Nunta (Mireasa lui)

– Doua maini in taina s-au intalnit…

– Buzele mai apoi s-au daruit! Tine de-aici un pup si-nca unu’, apoi altu’, ia-ma-n brate si drumu’ sa nu-mi dai!

– N-ai sa vezi asa ceva!

Si-uite-asa, fiecare zi arata la fel, doar ca fiecare dintre ei doi o simteau intr-un perpetuu crescendo in ceea ce priveste ce aveau si se bucurau pentru fiecare clipa de cand decisesera sa fie ai amandoi pe aceeasi carare, doi ca unu’! Si, cand el ii spunea c-o iubeste pana ce aburii cafelei sa poata fi adulmecati cu ochii inca afectati pesemne de faptul ca orele nocturne de somn numai suficiente nu fusesera, cand iubesti nici n-au cum fi, ca, stim noi de ce, iubirea cere si ea un timp si imediat ora 22 a lui ieri se face 3-4 a lui maine si la 7 sau 8, dupa caz, e bine sa fii macar in drum spre munci, ea-i mai raspundea ca pe masura ce fiecare noua zi trece, ei sunt cu un pas mai aproape de nunta si de acest deziderat se concretizeaza tot mai bine pe zi ce trece, tot asa el pentru ea devine tot mai mult sufletul ei pereche, asa cum piciorul depinde inainte de a incalta bocancul de drumetie montana de incaltarea ciorapilor. Nu era, poate, veti zice multi, neutru privind si dinafara o metafora in acord cu trairile calde si rosii ale iubirii lor, dar rolul protector si conjunctiv asa cum nu poate fi negat, sau pus intre paranteze, nici a-i diminua rolul ciorapului n-o poti face si nici grija ei, materna la propriu pentru tot ce inseamna, el, ea, si ei intr-un ansamblu bine sudat.

Profa de sport, Simona stie ca fosta handbalista de performanta, de unde s-a retras din cariera din cauza unei complicatii la genunchiul drept, ca alimentatia sanatoasa face casa buna cu starea de bine si cu randamentul pozitiv pe care orice persoana il vizeaza in orice tip de activitate este aceasta prinsa, fie ca obligatie a unui contract de munca menit a-i castiga dreptul la demnitatea castigarii existentei, fie a contribui prin aceasta activitate la alte planuri care fiind personale, nu se judeca, nu se comenteaza. El, un tip inteligent si policalificat in domeniul sanitar, kinoterapeut, fizioterapeut prin excelenta dotat cu niste degete ale caror munca de dragalit diferitele parti ale trupului omenesc lecuiesc orice durere, stie la randu-i ca partea cu alimentatia este ca aerul pentru o afectiune pulmonara, sau ca sa fim poeti pana la final in argumentatie, asa cum desertul duce dorul picaturii de apa pentru a-si trai in definitiv iluzia de poate oricand reinverzi si deveni din praf si nisip de foc oaza de vitalitate si de bun augur pentru poposirea oricarui cal sau dromader care poarta calaretul grija si greutatea dune la rand intr-un efect de fata morgana, tot asa, cand orele zilei ii despart fizic prin natura ocupatiei lor, telepatia si ce-au impartit printre sarutari, batoane proteice din plante inmuiate, precum Marcel din In cautarea timpului pierdut, celebrul roman existentialist al lui Marcel Proust, in ceaiul diminetii, aroma de cozi de cirese, pentru ca ale cireselor codite de pe cutia ceaiului Dacia plant sunt unite si au forma unei inimioare, care, in ton cu sentimentele lor reciproce, bate una singura pentru amandoi!cozi-cirese-ceai-simplu-revizuit_1

Sau, vorba lui Radu de la Bosquito, brasovean si el, ce mai, Inima e doar una si e de ajuns pentru amandoi! Pana la nunta lor de la anu’, fiecare noua zi care trece-i aduce pe fiecare mai aproape cu o zi de persoana celuilalt si de data verii viitoare cand vor jura in fata altarului credinta unuia celuilalt si in fata ofiterului starii civile tot la fel, inainte ca o a treia persoana sa poata zice pe fundal, Poti saruta mireasa! Pana atunci, Mireasa lui Tavi, mirele din povestea de fata, Simona e ingerul, e stratul de zale protectoare pe care omul care aduce leac durerilor articulare si musculare-l are mereu cu el, in trafic, la cabinet si ori de cate ori, intre aceste doua aspecte ale orelor care trec, viata si rutina ei ii despart pret de cateva ore bune, de cu zori cand se saruta pasional si se strang in brate incurajandu-se reciproc sa-si faca fata fiecare departe de atingerea celuilalt provocarilor de peste zi, pana cand orele serii-i readuce pe unul in bratele celuilalt cu o sete de celalalt, in acord cu I miss you, like the desert miss the rain, piesa intitulata Missing a trupei Everything but the girl de la mijlocul anilor ’90, auzita cu mare drag atunci pe FM-ul national.  

Nu intamplator v-am pomenit de nunta, mireasa si mireasa lui, pentru ca acela care a facut furori cu (Nunta!) Mireasa lui, piesa, Phoenix, Nicu Covaci, omul si artistul poli-valeitar aduna toata trupa si vin toti, adica, el-omul, Nicu Covaci in persoana si toti ceilalti colegi ai sai din trupa Phoenix, in concert pe 2 iulie anul curent, la Brasov, pe scena amplasata in Piata Sfatului si canta de bun augur baladele si pentru Mireasa lui Tavi, Simona. Dacia plant sarbatoreste 15 ani de activitate, iar asa cum sade bine unei echipe faine de tineri care au pus la inceputuri capul la contributie in beneficiul sanatatii semenilor lor, tot asa e cazul atunci cand celebrezi sa fie show de show! Sa fie sarbatoare, buna dispozitie si distractie! De sanatate se ocupa cu aceeasi pasiune si devotament echipa Dacia plant! Pana weekendul viitor, puneti mana si participati la concursul aniversar Dacia Plant (gasiti detalii pe site) si puteti simti ca vara e mai faina la munte ca niciodata, coltul de umbra din poienita, linistea pe care ti-o dau trilurile de pasari dis-de-dimineata nu te trezesc direct pe cai ca se filmeaza, ci asa cum ti-ar placea oricand! Dacia Plant mai are premii si pentru tine si pentru voi, in timpul ce-a ramas dati de veste si participati! Si pana atunci, sanatate s-avem si spor in toate! Hai Ne vedem weekendul urmator in Piata Sfatului sa ciocnim bucurosi un pahar de sanatate curata, in inima tarii! Iubire avem, sanatate intretine Dacia plant care-i raspunzatoare si pentru deliciul muzicii bune! Hai sa fim fericiti! Toate bune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: