Aceasta iubire de Elena Ghitescu-Lamureanu si metamorfoza interioara prin vers ales

love1Aceasta iubire vine cu iz de-o simtire si-un exotism rational profund uman cu specificatia ca din ontologic acea latura a evolutiei sufletului – spiritul e cea care ne poarta pe treptele urcate spre Lumina, pe care artista cuvantului, in persoana Elenei Ghitescu-Lamureanu ne-o propune in volumul sau de poezii aparut la editura Nelinisti metafizice in 2014. Inca din titlu calatoria metamorfica a sinelui poetic atinge sacru si profan si fara a fi cu precadere eros carnal sau thanathos, poieinul Elenei de pe plaiuri dobrogene canta in versuri ce pastreaza conventia rimei povestea unei vieti dusa cu si prin iubire. iubire ce se prelungeste-n ambele planuri, atat inspre sacru cat si-nsre profan, muritorului fiindu-i in atingerea marelui adevar al vietii supapa si trapa de acces spre norii din care zeii nu conspira, ci vegheaza ascensiuni ale sufletelor spre Lumina.

De la un capat la celalalt volumul spune povestea ascensiunii sufletului gol si pustiit ce re-nvie cand pasii-i sunt incadrati spre Calea care urca spre Lumina, prin Iubire si-mplineste suflet si persoana-ntrutotul. Pentru ca doar atunci omul devine OM, nu supra-om, ci suflet constient ascenzand spre spirit, starea de beatitudine si de lumina desavarsita la care poate ajunge iubind si crezand, sperand si mergand mereu inainte. Si Aceasta iubire ne arata prin vers de aleasa prelucrare Calea spre acea Lumina accesibila oricui ce se trezeste si iubeste! Caci doar atunci omul poate spune Eu sunt si completarea inceputului descrierii n-are cum a-l dezavantaja cand pasarea e legea universala a evolutiei.

Apropierea de starea de corp dintr-o fiintare prinsa-n trupul sangelui si a carnii pervertite este evolutia de amploare de care se face responsabila farama de divin sadita-n fiecare din noi, sufletul. Acesta antrenat devine spirit care transforma omul din persoana-n Lumina vie si asta e definitia suprema a Iubirii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s