Oboseala

Teatrul viselor, celebra arena a diavolilor rosii – cum sunt denumiti jucatorii lui Manchester United, Old Trafford a fost ieri seara martora vie a unor turnuri de evenimente cum poate ca greu s-ar fi putut concepe cu ceva timp inainte. In derbyul etapei a 21-a a Premier League, ocupantele locurilor al treilea si al patrulea, in ordinea MU, Southampton si-au inversat pozitiile dupa terminarea partidei! Joc anost al gazdelor, in permanenta cautare de identitate a culturii de joc obisnuita a marcii clubului pentru care sir Alex Ferguson, infrigurat in tribuna a sperat pana in ultima clipa ca la final va avea motive de satisfactie.

Desarte s-au doveit acestea, cand un mare jucator, asa cum este el atacantul columbian Radamel Falcao ramane in afara lotului acestei importante partide de inceput de nou an, pentru ca olandezul experimentat de la carma echipei sustine ca vrea sa-l menajeze! De partea cealalta, Southampton, echipa condusa de fiica fostului sef, care a tinut la echipa la fel de mult ca investitia de bani, sperante, emotii, ani, a tatalui sau incat desi nu o pasioneaza fotbalul, e suficient ca afacerea sa-l fi ocupat pe tatal ei intr-atat de mult incat afacerea sa ramana in viata si tatal ei mai putin, pentru ca echipa sa fie pastrata si sa mearga ca unsa! Sfintii, asa cum sunt denumiti cei de la Southampton, condusi de pe banca de fosta glorie a redutei Barcelonei din anii ’90, Ronald Koeman au tinut in sah printr-o aparare in zona intampinand orice atac al adversarilor diavoli rosii cu un gabarit, pozitionare, inspiratie si alte atribute fizice care i-au facut mai mici pe teren pe reprezentantii gazdelor.

Compatriotul nostru, Florin Gardos, intrat cu putin inainte de jumatatea primei reprize la o accidentare a coechipierului Toby Alderweireld, a facut repede uitata adrenalina intrarii neasteptate pe teren si a facut o partida mare. Cheia contraatacului a fost alegerea brava a lui Ronald Koeman care s-a vazut multumit de soarta partidei la final, cand Luis van Gaal si-a luat notitele si jucariile si cu capul plecat si-a recunoscut neputinta echipei pe care nu a dirijat-o prea bine de pe margine. Oboseala pare sa aiba manifestarile sale si la cei mai invatati cu antrenamentele si activitatea competitionala neintrerupta peste iarna. Sa fie poate actuala componenta a lotului celor de la Manchester o neavenita adunare laolalta de caractere care sa nu stie cum sa lupte pentru propriul bine si al emblematicelor culori ale clubului incarcat de istorie si performanta internationala?

2 thoughts on “Oboseala

    1. eu sper ca da, pentru ca ar reda sanatatea unor investitii si un progres justificat prin munca si spirit de echipa intre jucatori si antrenor – conducere, lucruri care fac bine sportului si societatii in general. la polul opus se afla celelalte echipe care desi prin traditie si asteptari ar fi mereu indreptatite sa fie acolo, nu pot date fiind actualitatea contextuala care nu iarta daca nu si faci, pe langa o stare mai buna a adversarelor! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.