Good luck!

Si pentru ca viata-i aratase de-a lungul anotimpurilor pornind inca din frageda-i pruncie al carei curs firesc fusese crud calcat in picioare de unchiul sau din partea tatalui fetei, Georgia a-nvatat ca timpul poate fi un bun aliat demersurilor sale pline de o incredere in propriile forte de nezdruncinat. Capabile sa se revigoreze intruna, aceste ganduri i-au dat mereu copilei molestate inainte de pubertate forta si taria interioare de a depasi dificultati de orice fel. A fost mai intai in cercul restrans al familiei o destainuire in fata mamei in seara urmatoare petrecerii nefericitului eveniment care i-a adus copilaria dintr-odata pe culmile celui mai abrupt dintre haurile vietuirii, o lectie din care cu o dorinta neclintita de a-si invinge mai apoi orice temeri pentru a evita ca alta data sa mai poata fi reperata drept o fiinta vulnerabila, un prim pas spre invingerea temerilor interioare care-i macinau adanc cugetul de copila.

Femeia care avea sa se strecoare inauntrul trupului de copila ce nu incepuse inca scoala se construia pe toate planurile, trupeste, mental, spiritual si in atitudini zi de zi dupa intamplarea care a transformat-o. Curand dupa ce vietuitul a adus-o prin experiente de viata care au experimentat-o prin predarea unor alte lectii pretioase de viata, avea sa-si recunoasca siesi, in acele momente dinaintea serilor cand astepta ca somnul sa-i odihneasca intreaga fiinta, ca totul e transformare, trecere dintr-un stadiu intr-altul, metamorfozare. La fel si ea ca persoana, etapele evolutiei individuale si-au pus amprenta asupra personalitatii care decisese, la majorat ca viata sa-i continue sub atenta ei decizie, pas cu pas. Nicidecum sa nu mai permita altora, soartei, vreunei altei persoane, intamplari ori situatii de fapte sa-i modifice dorinta de a actiona intr-un fel sau altul. Cu ideea de propriul stapan de aici inainte si de acum pana la moarte, Georgia parasea provincialul aer mohorat al departarii de occident, locuind intr-un satuc din Belarus, unde mai ales predispozitia lumii de a crede idei preconcepute fara valoare de argumente, a se citi puterea unor vorbe, cuvinte rostite ori scrise de a justifica actiuni si situatii de lucruri pentru ca acele cuvinte explicau si justificau masurile cele mai corecte a se aplica, dar si multe alte lucruri din trecut sau din prezent.

Venea ca studenta la drept in Romania, o punte de acces spre succesul pe care femeia matura, desi nu implinise nici douazeci de ani il intrevedea in cariera aceasta. Dotata de la mama natura, cu o ambitie si o puternica motivatie interioara ce o faceau imbatabila in tot ce-si propunea, invatase cu sarguinta faptul ca viata nu e de fiecare data o favoare, sau un cadou si ca daca nu esti 100% implicat in destinul pe care singur muncesti asiduu a ti-l construi, nu scapi prea usor din duelul interior dintre aspiratie si o evidenta sociala masurata de alte impresii exterioare care te vizeaza doar. Cu o mare dorinta de a depasi bariera aceea a vulnerabilitatii pe care viata i-o aducea mereu in memorie prin reiterarea desfasurarii acelor clipe din copilarie, o feminista convinsa, lupta sa dovedeasca oricui ca o femeie nu este calul de bataie al nimanui, nu este presul pe care namolul unor talpi de bocanci masculine needucate suficient incat sa si simta firesc fata de alt seaman al sau, indiferent de gen se poate sterge. Cu o buna pregatire in arta retoricii dobandita in vechea scoala din creierii muntilor, unde o batranica isi prelungea exodul apostolatului inceput in tineretile de dupa razboi, Georgia era acum o femeie care arata foarte bine, se simtea bine in trupul ei emanand in jur frumusete de care era constienta, dar si o putere de control asupra acestei frumuseti castigate cu pretul unei lupte permanente cu lectiile de viata predate obligatoriu si fara chestionare prealabila de destinul ei.

Pentru ca nu a dat voie ca viata s-o transforme intr-o bruta, sau intr-o razvratita asupra vreunei tinte indecis formulate discursiv, ori fotografic asupra unui punct anume, e o persoana deschisa ideilor si mentalitatilor constructive si nicidecum depozitara vreunor crezuri anacronice devastatoare. Nici n-ar putea altfel, la o adica. Pentru ca ironia contingentei sta pe banca la fiecare colt de strada, asa cum de pilda ea nu doar ca o crede, dar a si experimentat-o in dese situatii, considera ca cel mai bun armament impotriva oricarui tip de teama interioara, este fix opusul, oglinda povestii, in detaliu, ori vad conturata. Pentru a depasi siesi orice fel de obstacol interior referitor la departarea temporala si geografica de contextualizarea acelui nefericit episod din copilaria ei, e curajoasa in forul ei intim si chiar si cu apa data la moara celor mai slobozi la gura, dar slabi la minte in a deconstrui puzzleul pe care viata ti-l releva, a acceptat rapid, fara niciun fel de resentiment, sau piedica interioara, oferta jobului din care ea singura se va gospodari si intretine la nivelul strict cerut de statutul studiilor pe care le urmeaza. Pentru ca a gasit usor si alte colege colaboratoare la Lucky Studio Iasi, Georgia se simte si ca acasa, aproape de slavismul acela al povestilor spuse pe-nserat de bunica ei si apoi de invatatoarea ei draga. Pentru ca si aici la jobul erei moderne a internetului, chatul nu inseamna altceva decat comunicare, adica rabdarea, interesul suscitat de povestile de viata ale oamenilor cu care interactionezi prin simpla intermediere si distantare creata de bariera optica a unui ecran de calculator, aparenta virtuala a unei realitati personale factice a cel putin doua identitati umane, localizate spatio-temporal intr-un loc si un timp bine precizate si definitorii la un moment dat pentru individ. In logica mobilitatii, adica a puterii umane de adaptare permanenta la conditiile socio-culturale, profesionale, sau personale, a calatori geografic, in interes de serviciu, studii, recreere, vacanta personala, sau orice altceva, ori doar prospectand aceasta amanata usor calatorie geografica prin conversarea cu alt om pentru a putea ulterior lega, la o adica o justificare a acelei calatorii de persoana acestuia, e la fel de simplu si necesar, vital sa comunici, indiferent de modalitatea prin care o faci, cu cineva, cum este sa respiri.

La aceasta concluzie a ajuns rapid si Georgia, iar gandul la a-si urma viata inainte, studiind pentru a se forma in stiinta dreptului pentru ca mai apoi sa imparta dreptatea just, iar nu cum deloc impartiali si corecti i-au dovedit-o in viata destule persoane o facea sa exulte. Deviza ei este: nu judeca inainte sa cunosti suficiente lucruri ca sa pui cap la cap puzzleul!

10 thoughts on “Good luck!

  1. oau ce poveste lunga! impresionant si profund in acelasi timp. e greu sa treci peste obstacole in viata, dar tre sa ai taria sa reusesti

  2. cand te lovesc greutatile vietii ti se pare imposibil sa iti revii. cateodata insa e foarte usor, tre sa te imbarbatezi si sa mergi mai departe

  3. mie mi-au atras atentia doar doua cuvinte din toata povestea: Lucky Studio … am o prietena care lucreaza acolo si pot sa zic ca o duce mai mult decat bine!

  4. destul de greu sa te descurci dar daca vrei, poti! treci peste tot si toate si mergi mai departe, ca doar n-o sa stai sa iti plangi de mila!

  5. nush ce sa zic uneori e tare greu sa iti revii dupa ce lovituri iti da viata. daca ai puterea sa te ridici insa, nimic nu te mai poate opri!

Comments are closed.

%d bloggers like this: