#Bravo Romania!

Sunt clipe in viata noastra pe care cu trecerea timpului si aparenta apropiere de cadre sau decoruri in care ele se petrec, ating in noi punctul acela sensibil al unui deja vu. Senzatia de a fi fost acolo si cu ceva timp inainte ca ceea ce traiesti in prezent sa te bucure, continua sa fie o enigma pe care o deslusim mai apoi. Nestand musai sa analizam datele cu perspicacitatea implicarii unui om de stiinta care testeaza si masoara, prelucreaza substante si date in laborator si apoi emite opiniile sale avizate in teorii care sunt menite si a-i explica siesi curiozitatea, suntem plini de o stare de bine, pe care nu ne grabim a ne-o explica, ramanand recunoscatori in jurul nostru pentru ce experimentam. Revenind la de bun augur descoperirea asociata lui Evrika, cea responsabila de enuntul cu volumul unui corp  cufundat in apa dezlocuieste volumul ocupat de apa continuta de vas, fiecare dintre noi, nu-ncape dubiu ca a trait-o cel putin o data acasa.
Cand catelului tau ii place mult balaceala, atunci cand rutina plimbarii de dupa-masa va surprinde cu descarcari de nori si labutele se umplu de noroi si albul blanitei devine mai apropiat de negru… pornesti robinetul si preocupat doar cum sa-ti recunosti iar cat mai repede prietenul necuvantator, nu vezi chiar ca s-a umplut cada si Kiki sare-n cada si ce urmeaza… e situatie de urgenta pe bune!
Atunci legea lui Arhimede se constata la fata locului, unde tu, ajuns acum un pinguin pe gheata gresiei din baie te chinuiesti sa-ti mentii echilibrul, iar concertul latratorului tau trezeste din amorteala vecinii din bloc. Pe toti, pana la ultimul! Apoi, faci ce faci sa nu lasi urme, uitand de faptul ca tehnologia de azi imbie sa imortalizezi clipele ce te scot din rutina. Si desi, faptul ca ai tras ceva sperietura cand apa iesea din cada si umplea gresia baii de valuri-valuri, de mai aveai putin si ai fi zis ca se scufunda Titanicul, pe langa toata corvoada ca totul sa para la loc, curat si uscat de parca nimmic din patania asta nu s-ar fi petrecut, cand imparti astfel de momente in familie, monotonia nu are pe unde sa atace buna dispozitia!
La fel au stat lucrurile si cu splendida unitate a echipei feminine de handbal a Romaniei, care ieri, 20 decembrie 2015 a castigat finala mica a Campionatului Mondial din Danemarca! Felicitari fetelor, antrenorilor, staffului tehnic si medical, multumiri Cristinei Neagu pentru evolutia ei remarcata de oficialii competitiei care i-au rasplatit eficienta pe tabela de marcaj de-a lungul competitiei oferindu-i trofeul pentru cea mai buna marcatoare de la prezenta editie, precum si titlul de cea mai buna jucatoare a mondialelor. Cum sa nu tii minte o asa performanta, cand stii cum s-a obtinut? Si cum sa nu iti ajuti memoria, inregistrand faze din evolutia echipei cu telefonul mobil, tableta, aparatul foto, camera sau orice ai prin casa? E memorabil, totul la aceasta editie de final 2015 a mondialelor de fete la handbal, mai ales dupa ce Romania si-a asigurat calificarea in fazele eliminatorii ale competitiei iesind din grupe cu primele doua victorii la echipele accesibile destinate a imparti grupa, Porto Rico si Kazahstan, in duelurile importante iesind invinse fetele antrenate de Thomas Ryde si cu Spania si cu Norvegia si cu Rusia. Crescendo-ul echipei noastre s-a constatat in optimi, cand pe fondul unei evolutii modeste in grupe, Romania elimina campioana en titre, Brazilia, dupa o mobilizare exemplara! Au urmat sferturile de finala, unde fetele noastre au dispus, dupa prelungiri de nationala tarii gazda a competitiei, Danemarca si asa ajungeam in careul de asi la mondiale, cu lotul actual deplasat la turneul mondialelor, din care faceau parte Mica Bradeanu, Alice Elisei, Oana Manea, portarita Paula Ungureanu, Ada Nechita si Cristina Neagu dintre veteranele rodate in campanii anterioare la nivel international si Eliza Buceschi, Laura Chiper, sau Gabriela Perianu dintre reprezentantele de nadejde ale noului val de sange proaspat care sa duca inainte handbalul feminin romanesc in focul marilor competitii. Mana-n mana, atat pe teren, cat si-n incurajarile de la time-outuri, pentru Noi! si pentru Romania!, fetele au adus devotamentul jocului bine legat de experienta acumulata in parte de fiecare dintre jucatoare, precum si de inspiratele sfaturi primite de la cuplul de tehnicieni de pe banca: Ryde-Buceschi, reusind o mare performanta, amintindu-ne iar cum este sa invingi!


Sunt clipe in viata cand astfel de evenimente influenteaza benefic un parcurs personal, asumat rational, logic, decis inafara evenimentelor exterioare. Gand la gand cu bucurie, inainte de sarbatorile de iarna, am venit sa va spun povestea mea aici, participand la provocarea anuntata de Blogal Initiative si Joker Event Club, agentie de servicii filmare, fotografie, sonorizare si lumini, pentru evenimentul tau.
Cu anticipatie va spun tuturor: Sarbatori fericite si autenticul lor salasluind in tihna si caldura momentelor impartite cu cei dragi sa va atinga sufletul in punctul acela responsabil pentru starea de buna dispozitie, singura “vinovata” de fun si joy si hapyness! Nu uitati, ca sunt unele momente in viata, cand imboldul interior valoreaza cat o lume-ntreaga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.