Lumina in urma ta

– Cheia pastrarii curateniei, spunea bunica nepotelei sale, este disciplina, Mona draga! Ai vazut si tu acasa la mami, cum are grija cand face mancare sa nu fie nici risipa, nici mizerie mare sa nu fie in jur, pentru c-o gospodina, fata draga, trebuiesa stii ca e si bucatareasa si femeie de serviciu in casa ei! Hai sa curatam acum cu apa asta cu detergent calda frigiderul, ca ar cam fi timpul sa straluceasca un pic si el!
Asta avea sa-si reaminteasca intr-una dintre noptile trecute, Simona Gorghiu, doamna profesoara de chimie care pregatea elevii in primele experiente de laborator cu substantele solubile in diferiti solventi.

Era un altfel de a spune ca ceva solid disparesau se face curat in urma lui, dupa ce se dizolva, molecula cu molecula si atom cu atom in consistenta absorbanta a solventului.
Dar, curiozitatea care a starnit setea ei de cunoastere in materie de stiinta si aprofundarea studiilor cu aplicabilitate ulterioara in educatie, industrie, farmacie si medicina, isi amintea acum femeia, care se trezea in toiul noptii si-si pregateacafeaua pentru ea si sotul ei, cu mult mai devreme ca de obicei, rasfoind cu acea placuta stare pe care amintirile copilariei ti le dezvaluie jurnalul ei cu amintiri, povesti, citate, poze, insemnari care au crescut-o pana sa devina complexa femeie de azi rezultat la care si vointa ei a contribuit, dar originea se-ntrezarea in alta vointa si mai experimentata.

Bunica ei, acea zi cand in bucataria de la tara, carpa inmuiata in apa calduta cu dero curata vopseaua emailata a frigiderului de usoara pojghita bej de timp, de fluctuatie a aerului, cand aburi si cald, cand mai uscat a insemnat revelatia aratata atunci, semnul si trasa aratata de destin unui copil si constientizarea femeii adulte de acum ca este ceea ce este azi si mai ales pentru ca in acea zi cu acea bucurie a activitatii atent supravegheate de un adult care si felicita si incurajeaza copilul sa continue sa faca ce a inceput pentru ca doar facand incerci tot mai bine sa faci orice pe lumea aceasta!
Acel moment din copilarie prezentificat in vis i-o aducea inapoi, vie, zambitoare si harnica tare pe bunica ei plecata la ceruri deja, care, asa cum erau vremurile atunci, a crescut-o si educat-o mai mult decat parintii care i-au supravegheat, sustinut si ghidat perioada scolaritatii ulterior adunarii unui bagaj valoros de cunostinte pentru cat grija ei a fost bunica Maria.

La simpozioane, sau fel de fel de conferinte, unde participantii prezinta cercetari, studii si citeaza articole si reviste stiintifice de specialitate care nu fac altceva decat sa imbunatateasca a vietii calitate in materie de trait si experimentat si gustat sanatos, nu perimat, doamna profesoara Gorghiu se prezinta de fiecare data cu aceeasi tinuta morala inalta. Iar la bufet in pauza de masa de la pranz e foarte atenta la detaliile igienico-sanitare ale locului gazda a evenimentului. Cand Class Cleaning e standardul ridicat de curatenie mentinut peste tot pe unde se fac servicii de curatenie Bucuresti, capitala va arata mereu asa cum trebuie!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s