Ceasuri si clipe importante de viata

Anda se trezea in dimineata inceputului de toamna cu radioul uitat aprins din noaptea precedenta cand pe un post local de radio asculta cum femeia de la butoane punea in unda muzici in acord cu titlul emisiunii care ei ii placea si facea tot posibilul sa-i acorde atentia sa din putinul timp liber pe care nu-l avea si asa mai deloc. Stirile locale-i semnalau sistari de la resursele vitale pentru traiul zilnic, apa se lua si pe strada ei in acelasi timp ca in majoritatea cartierelor urbei provinciale si la fel stateau si gazele si electricitatea. Ceasuri ea avea peste tot in camera in care pe langa patul care prezenta vadite urme ale unei nopti in care intreaga ei faptura obosita peste poate de ritmul tot mai accelerat al activitatii sale profesionale curente ce implica devotament si proiecte la care lucra pana uita de propria fiinta adormise fara ca macar sa constientieze momentul cand cunostinta starii de trezie abandonase lupta cu tempo-spatiul si-si lasa sufletul in mrejele asternuturilor fine colorate cu fluturi si flori. Toate-i ticaiau zgomotos in urechile in care auzea bataile inimii zdrobind timpanul de parc-ar fi dorit sa explodeze. Asta era semn de surescitare, sari din pat si deschise fereastra, ura buna dimineata pasarilor de la pervaz si-si incepea miscarile de dezmortire si gimnastica usoara cu rotiri de cap, miscari ale membrelor si ale trunchiului pentru o dezmortire in trepte. Un ochi aruncat in treacat pe perete constientiza ca e trecut de 7 dimineata si ca nu are mult timp pentru zabovit, stia ca miscarea matinala-i facea ei spre deosebire de alte femei loc unui mic-dejun consistent pe care acum stomacul dadea semne ca l-ar dori. Si dupa asta savurarea cafelei aburinde indulcite zgarcit, dar doar pentru rolul sau benefic peste zi lang-o tigara din care sa traga cu nesat in timp ce-si urmarea cu privirea atent proiectata pe fata monitorului laptopului tinut intr-o subtire pozitie de echilibru pe genunchii dezveliti de scurtimea tricoului alb cu inima rosie pe el, etaland frumusete si estetism, feminitate si vulnerabilitate intr-o fiinta pe cat de ferma si de bataioasa in tot ce facea, era acum precum un elev silitor in ochii oricui ar fi descoperit-o. E-mailuri citite, comenzi preluate si in timp ce mesteca si amesteca ferm si calm in cana plina de cafea unde mierea se dilua lent probandu-i starea de rabdare pe care o controla cu miscari fine, ferme si negandind efectiv la ceva, ci focalizand cu fiecare punct traiectoriile curbilinii inchise in cercuri repetate pana simtise ca savoarea nu mai arde si ca tigara abia asteapta buzele ei s-o prinda-ntr-un prim fum revelator si eliberator!
In timp ce-si inlesnea aceasta mica farama de timp doar pentru placebo al ei matinal, isi trase perechea de blugi uitati de vineri seara pe caloriferul camerei nepopulata cu multe obiecte de decor, caci spatiul era alta modalitate prin care se definea ca personalitate feminina solitara, greu de cucerit si acestia-i veneau foarte bine si dupa o multumire citita cu suras fermecator pe buzele-i ferme cand se privi usor, lua telefonul de pe noptiera de langa pat si raspunse:
– Da, salut, se rezolva!
Inchise, isi stapani impulsul de a iesi prin perete si termina cafeaua langa alte doua tigari aprinse care-i dadeau tonusul atat de vital pentru inceputul de saptamana cu schimbari meteo prilejuite de alt sezon. Isi puse cu grija la mana stanga unul dintre cele zece ceasuri ce zaceau pe-o etajera alaturi de alte obiecte de ingrijire personala, isi zambi ferm si increzator in oglinda si cu un gest de pupat descris in aerul ce coperea distanta dintre propria persoana si oglinda prinsa in perete isi trase adidasii rapid in picioare si cheile de la masina se auzisera gomotos in geanta pe care asezata calm pe umarul drept, iar femeia pasea descrescator treptele scarii unde domicilia la debut de noua zi din viata ei. Succes i se citea pe chipul ferm descriind stare de bine pastrat si educat sa ramana acolo! Isi privi ceasul, vazu ca se incadrase in graficul propriu si se felicita pentru asta in sinea ei, pupandu-si totodata ceasul si asumandu-si riscul de a fi vazuta de alti ochi dinafara ei ca o ciudata! Asa e viata cu frumosul ei, de neinteles dinafara, atat de logic dinauntru, iar cand ai timp pentru tot ce-ti face fiinta multumita e perfect!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s