Dupa tragedia nationala din clubul Colectiv si reconstientizarea valorii esentei vietii in alte culori decat cele zugravite de constanta iesirilor nocturne, asa-zisa viata de noapte activa ce contine interactiuni sociale, permanente noi cunostinte, convivialitate, petrecut, benchetuit, ciocnit de pahare, dantuit si evolutia serilor cand sirul evenimentelor asupra carora ai suprema putere de decizie se pierde cu regularitate atunci cand te lasi prada altor voci, brate, plete, fascinatii. Asa se nasc iubirile pasagere, aventurile de-o noapte, constructia coerenta a ce pari ca esti si ce te defineste prin tot ce crezi, gandesti si pui in aplicare, adica Tu, cel vazut de ceilalti si tu, cel vazut dinauntru, nu mai concorda in punctele cerute de identificare, adica tangenta dintre aparenta si esenta e mai mult paralela, decat evidenta.
Alienarea asta, uneori pe nesimtite survenind, te lasi in voia sortii, purtat de val, traind clipa in ideea sentimentului pe care ti-l da apartenenta la un grup in mijlocul caruia adoptat parca pentru o perioada ce se dovedeste scurta in multe situatii, traiesti senzatia iesirii din piele, iesirii dincolo de tine e una asumata din curiozitate, intr-o prima faza, ca o dorinta de explorare a noului si are farmecul ei, de necontestat. Diferenta intre fascinatia noului si efectul lui asupra ta, acela de a-ti disloca poate setul de valori probate in timp pana atunci e acela ca daca alegi sa mergi mai departe ambitionat doar de ideea de a depasi un impas, nu e cea mai buna alegere, fiindca nu faci decat partial o adaptare la nou. Ceva ce nu doreai musai sa experimentezi, asumat cu jumatate de gura, nu-ti poate face prea mult bine, ca atunci cand ceva porneste si din decizia totala a vointei proprii! Asa ca ajungi sa te cunosti mai bine, sa socializezi in cercul tau de prieteni si nu extins la cel de cunostinte prea recente, sa faci lucrurile ce-ti confera tonus si vitalitate si la fel ca pe vremea cand erai la scoala, faci tot mai mult sport, pentru ca intelegi iar ca miscarea arde calorii, ca pastreaza trupului optima functionalitate in orice conditii si mintii clara viziune si-n intunericul clar-obscur al prefigurarii pozitive a lui maine. Ritmul activ de viata combate prin necesitatea adaptarii fizice la efort si alimentatie controlata sa produca echilibrat aportul de energie necesara adaptarii contextelor diverse un sedentarism la care predispune teoretizarea muncii, sau mai popular spus, lenea.
Daca fumai, reconsideri practica inhalarii fumurilor cu multe toxine ce pareau candva a te purta cu un pas mai aproape de ce-ti propuneai, inspirandu-te sa anticipezi cai si carari in drumul tau spre bucuria realizarii. Fericirea, in schimb n-are o reteta valabila in general cu regularitate, formula ei nu e nici vreo ecuatie pe care daca nu te implici in veci nu vei vedea cat si de c e 3x la patrat plus 2 egal cu 5. Pentru ca nu exista prescurtari sau scurtaturi pentru a atinge satisfactia. Ea implineste cautari, cu zbatere cu rost si farmec admirat si respectat ulterior.
La acest stadiu se ajunge sa vezi lucrurile dupa ce mananci bine, te misti suficient, crezi nu cu inversunare, dar convingerea ti-e netarmurita de obiectii nemotivate, dormi bine, in sensul ca te odihnesti, nu ca stai culcat mult timp si nici langa cine nu se ia in calcul, pentru ca ideea e ca un trup sanatos are o minte sanatoasa, capabila de intuitie si alegeri inspirate, la randu-le responsabile de rezultate dupa munca si speranta implicate in motivatia de care uiti sa te mai dezbari cand devii cu adevarat echilibrat. Un om echilibrat nu oboseste prea des, stie ce si cat anume sa dozeze astfel incat sa evite disconfortul epuizarii, se alimenteaza bine si la timp si din aportul sau caloric nu lipsesc deloc vitamine si minerale absolut esentiale in procesele metabolice. Un stil de viata activ si sanatos include cu regularitate sportul, alimentatia propice si vitaminizarea pentru echilibrul bunei functionalitati a organismului. Cel mai castigat esti atunci in starea de echilibru. Gen Zen, adica!