Munca si rasplata

Tineri intorsi de pe meleaguri straine unde incercasera pe propria piele mirajul vietii occidentale muncind din rasputeri pentru a aduna un capital cu care sa revina in tara si sa-si continue viata ca parinti care ofera copiilor o viata fara lipsuri, Sergiu si Florina au ramas uimiti de schimbarile constatate in tara de unde plecasera imediat dupa revolutie. Si-au deschis propria afacere si pentru ca timpul petrecut la birou le cam da agenda parentala peste cap, copiii lor sunt obisnuiti sa-si poarte singuri de grija. Doar ca nefiind mama pe acasa, vorba populara cu pisica ce lipseste din camin se adevereste, cand si cand se mai aduna cate ceva de facut pentru o mana ferma de femeie care are ochiul format si stie a randui totul in casa. Toti cei trei fii, deprinsi inca din Canada cu automatismele vietii occidentale, gospodaresc lucrurile cu mai putina inspiratie decat mama si tata, iar cand e cazul se apeleaza la firme de curatenie pentru restabilirea normalitatii!

Studiul la cate-un proiect pentru liceu, sau o mini-party pentru cel mijlociu, caci mezinului Andrei nu-i vine gasca in casa pentru desene animate sau ascultat muzica sau urmarit mereu filme ocupa in proportie suficienta casa familiei Tudose incat sa fie nevoie de facut curatenie dupa asta. Iar pentru ca programul la scoala e litera de lege pentru baieti, timpul pentru a se ocupa ei insisi de asta, chiar si asa stangaci cum ar putea ei s-o faca e tot mai mic, parintii apeleaza mereu la solutia trimiterii pe teren a profesionistilor in facut curatenie. Sunt multumiti ca baietii lor, asa cam superficiali cum sunt, vor invata cu timpul pe pielea lor responsabilitatea pastrarii curateniei in caminul lor, iar cata vreme de la scolile unde merg la cursuri niciunul dintre parinti nu a primit vreun telefon de la directiune care sa reclame vreo gafa scolara, parintii isi vad in continuare de afacere, dar asta dupa concediul binemeritat si vacanta copiilor pe care au decis, cum altfel sa le petreaca impreuna, la munte si la mare, dupa destinatiile alese, cum altfel decat democratic, de fiecare tabara in parte.

Baietii au ales muntele, cu Transfagarasanul si senzatia unica de a fi la inaltime, respirand aerul rarefiat al drumului admirat de marii experti auto ai revistelor de profil din intreaga lume si urcand apoi la pas pe munte, unde a dormi in cort i-a apropiat de natura intr-o simbioza fireasca de care atat mama, cat si tatal si-au adus aminte cu mare bucurie, de pe vremea primei lor tinereti, cand in taberele scolare obisnuiau sa faca din drumetiile montane, adevarate desfatari pentru minte si suflet.

Tagged

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.