Gandim, simtim, iubim, calatorim si ne distram la fel! Pentru ca ne iubim!

Cand ai timp si banii nu-s o problema pentru c-ai muncit ca eroul in ultima vreme si vrei ca din monotonia asta sa rupi putin gura targului CND Turism – Vacante speciale e alegerea ta pentru a te simti bine in oricare din destinatiile externe pliabile pe sufletul si raportate la bugetul de care buzunarul tau poate dispune! Si ca sa nu mai amanam prea mult esenta ce se vrea revelata, am sa va spun acum povestea de viata a Corinei, o tipa foarte de treaba, un temerar in viata si serios cuget care si-a gasit prin intermediul programului Work and travel o trasa care i-a schimbat realmente viata.
Totul a inceput cand pe colina universitatii unde studia ingineria, Corina a luat contact cu echipa Work and travel si aplicarea ei din vara i-a adus acel ceva magic in viata ei simpla si care se zbatea intr-un cotidian anost din care si-ar fi dorit curand sa poata iesi. Si a iesit si chiar bine.


S-o luam cu inceputul. Pentru ca engleza ei nu scartaia, dar etichetata ca-n tara pe principiul inginerii sunt oameni care creeaza vise posibil de realizat si pun lumea in miscare prin toate ideile lor dar le e mai greu sa se exprime, n-a dorit sa iasa in fata si atunci cu o indemanare si simt artistic, pricepere si gust rafinat pentru ca mama ei e una dintre cele mai bune prietene si a avut ce invata de devreme si-a castigat pentru viitorul ei atributul de gospodina priceputa, a ales sa ramana sa pregateasca mancarea in bucatarie si sa onoreze comenzile colegilor ei ospatari in restaurantele unde jobul ei se intampla. Si asa l-a cunoscut pe el. El al ei, da! Acum este al ei, nu pentru ca l-a cucerit cu arma in mana si l-a supus, ci pentru ca magnetismul privirilor impartasite de o parte si de alta i-au atras unul inspre altul iremediabil si asta a fost mai mult decat placut, magic, special, super ok! El e un slav, vine de la Moscova, il cheama Vladimir, de formatie informatician si cand gospodina noastra indeletnicea si randuia lucrurile sa fie ok prin bucataria, el ii admira cu priviri ferme si zambitoare tactica si precizia cu care stia totul face in economie de timp si precizia lucrului bine facut de prima data. Serile tarzii, dupa programul de munca si-l petreceau impreuna, el un romantic incurabil si in ciuda firii ce a ales formatia cu ancorare pragmatica in chestiunile vietii sociale ulterioare absolvirii universitatii, o fire poetica si un foarte bun manuitor al chitarii care plangea in mainile sale de frumos ce-o ciupea! Pe Corina cand a inceput s-o ciupeasca usor pe ici-colo, ea n-a plans, dar a ras si si-a deschis larg bratele primindu-l cu toata caldura fiintei sale alaturi de ea la pieptu-i cald, insetat de afectiune si imbratisari. Ai lui il asteptau doar pe el acasa la Moscova, cand tarziu toamna le-a adus rodul firii sensibile a fiului lui care-si gasise jumatatea in persoana Corinei, la randu-i o persoana nu inteleasa de toata lumea, o fire complexa si priceputa in toate cele.

Asa ca prietenia lor fiind una care a presupus dependenta fiintei unuia de a celuilalt, Corina a facut repede actele de transfer la universitate in tara si a dorit sa inginereasca ulterior la Moscova, vorba aceea si la rusi se duce fata sa-si urmeze barbatul daca trebuie, nu? Si uite-asa, Corina e apreciata si acolo cu simtul si cu tactul ei, ideile care gasesc rapid receptorii doriti in persoanele profesorilor eminenti si laudele nu intarzie s-apara, alte si alte noi motive pentru parintii lui sa zambeasca mereu cu subinteles parintesc, care face ca Vladimir sa fie teribil de fericit si dupa ce odata transferul ei perfectat sub un clar de luna intr-o noapte rece a-ngenunchiat si i-a cerut consimtamantul de a-i fi vesnic alaturi oferind la schimb un inel de logodna purtat pe inelarul drept ca semn al legamintelor cantate pe balconul unde ieseau ei mai mereu si povesteau pana tarziu in dimineata, cand inca luna tinea companie pe cer soarelui ce se pregatea sa iasa ca focul pe linia orizontului iar cocosii se dezmeticeau sa-si dreaga vocea sa dea trezirea tuturor! Vacante de vis au avut ei apoi din mama Rusia acasa la munte la ai ei, caci Brasovul i-a intampinat pe toti cu Poiana in care familia lui a lasat din preaplinul generozitatii specific rusesti urmele satisfactiei cunoasterii socrilor din vara si a amabilitatii si deschiderii fratilor romani. Iar partiile si zapada le-au placut pentru ca obosindu-i putin setea dupa traditionala dusca de vodca le-a adus aminte de patrie si rusul cand i se atinge coarda sensibila apoi frigul si muzica buna, generozitatea si conditiile bune il anima peste poate si ia muntii la rand si nici circulatul bara la bara pe rutele de acces in si dinspre munte nu-l mai lasa cu gura cascata de cum se poate intampla asa ceva, ci intelegator pentru ca-i merge bine si e tratat corespunzator, se simte rege! Iar faptul ca fiul i se insoara la anul nu-i da deloc batai de cap, ci e fericit pentru el mai ceva ca o gorila care se arunca in calea glontului unui ucigas ce-ar fixa teava pistolului inspre femeia care a crescut-o si pentru care animalul asuma salvarea vietii fiintei pe care o iubeste cu sacrificiul propriei existente! Nici sejururile exotice pe care vor sa le puna la dispozitie porumbeilor dupa ce vor spune Da nu sunt o problema pentru ca au gasit in CND Turism un partener de incredere pe care jumatatea fiului lor, fiica lor de-acum le-au sugerat-o ca o echipa de oameni tineri, seriosi ce fac treaba buna!


Fericirea are un singur nume, e vorba de iubire, iar cand rusul zice asta, nici lupul n-a innebunit, nici ajuns pe plaiuri mioritice romanesti cu programul de vacante speciale in Romania nu are de ce sa-i para altfel decat foarte bine. A gasit fata, are jumatate, iar matematica simpla zice asa: o jumatate lang-o alta jumatate face un intreg, care cand se completeaza reciproc si intelegere exista si din priviri si din gesturi si din tot, asta nu e deloc prea de tot, ci realitate si ei chiar fac tot ce fac la fel, firesc si natural, nu fortat si nu altfel!

Articol participant la Super Blog 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.