Poarta magica a celor 1001 de nopti inalta suprem

Katia este o adolescenta care iubeste patinajul. Dar si stiintele exacte, fiind olimpica la matematica si fizica si fiind curtata de marile universitati internationale pentru a studia pe mai departe stiintele ingineresti pe care profilul real atat de drag ei prin rezultatele obtinute o recomanda ca formatie profesionala. Si cu plicuri de scrisori curtenitoare din regatul Marii Britanii, sau universitati de prestigiu din Europa si Statele Unite ale Americii ca si din China sau Japonia, tanara care doar ce a intrat in ultimul an de studii liceale se afla in pragul unei decizii importante de luat pentru viitorul identitatii sale.
Cum ar dori ea ca acesta sa arate are o idee inca nu foarte bine conturata, ca o ecuatie inca neintrutotul definita cu termeni si variabile. Si pentru ca de mica a fost pasionata de sport si de acele ramuri sportive care confera fetitelor ce-si iau drept repere pentru mai tarziu atributele gratiei si frumusetii feminine castigate in timp ce floarea fetitelor devine fruct si femeile ce ajung sa devina sunt pe deplin coapte in toate aspectele vietii lor, ea a fost de mica atrasa de patinajul artistic pe gheata unde la proba de simplu feminin, o ea cauta sa dovedeasca tehnica de care dispune pe acordurile unei piese muzicale in care rastimp de cateva minute cat boxele statiei de amplificare a patinoarului face melodia accesibila tuturor, ea devine printesa si regina ghetii prin tot ce o poate defini atunci in evolutia ei. Elemente de gimnastica si dans, balet clasic si dans modern de societate impletit artistic si tehnico-sportiv dau toate intr-o evolutie de cateva minute garantia unei prestigioase ramaneri in memorie. Memorie atat a fluxului competitional, cat mai ales in mintile si inimile publicului care ia parte de la fata locului, sau prin stiri si reportaje sportive incluzand imagini, fotografii, sau filmulete cu evolutiile care ajung rapid in toate colturile lumii, facilitate fiind de tehnologia moderna care face acest lucru posibil, anume sa atenueze impact de izolare intre indivizi ocupand geografic si topografic locuri si timpuri diferite.

Mass-media si internetul cu precadere pot realiza acest lucru, anume un nume, un om, o identitate ce asuma o interactiune publica, asa cum de pilda stau lucrurile in cazul sportivilor, Katia si nu numai sa fie cunoscuti, identificabili si reperabili oriunde ar fi cazul sa participe la competitii, publicul gazda sa stie la ce sa se astepte. Din clasele primare de cand si-a pus pentru prima oara patinele in picioare si dupa 2 ani anteriori de balet clasic a avut si putinta de a ramane dreapta in pozitia bipeda, fara a-si suci vreunul dintre picioare, data fiind subtirica si ingusta suprafata de sustinere a trupului a lamei metalice a patinei a avut un singura dorinta sa poata fi si ea zana si regina ghetii ca talentata Surya Bonaly care dadea atat la propriu cat mai ales la figurat acel strop de culoare, de viu oricarei competitii la care participa. Patinatoarea franceza cu radacini genealogice coborand temporal si geografic in pamantul ars de soarele dunelor de nisip din Africa avea talentul si valeitatile fizice si artistice complete iar ochii micutei Katia, denumita la nastere pentru ca tatal ei o aprecia pe schioarea germana Katja Seizinger, printesa ce iesea in evidenta prin tot ce facea spectaculos pe gheata era atractia magnetica totala. Iar elementul prin care pirueta cu o acceleratie implicata in executie cu piciorul ridicat la ceafa si prins cu ambele brate in acea pozitie a vrajit-o cel mai mult si din perioada de balet l-a tot incercat. Iar cand a ajuns pe gheata ulterior dupa stapanirea celorlalte elemente de baza in materie de tehnica a dansului pe gheata si nu zgariere a suprafetei de lunecare vioaie pentru efectul de placebo indus publicului spectator, audientei i-a iesit de minune! Acum, la final de adolescenta si cu recunoasterea sportiva a straduintei si eforturilor sale de perfectionare a stilului sau in competitii nationale si internationale, Katia filmeaza evolutia colegelor ei de club si se lasa la randu-i filmata in antrenamentele si repetitiile evolutiilor oficiale tocmai pentru ca parametri biomecanici sa fie tehnic imbunatatiti si adusi la perfectiune, la asta contribuind calcule de ordin stiintific dinspre cinematica studiata de fizica, acolo unde Katia a excelat la olimpiadele scolare bine de tot in tandem cu sportul unde iarasi fata s-a comportat meritoriu.

Asa cum spera ca din indicatorii numerici cuantificand date si masuratori sa obtina o perfectionare a evolutiei ei din punct de vedere tehnic care sa placa ochiului multimii, dar si finilor observatori arbitrii din probele de concurs e mereu atenta, Katia stie ca aceasta noua perspectiva de intelegere a sportului ca tehnica ajutata si prin tehnologie sa ajunga la perfectiune, din dubla ei calitate de sportiv si tehnician, dar si om dotat cu puternic spirit analitic ce poate ajuta acestui demers continua increzatoare sa-si aduca aportul in evolutia ei pe care o doreste tot mai buna. In egala masura, cand vine vorba de prezentarea in fata publicului, cu atat mai mult cu cat o regina a ghetii nu poate sa fie nici cu insemne fizice ale unei instabilitati tehnice a picioarelor, ca de pilda vanatai, julituri, pansamente, ci cat mai naturala, asa si imaginea conteaza la fel de mult pentru ea. Ingrijirea corporala de cand floarea vietii i-a atins inocenta copilariei si modificarile organismului au comportat o apropiere de tipologia femeii regine a ghetii prin gratie si farmec personal vadit la infatisarea care sa fie ireprosabila, cu atat mai mult cu cat prezentarea la concursuri nu comporta o acoperire a picioarelor cu haine pana in pamant, tocmai pentru ca spectacolula artistic si sportiv sa nu fie impietat de disconfortul patinatoarelor ce au nevoie ca vestimentatia sa le lase o libertate mare de exprimare la nivel fizic. Sunt elemente care se executa cu efort fizic si asta inseamna libertate totala de miscare a bratelor si picioarelor care poarta patinatoarele pe melodia care se aude la statia de amplificare si duce tot ce se intampla acolo izolat dincolo de limitele localizarii geografice imediate, inspre diafan si feeric, inspre incantare si beatitudine, pentru ca sportul si arta dansului pe gheata au menirea asta, sa incante dincolo de a etala posibilitati tehnice de manifestare.
Si cum o printesa si regina a ghetii nu poate patina incantator in pantaloni pentru ca nu are libertate deplina de miscare, de salturi unde desfacerea picioarelor, piruetele si sariturile acolo unde muzica de pe fundal o presupun ar crea retinere din partea croielii vestimentare, sau pe cale de consecinta, cand materialul ar ceda, va imaginati in ce lumina a indispozitiei s-ar afla sportiva in cauza, de preferat sunt atributele vestimentare ce disting genurile masculin de feminin. Adica reginele ghetii vor patina si incanta privirile in rochite, de preferinta scurte, pentru a avantaja elanul si detenta la desprinderea picioarelor de pe suprafata de contact a ghetii si punerea elementelor in lumina cea mai buna a posibilitatilor sportive de manifestare pentru punctaje maximale in ochii de soacra ai arbitrilor jurati.

Iar ca sa fii intrutotul o femeie frumoasa cu sportivitatea fair-playului si corectitudinii, cavalerismului si moralitatii intrecerii intrutotul bine invatate inaintea evolutiilor tale pe scena ghetii care e judecatorul cel mai dur, in sensul ca te retine zdravana si elastica, daca esti buna si patinezi detasata, sau te retine si atrage ca o forta gravitationala sau magnet si dai cu acea parte care uneste picioarele in locul de unde ele pleaca inspre patine de gheata care e dura si rece si sticloasa si aduni, vanatai, cazaturi, zgarieturi si zambete ironice si comentarii dezavantajoase la adresa ta, care constituie ghimpii care te vor motiva pe viitor sa reusesti admiratia ochilor tuturor exprimata prin standing ovations si aplauze si blitzuri si cate si mai cate cuvinte de apreciere la adresa celei care te-ai ridicat si nu te-ai lasat invinsa de nimic, ai nevoie de crez, vointa de nestavilit si bagaj tehnic mereu imbunatatit in antrenamente, plus talent, plus carisma, plus actorie, plus totul sa izvorasca din tine, din interior. Si fireste ca ce lasi sa se vada la exterior trebuie tinut cont de felul in care ingrijirea corporala e direct relationata pozitiei de drepti in fata vietii pe care o ai mereu. Atat incaltand patinele, cat si spiritual cu tot ce esti ca fiinta, caci cazaturile lasa urme de echimoze, vanatai, roseti ale zagarieturilor ce nu pot fi camuflate de costumatia de consurs, asta neumanizand juriul observator deloc. Dar pot arunca asemenea detalii ce nu pot fi ascunse ochilor exteriori o impresie de traversare a unei pase nu tocmai bune in ceea ce te priveste ca sportiva, lucru ce poate fi inteles ca o vulnerabilitate si exploatat subtil prin fel de fel de tertipuri inaintea sau in timpul concursurilor. A pune presiune pe concurentul rival pentru un trofeu, sau o pozitie inalta in ierarhia finala, nu e moral, dar imbraca si forma alegerii prin care destabilizarea concurentei poate sa-ti asigure cumva reusita, ca dicton pentru fel de fel de oameni care se autodenumesc sportivi, desi recurg si la optiuni care incalca latura nevazuta a limitelor de regulament. Ochiul soacrei pe care il ia cel mai ades in seama e critica iubitului ei, Ciprian, care ca militar de cariera isi vede iubita rar si bine, iar cand o vede, stie deja totul despre ea! Obisnuit cu igiena impecabila ce face parte integranta din codul militar la care a subscris din adolescenta, Ciprian vede si cat de mult au durut-o pe iubita lui, cazaturile, alunecarile, dupa cum urmele innegrite sau lila la genunchi, pulpe, sau tibii le lasa dupa antrenamente si concursuri pentru care s-a pregatit intens. Caci altceva nu descopera momentan decat ca pielea picioarelor sale este de o finete si o delicatete impecabile si cele mai frumoase in ochii lui de Romeo indragostit de Julieta lui pe care o cheama Katia!

In febra ultimului an, atunci cand pragul psihologic era atat de greu de trecut pentru ea in atatea proiecte fiind implicata, sedintele de consiliere ca intre prietene si confidente cu psihologul care o pregatea prin cuvintele bine alese de fiecare data cand urma sa participe la competitii, sau la cate-o faza inalta a concursurilor scolare nationale si internationale, destainuirile Katiei au revelat o presiune organica, interioara care cerea trapa de evacuare. Si cum lipsa lui din viata ei o ducea uneori in pase anxioase greu de trecut, cum antrenamentele o rapuneau, cum tot crezul ei cu posibilitatea de a ajuta sportul care a ajutat-o sa fie printesa a ghetii prin inovatiile tehnologiei care ar imbunatati tehnicile de executie prin masuratorile parametrilor functie de care s-ar fi ales vestimentatia pretabila pe executii bune intr-o piesa care sa puna in avantaj sportivii care ar fi mai liberi sa poata executa elemente care-i pun in valoare, fara ca detalii precum forta de frecare sa impieteze aerodinamicitatea in salturile lor miraculoase si timpul petrecut in aer in piruete diverse sa dea ocazia unui numar cat mai mare de rotiri integrale pentru obtinerea unor grade de dificultate mari care sa fac diferenta in clasamente, Florina, psihologul care o repunea mereu cu picioarele pe pamant ori de cate ori ea – Katia mai ramanea cu capul in nori prinsa i-a recomandat sa-si ingaduie, daca asta va simti cu propria constiinta neincarcata de negativism, pacat sau remuscare, autorepros, sau altceva. iubirea lui totala cu prima ocazie a revenirii sale de pe frontul unde a plecat sa apere libertatea altor oameni. Si asta pentru ca da, defularea prin iubire este un act asumat cu atat mai mult cu cat hormonii dau pe afara, randament stagneaza si se simte necesitatea la un moment dat de redefinire a unor prioritati, iar trupul are nevoie sa se cunoasca perfect pentru a mai continua sa stie ceea ce poate sa ofere expresiv.

Si pentru ca stia ca fecioria nu e un lucru la care sa tii mortis sa renunti musai in noaptea nuntii, pentru ca nu credea in obiceiuri si repetari de actiuni fara a le proba insemnatatea, a inteles atunci ca glasul trupului ei chema iubirea s-o desavarseasca, iar ca femeie iubita pe de-a intregul sa acceada la un grad de cunoastere si mai inalt experimentat si care s-o ajute pe parcurs in randamentul activitatilor ce o defineau ca persoana, astepta momentul revenirii lui de pr frontul de operatiuni militare, pentru a-l sti bine, in siguranta, al ei. Pentru noaptea in care ea va fi fost regina lui si doar a lui, pe langa epilatul general ca sa obtina admiratia finetii atingerilor si mangaierilor lui pe pulpele ei frumos definite, poarta ei magica de acces atat pentru ea cat si pentru el la starea de extaz, atunci cand stelele de pe cer licaresc mai frumos si luminos, cand tot greul devine usor si multumirea e sora buna a beatitudinii se cerea si ea putin pe ici-colo cosmetizata. Si daca atunci cand frizura nu te mai reprezinta mergi la coafor si cu foarfeca si nu numai rezulta prin tunsoare diferita alta infatisare care va urma sa te redefineasca si cand te privesti in oglinda, cand e vorba despre acea zona, epilatul inghinal devine o chestiune de intimitate, lucrurile nu mai devin asa de impartasite in public si fara a fi o persoana inhibata sau fara atitudine proactiva si open minded, stia ca acea parte e pusa deoparte, e a ei, pregatita pentru el si atat, nicidecum nu va merge la salon de beauty pentru sesiune de epilat nud in zona care acopera ce-i cel mai mult identitar pentru o persoana.   

Si pentru asta a avut nevoie de un kit pentru epilat, ceva timp pentru informarea prealabila a felului in care parul se indeparteaza in zona mai sensibila, plus sacrificiu, disconfort, ciupituri, durere daca e cazul presupuse toate de acest aspect. Pentru ca in final, desi initial dorea sa contureze o litera V ascutita inspre punctul acela de gravitate a starii de supradimensionare a perceptiei realitatii inconjuratoare atunci cand iubirea e deplina, si-a zis mai bine ca poarta ei sa fie una luminoasa atunci cand el o va fi incercat si dincolo de care amandoi vor fi calatorit inspre cerurile paradisului ce-i vor umple de extaz si fericire. Pilozitatea pubiana care are rolul ei oricum incomodeaza si activitatile sportive, piruetele si toate celelalte salturi, iar confortul trebuie sa fie asigurat intrutotul pe fiecare palier care compun fiintarea, trupesc, spiritual, sportiv, personal.


Noaptea celor de 1001 de nopti pe care le-a trait pret de o noapte care e memorabila mereu si-ntotdeauna a avut asteptarile Katiei onorate de pregatirea ei pentru marele eveniment, dar si de felul in care foamea lui, uitat de lume printre camarazi de razboi, intre arme si bombe, aplicand libertatea instaurata cu armele de unele decizii de neinteles in alte colturi de lume, de ea, fiinta care-l inalta mereu cand o are teafara si bucuroara in brate si la pieptul lui puternic s-a simtit implinit ca om, barbat, spirit, brat, scut, inima si suflet cald.  Si cand alegerea lor la scurt timp dupa noaptea celor 1001 de nopti a fost ca nunta sa fie realitate concretizata mai repede ca orice altceva, viitoarea femeie implinita stia ca acum stelele cerului ei sunt acolo si vegheaza asupra evolutiei sale si a familiei ce si-o intemeiaza.

Articol scris pentru Super Blog 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.