Idei sa ai ca unelte si scule sunt!

Cand ai idei multe in cap si vrei sa le pui singur acasa in aplicare si din visurile tale sa prinda contur constructii ce rezista intemperiilor vremii si altor factori care afecteaza durabilitatea, e clar ai nevoie de unelte si scule electrice profesionale. De la cei mai buni producatori in domeniu, ele vin ca sa-ti imbratiseze munca si speranta ta cu realizari care prind contur pas-cu-pas. Fie ca e vorba de garaj la masina, scara de interior, pat supraetajat pentru picii tai care dorm impreuna ca sa se obisnuiasca cu performanta si sacrificiile presupuse de ea, bormasini, ferastraie pendulare, ciocane rotopercutoare fac treaba alaturi de tine. Totul devine mai simplu si mai rapid, mai usor si mai… realizabil cu cat vezi ca din schitele tale ideile capata concretetea care te fac sa zambesti asa pe la colt de gura, satisfacut!

Sa decupezi, tai, uniformizezi, dai forma dorita partilor si portiunilor de materiale asamblate ca intr-un puzzle cand erai mic, acum ca esti mare au alt rol, functionalitate, rezistenta si durabilitate. Cotet tip vila pentru cainele tau flocos pe care sotia ti l-a pus in brate si a zis nu mai vreau par peste tot, cusca pentru rozatoarele ei, colivie nepoatei care are o pasarica sunt ultimele comenzi de onorat. Flavia, nepoata-ti draga obisnuieste sa scrie si sa asculte multa muzica in acelasi timp de cand i-a zburat pasarica alaturi de care mai inainte de asta obisnuia sa compuna versuri pentru inima ei si a chitarii pe care o gadila ferm sa-i redea simtamintele muzicale si careia speranta ca alta pasarica pe care o va invata sa cante si sa graiasca toate cuvintele pe care ea va fi in masura sa le poata reda nu-i va mai pleca multumita coliviei construite de tine. In rest, munca, jocul, efortul creator e acelasi si atunci si acum. Utilitatea depinzand de cei ce o percep atunci si acum e diferita si aceeasi in acelasi timp. Pentru ca pici fiind realitatea ta era jocul si a face sa fie ceva care sa exprime o cat mai apropiata perspectiva asupra felului in care vezi tu lucrurile in jur, cuprinzand prin asta lumea, lucrurile, obiectele, fenomenele.

Acum, ca esti propriul tau stapan si dispui de ideile tale, mai ai si prietenii de nadejde alaturi care-ti transforma visurile in realitate cu forma, continut, utilitate, rost, rezistenta si durabilitate pentru ca asa ti-e felul cand pui mana pe un lucru trebuie sa mearga suficient de bine cat sa fie eficient si suficient de mult incat sa-ti multumeasca asteptarile in materie de trebaluit, totul e mai simplu. Bricolajul, acareturile, ideile noi si originalitatea sunt atributele celor temerari care au schimbat cursul obisnuit al evenimentelor si curgerii monotone a timpului, saltand omenirea pe treptele superioare in materie de putut. Gandi, astepta, face posibil din idei si visari, sperante si asteptari ca mainile noastre sa dea forma unor concrete obiecte cu o functionalitate precisa care sa faca din spatiul casnic un cuib plin nu de nebunii, ci de resurse minime exploatate sa dea un contur si o forma care maresc gradul de confort interior al spatiului casei tale si faciliteaza prin asta un randament al tau mai bun in tot ce te implici sa faci. Pentru ca da, viata pentru tine inseamna trait, simtit, putut, facut si multumiri de pe urma ei!

Advertisements

2 thoughts on “Idei sa ai ca unelte si scule sunt!

    • eu as numi, inaintand convingerea si ca asa ai dorit sa sune intr-un fel opinia ta, “razbunarea” printr-un firesc contextualizat si pliabil in mod curent genului masculin decat celui feminin, iar asta si pentru ca nu te simt in stare sa te simti decat usurata, nicidecum sa-ti incarci negativ fiinta cu simtaminte ca cel despre care ai amintit! toate bune, Roxana! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s