Asigura-te inainte

Tanar cu o viata plina de actiuni, aventura necontenita de dimineata si pana seara tarziu, Viorel este un student care si invata si munceste, are si masina si iubita si viata e o poveste nespusa pentru el cu fiecare noua dimineata cand isi bea inainte de orice activitate cafeaua si respira prin toti porii fiintei lui optimismul debordant care l-a caracterizat dintotdeauna. Cum la serviciu face mereu deplasari pe distante mari, iar la facultate apuca doua, trei cursuri printre picaturi revenind in oras de prin tara, omul nostru isi dedica weekendul numai si numai iubitei sale.

Curios este ca abia cand duminica seara dupa ce-i fura pe ascuns o sarutare din acelea de le tine amandurora cel putin o saptamana dorul de celalalt in parametri controlabili, pentru ca in iubire nu e ca la serviciu ca sa fii conectat la ce ai de facut doar pe durata zilei de lucru, ci in fiecare secunda, odata revenit acasa constata ca mai are de pregatit ba cate ceva pentru scoala unde stie ca poate ajunge in intervalul cuprins intre plecarea mai lunga si revenirea dintr-o zona mai apropiata acoperita, ba una-alta mai marunta la job. Si cand masina merge dac-o umpli, nu la fel se intampla cu explicatiile pe care le poti da politiei romane, care daca n-ai asigurare valida, pac amenda, fara discutii, asa cum a patit-o si un coleg de scoala. Iar cum si unul dintre colegii sai o patise nu demult fix asa, dimineata si Vio constata acelasi lucru, anume ca asigurarea auto i-a expirat.

Dotat prin natura caracterului sau cu flerul aparte care nu-l lasa nicaieri neremarcat inca de la gradinita, omul are o droaie de prieteni si unul dintre ei i-a recomandat urgent sa caute pe net asigurari online ca sa fie treaba-treaba si nu asa orisicum, ci buna. Asigurari auto sa-ti tot faci la doar un click distanta, te scapa de sudori si mai ales de amenzi, esti si tu in randul lumii si legal bati drumurile patriei fara ca sa risti amenzi. E sfatul pe care si el il ofera fara retineri oricui s-ar afla nu doar in cazul lui, adica mereu ocupat cu prea multe, pe deasupra si indragostit iremediabil de o viitoare camarada de viata alaturi de care vrea sa imbatraneasca frumos, dup-o lunga poveste de viata ornamentata in fiecare zi de iubire. Cand examenele vietii, nu doar acelea ale scolii te supun unui alt ritm de pregatire pentru a trece de praguri, sofatul liber de orice riscuri sau constrangeri, cand e musai pentru munci, e ca atunci cand iubesti si ti-e teama s-o recunosti de ce-ar crede lumea! Asa ca, asuma riscul si lasa tu la o parte ce poate crede oricine, fii fericit ca asta conteaza cel mai mult si pentru tine si pentru fiecare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s