Tot mai bine in viitor!

Diana este o tanara care se pregateste intens pentru provocarile noi ale vietii imediat dupa ce va intra in randul oamenilor mari. Iar asta se va intampla fix peste un an, cand examenul maturitatii sustinut anticipat o va face si mai motivata sa se axeze cu aplombul aferent asupra scrisorilor primite de la marile universitati ale lumii care si-o doresc studenta si care o curteaza inca din clasa a zecea. Preocuparea ei pentru fizica la nivel inalt, dovedita prin medaliile obtinute la olimpiadele scolare nationale si internationale au starnit pe drept cuvant interesul mediului academic international, care prin cele zeci de scrisori primite de peste hotare, de la universitati nord-americane de prestigiu, din vestitele turnuri de control ale occidentului european, sau din China, Coreea de sud si India o au pe adolescenta Diana in vizor.

Cu un cuget mereu liber si adepta neintreruptei munci de imbunatatire a randamentului personal, Diana este si o sportiva de succes. Performanta ei in acest domeniu nu s-a limitat la a fi parte dintr-un colectiv apropiat varsttei sale in care sa socializeze dincolo de scoala, ci a inteles perfect ca maxima latina Mens sana in corpore sano are un efect puternic asupra-i si drept urmare inca din frageda pruncie timpul si actiunile sale sunt menite unei evolutii personale de care se simte norocoasa acum pentru ca la timp a inteles asta si o da inainte in sensul acesta. Pentru ca tehnologia zilelor noastre este apanajul unei dezvoltari a gandirii puse in practica la scara industriala prin productia de seria a tuturor acestor obiecte folositoare omenirii vremurilor prin care trecem, nici Diana nu face cale intoarsa din a detine smart phone si tableta. Cand nu este la antrenamentele de karate sau patinaj si cursurile de dans sportiv ii tin atentia si doua ore ocupate pe zi din tot ceea ce pentru ea inseamna o zi obisnuita, dar care privita dinafara are toate argumentele pentru a fi considerata aceasta cursa zilnica o adevarata provocare menita a te stoarce de vlaga prin multitudinea de activitati ce solicita mobilizare si a fi mereu acolo in fiecare din activitatile din programul zilnic, Diana studiaza. O face atat in mod curent, pentru ca desi este un elev model si exceleaza la fizica, matematica si informatica, nu poate lasa restul plansei de materii scolare pe plan secund, asa ca data fiind si agenda ei incarcata atat ca sportiva, cat si ca olimpica internationala, geografia, turismul si restul datelor cu caracter formativ o ancoreaza si mai bine in lumea din jurul ei si care pentru o norocoasa precum ea, care a muncit devreme si o face in permanenta si-si merita pe deplin rezultatele de care cu o modestie usor bizara, dar demna si complexa nu se bucura excesiv spunand ca este o justificare a muncii sale depuse, adica o perpetua mobilizare interioara pentru a mentine acelasi ritm sustinut care dovedeste un randament foarte bun, este o magiciana a tehnologiei comunicarii de azi. Dincolo de a-si verifica in permanenta conturile de email si cele de social media, fara a cadea in plasa obsesiei in care multi tineri o fac doar de dragul de a fi la moda, ea, Diana chiar are serioase motive de a face acest lucru, cu atat mai mult cu cat aplicatiile la care lucreaza sunt menite a constitui in viitorul nu indepartat proba de acces la un invatamant superior calitativ spre care nazuieste.

Bunaoara ea dezvolta nu doar din pura curiozitate amicala, ci dintr-o mare curiozitate stiintifica menita a imbunatati randament sportiv maximizat cu ajutorul tehnologiei o intensa preocupare in folosirea dinamicii ca punct de plecare pentru o exprimare sportiva de nota zece. In patinaj de pilda, cu o permanenta idee sinonima visului ei din copilarie care a determinat-o sa insiste in familia ei pentru a merge la patinoar si a deveni in timp o printesa a ghetii si a dansului sportiv pe gheata, Diana filmeaza fiecare evolutie a prietenei sale Eliza, mai ales insurubarile salturilor acesteia cand refrenele pieselor ce acompaniaza evolutia imping parca sportiva sa dea tot ce are mai bun in materie de posibilitati de exprimare pe gheata. Si desi orice sportiv este mai empatic si raspunde acestor mari asteptari de la sine in preajma unui public numeros, care prin aplauze si simpla prezenta isi arata solidaritatea cu demersul sau de a incerca sa fie cu fiecare pas pe gheata mai bun si in ochii arbitrilor jurati, Diana este cu tableta mereu langa prietena ei si-i filmeaza fiecare miscare. Seara, inainte de a-si continua studiul pentru scoala fiecare la domiciliu, cele doua analizeaza in linii mari miscarile trupului si cauta micile imperfectiuni ale dinamicii sa le imbunateasca ulterior, cand ajunsa acasa, Diana prelucreaza materialele si i le trimite Elizei, pentru ea studiul si exercitiile fiind aliatii sai alaturi de care se afunda in orele tarzii ale noptii.

Omniprezenta in scoala, Diana este si o colaboratoare de seama a revistei si ziarului liceului sau, iar tableta este mereu cu ea, iar intamplarile curente la care ia parte se transforma rapid in articole pentru aceste publicatii, usurandu-i fiecare zi, cand dupa cursuri si antrenamentele sportive, Diana are seri la rand dedicate doar studiului. Cu aceleasi functii de a produce text, a verifica oriunde conturile de email si social media, de a fotografia si edita imagini, crea sau asculta imagine, sunet si text, tableta ocupa si mai putin spatiu in geanta unei domnisoare pentru care preocuparea ca viitorul sa transforme agitatia cotidiana intr-o viata mai simpla pentru fiecare individ contemporan este litera de lege. De aceea carcasa subtire si spatiul mic pe care-l ocupa in geanta ei, precum si greutatea aproape insesizabila fac Samsung Galaxy Tab 4 alegerea unei bune comuniuni Diana-tehnologie pentru o viata mai buna in viitor. In acest sens va mai spun doar ca, urmare a imbunatatirii dinamicii exprimarii sportive la proba individuala feminina de la nationalele recente, printesa ghetii a uluit arbitrii jurati cu o evolutie care a inmuiat orice placere a depunctarii. Noptile de veghe in care pas-cu-pas si cu ochi de soim Diana si-a calculat revazand evolutiile filmate ale Elizei si ale ei fiecare pas, fiecare salt, fiecare pirueta, iar vivacitatea trairii artistice a piesei cu care a concurat au transformat-o realmente intr-o zana printesa a ghetii fiind aplaudata de rezervatele membre ale juriului cu sincere felicitari si imbratisari si un suport uman sincer pentru europenele din iarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.