Ecusoane – o poarta de acces spre lume

La workshopul din weekend, psihologul care pregatise totul in amanunt in asa fel incat audientei alese intre timp si careia-i pusese la dispozitie mai multe modalitati de a participa la evenimentul cu impact si o stare de bine total inca din sala avea nevoie de ecusoane pe care sa le atribuie in cadrul team-buildingului de dupa-amiaza membrilor diferitelor grupuri de auditori prezenti. Vorbindu-le oamenilor despre tehnici de atragere a binelui asupra sinelui si modalitati concrete de realizare a dezideratelor personale fara a derapa de la conditia moralitatii, s-a bazat pe cautarile consilierilor sai in materie de organizare a evenimentului. Ecusoane au fost de gasit intr-o gama larga, acoperind amplu paleta de orizont de asteptare a oricarui tip de cumparator, indiferent de utilitatea produselor comandate.

Accesibile ca pret, comandate simplu, preluate la fel de simplu, ecusoanele si-au indeplinit rolul de a marca, distinge si personaliza indivizii, adunandu-i totodata laolalta in grupul din care conform atributelor definitorii prezentatorul evenimentului a inteles a-si sintetiza cele spuse prin jocurile constructive bine orchestrate.
La fel stau lucrurile si la congrese si conferinte la care amfitrionul weekendului trecut participa in plan profesional, cu o agenda anuala destul de stufoasa. Din timp organizatorii se ocupa de tot si au in vedere pe langa logistica, locatie, catering, cazare si de raspuns mereu la dificila intrebare ce ne propunem noi aici, aducand pe x si pe y si pe z la evenimentul pe care-l organizam? – a marca strict identitatea, personalitatea si tot bagajul cultural pe care invitatii le aduc cu sine participand la sesiunea de activitati aferente. La fel se intampla si la orice eveniment social, cultural, artistic, muzical, unde staff, invitati, participanti, gazde poarta ecusoane.

Ele personalizeaza si sunt scurte memento-uri colective pentru oricine pentru care un simplu nume citit sau rostit de cineva si inscris pe ecusoane devine perceput ca un renume, comportand odata cu numele experienta de viata, reusita profesionala in bransa aleasa de respectivul nume, s.a.m.d Identitate pe care o preia ceva purtat la gat, sau prins in piept, in stanga ori in dreapta, de purtator care se legitimeaza astfel pentru exterior si devine cunoscut si recunoscut pentru functia si rolul sau atunci si acolo, de fiecare data. Indiferent daca este vorba de serviciu, atunci cand jobul presupune relationarea in mod direct cu publicul, sau doar o anume latura a profesiunii derulate, cum ar fi scolile de vara, summer campurile, taberele scolare, sau extra-scolare, dar cu profund rol educativ, ecusonul e marca ta identitara binevenita pentru a distinge, clasa si retine cine si cum esti oriunde!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s