Pentru ochi si minte Smart 3D TV LED te activeaza si online

Domnul Bogdan, un om matur in cuget si simtiri, cu parul inca purtat in cap desi toamna venise in viata lui si culorile iernii inzapezite i se ascundeau demult deja din frunte, la urechi si pana la ceafa butona telecomanda unui televizor ajuns pentru dansul un refugiu acum de cand cu retragerea din viata activa la pensie. Si urmarind fel de fel de emisiuni travel, in speta, pentru ca la indicatiile baietilor sai si ai altor colegi din propria generatie a vedea cum alti indivizi din acelasi contingent ajung dupa munca indelungata sa calatoreasca si sa-si pretuiasca mai mult timpul liber facand poate tot ce-ar fi dorit sa faca o viata intreaga si nu au putut pentru ca a fost necesara implicarea totala ca soti, parinti, angajati si calificati in joburile care asigura viata lor si a familiilor pe care si le-au intemeiat, asta se va lua si la ei. Anume gustul acesta de a tanji dupa irosirea placuta a timpului ramas de vietuit in lucruri frumoase, simple in aparenta lor, dar utile, linistitoare, calduroase precum o imbratisare adolescentina cand mugurii dragostei da tarcoale trupurilor furibunde si le-nmoaie facand indivizii ce le poarta de nerecunoscut, recte cei mai impulsivi, vitali, energici si cu tente de agresivitate in comportament devenind pui de pisica atunci cand o intalnesc pe ea, cea care-i atrage ca un magnet care totodata-i seaca de energie si fel de a fi al lor. Si pentru ca la meciuri actuale nu mai are curiozitatea de a se uita pentru ca nu se mai regaseste in calitate dubioasa a jocului prestat, pe de alta parte influenta tehnicii ingineresti de producere a balonului de joc, calitatea mai aparte a echipamentelor sportive care fac din duelul fizic pentru posesia balonului, tehnica alergarii si a lovirii mingii o aerodinamicitate care in trecut era preluata doar de entuziasmul pentru ideea de joc in sine, nu dupa calcularea oportunitatilor de a castiga doar puncte, iar tineretul de azi e ciudat rau in ochii unui bunic ca dansul, prefera acum sa urmareasca inregistrarile cu Hagi de la Cupa Mondiala din ’90, ’94 si acel gol magnific din poarta columbienilor, Adrian Ilie si golul sau bijuterie marcat in poarta acelorasi columbieni si asta pentru ca noile functii extinse pe care aceste televizoare le au permit inregistrarea programelor si urmarirea lor ulterioara si nu numai. 

Ca fost mecanic auto, Bogdan bunicul de azi a mesterit, surubarit si indreptat o gramada de caroserii de masini pe care le-a reabilitat de parca ar fi fost o misiune pentru un psiholog sa aduca pe drumul cel bun un suflet abatut, sau a unui parinte ce-si suporta copilul dificil pentru ca-l iubeste si stie ca acesta are sa inteleaga ca poate depasi orice impas atunci cand la greu nu e singur lasat si e inteles in cuibul propriei familii. Asa ca a muncit si dansul din greu, dar roadele muncii, stradaniilor si sperantelor sale nu au intarziat sa se arate cu timpul caci fiul cel mare, Tibi, la care locuieste acum e pe deplin implinit, casatorit, copil, situatie, firma, munci adevarate, cariera, viata buna. La casa construita in stil adaptat urbanismului postmodern si pastrand farmec al trecuturilor ce aduc aminte ca niste ancore in mijlocul furtunilor pe mare ca avem niste origini si niste repere de care se cade sa tinem cont, adica la o vila cu bun-gust, Bogdan are parte de zile frumoase, una cu mai multa culoare decat alta. Si asta inca de cand piciul familiei fiului sau, Robert, un rasfatat de 5 ani acum, era problema intregii case, dar care alaturi de bunicul Bogdan a reusit sa invete ce e prietenia, curajul, jocul, seriozitatea si rasul, povestile insailate cu litere si cuvinte alese si nu numai si asa Tibi sa-i multumeasca tatalui sau asa cum in copilarie o facuse dupa ce tatal sau avusese atata rabdare sa-l invete, sa-l plimbe, sa faca excursii impreuna si toata paleta de activitati prin care un baiat trece alaturi de tatal sau fiind la randu-le intre Tibi si Bogdan indeplinite.
Robert a trecut prin acelasi episod prin care tatal sau a trecut cu Bogdan in copilaria lui Tibi, iar parintele Bogdan a dovedit atunci, dar si acum o rabdare exemplara. Si asta doar pentru ca batranul ce-si foloseste cu mult fler talentul didactic stie intr-adevar cum e sa fii parinte cu job de rand, pe cand fiul sau e parinte si sot, dar mai mult manager si profesia si ritmul intens al vietii-l fac sa fie strain de lucrurile vitale pe care nu le poti invata la televizor prea mult, ci simtind si ingaduindu-ti sa fii cu adevarat bun, pentru tine contand lucrurile esentiale spiritului si nu doar trupului tau.


Si aici in clipele cand Bogdan a retrait clipele cand curiozitatea fiului sau cel mare, Tibi nu-i perturba tineretea lui de tata, probandu-i rabdarea de parinte didact, intrebandu-l pe cand avea doar 3 ani si invatase sa vorbeasca repede si foarte clar ce e ba aia, ba ailalta, iar de fiecare data rabdator tatal raspundea calm, desi copilul se tot repeta, bunicul stia ca pregateste noua generatie reprezentata de nepotul sau cel mic pentru viitor. Iar multumirea actuala a lui Tibi adresata lui Bogdan, pe cand alaturi de rasfatatul familiei intregite cu mama, tata, copii si bunici urmareau cu totii un film de familie, Lassie, piciul zice, da tati, e fain colorat filmul, ca inainte tu il vazusesi in copilarie alb-negru, mi-a zis bunicul!
– Da, tata, asa e, dar nu numai Lassie, ci si Apara Duckadam, suntem finalisti, am castigat, am castigat Cupa campionilor europeni! Sau Nadia, zece, Lavinia Milosovici, Gina Gogean, Feri Vastag, Leonard Doroftei, Dorel Simion, Monica Anghel si Spune-mi si Dau viata mea pentr-o iubire si trofeul Cerbul de aur readus in tara la Brasov dupa zeci de ani, tot asa s-au vazut tata… pentru ca asa erau vremurile tehnologia nu avansase ca acum, eu eram inca un copil, acum te am pe tine si pe voi toti, Doamne cat iti multumesc pentru tot ce am!
– Dar daca nu era televizorul asta LED, ce, nu era totul viu si plin de farmec? Televizor computer!
– Ba da, dar lipsea ceva farmecului ca sa fie complet, caci acum totul se vede ca si cum ai fi deja mereu acolo de unde se filmeaza! 3D asta inseamna, nu?
– Noroc cu acele oferte si promotii care-au dat cu tehnologia peste noi si mie uite cate meciuri mi-a salvat sa ma pot concentra sa le urmaresc atent! Multumesc tehnologiei pentru ocazia asta!
– Asa tata!

Articol scris pentru Super Blog 2014.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s