Basma curata

Dupa ce muncesti mult ca sa organizezi o petrecere faina in weekend, stie oricine cata bataie de cap comporta toata treaba asta, toti vor sa se distreze! Doar gandul, concretizat la fata locului, cand ajunge toata lumea, incepe distractia si dupa ea raman amintirile, pozele, clipurile funny cu faze tari si antologice, bancuri, glume, sarutari pe furis, sau chiar iubiri de-o noapte, toate astea merita osteneala de la inceput, cea cu pregatirile, alegerea locului, aprovizionarea si toate cele. Clar, o va recunoaste oricine, atat cine o organizeaza, cat si cine o umple de spirit mai mult in timpul in care orice griji sunt inlaturate si voia buna, sau prea buna si muzica, dansul, bauturile, cochetaria, toate isi intra in ritm si in cadrul propice pentru a se derula firesc. Asa e la petreceri.

Nicio grija, doar deschidere mare spre distractie, descoperire de nou in acelasi tipar de activitati menite a te scoate din rutina vietii si a muncii, sa fii vesel, euforic si toate cele.
Eh, dar dupa petrecere, va mai aduceti aminte cred ca foarte bine, ca dimineata cand urmeaza sa predati la cheie locul inchiriat si amenajat pentru ca petrecerea sa nu fie una oarecare, ci sa abordeze o anume tematica, observati ceea ce nu va sarea in ochi seara trecuta cand toata lumea se distra, care cum putea! E cam mizerie, e cam dezastru, unora li s-a facut rau si carpete si covoare prezinta pete cu miros de bauturi amestecate, cateva perechi s-au iubit de s-au rupt paturile, sau cearsafurile nu mai sunt la locul lor si dupa un asa mic scenariu orientativ, ce faci? Suni proprietarul sa vina si el sa vada ce fain v-ati distrat si voi, ca sa faca plangere la politie si sa va distrati in arest, mai apoi? E cam horror, dar omul e indreptatit s-o faca. Sa mai stati sa adunati banut langa banut dupa ce-ati spart ceva bani pe consumatie la chef si haine si restul, ca sa despagubiti cumva pierderile sau acoperiti cumva daunele provocate, parca nu merge! Din doua considerente, voi aveti calculele voastre, mereu subiective, ele tin intotdeauna cu voi, ele cauta sa subaprecieze pagubele cauzate omului, pe cand omul poate la randul sau sa nu inteleaga ca si el a fost candva tanar si sa captuseasca el cumva totul, doar de dragul ideii ca imaginea firmei ti-o faci si-n interactiune directa cu clientii, nu? Si atunci, daca un proprietar nu intelege ca niste tineri s-au distrat si daca-i ierti acum cumva, vor mai tot veni si vor recomanda locul tau, ai cautare, faci profit, afacere – asta inseamna sa stii sa faci, nu?

Bine-bine, dar pana una-alta, mai e si o lege morala, care spune ca ce faci, suporti, tragi, in sensul cand gresesti, la fel cum atunci cand iti iese treaba buna te si bucuri si esti fericit! Deci, de-aia s-au inventat firme de curatenie, de-aia s-au imprastiat ele in toata lumea, ca sa existe mai intai mizerie pe care ele s-o anihileze! Deci, cand firme curatenie in Bucuresti cauti rapid pe net, clean solution ti se va propune si de alegi solutia asta smart, scapi de griji, iti revine pofta de distractie  iar si iar, plus ca mai scapi si basma curata in fata omului cand iti iei buletinul lasat drept gaj atunci cand ati semnat inchirierea spatiului pentru chefuit. Firma vine, ma rog, vine, trimite oamenii in echipa  mobila, acestia vin si fac luna casa omului la loc, iar tu rasufli usurat ca visul urat al unei petreceri terminate ok pentru toti, mai putin pentru tine, cel care ai garantat  predarea spatiului inchiriat in conditii apropiate de cele pe care le-ai gasit ok cand ai chemat lumea la chef, a luat in cele din urma sfarsit. Te descatusezi singur, la o bere si promiti ca nu vei mai comite-o!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s