Mami vezi ca-s bine, dorm! Spor la treaba!

Dupa primele dezmierdari unul in bratele celuilalt, sotii Florescu, Dan si Dalia sunt brusc opriti de un zgomot pe cat de  familiar, pe atat de dorit de amandoi si-n egala masura bucurosi si usor ingrijorati, sar din pat, fiecare pe partea lui ca  sa nu se impunga si-s in fata comorii lor. Bebele lor poarta numele de Bianca, acea faptura zamislita de iubirea lor si adusa  pe lume de nicio luna intreaga si careia nasii i-au facut cadou unul din aceste patuturi copii pentru un somn de calitate, o  siguranta fara dubii si timp de iubit pentru insurateii care sunt fini. Alesese numele acesta de va fi fata, mama, Dalia care in  ton cu toate atributele feminine ale maternitatii, dragostei si ocrotirii a tot ce-i e drag avea in minte doar: alb, pur,  puritate, inocenta, lapte, spuma, adica tot arsenalul precis si adiacent preocuparilor feminine de intretinere a cuibului si unitatii familiale. Si dupa nastere cand si-a vazut odorul, comoara de fetita rupta sange din sangele ei ca e rosie ca focul,  doar Nichita si pasul ei de domnisoara cand va fi vremea curtenirii sale de catre cavalerii vremurilor ce-or veni ii trecusera prin minte atunci cand in focul arzator al verii cand a nascut-o si-a zis, asta da leoaica!       
Picea lor plangea caci era uda si atata tot! Imediat cat mama a gasit punga cu scutece l-a initiat si acum pe tata, pentru  mai rarele situatii cand ea n-ar fi prin zona si micuta ar fi bine sa nu-si strice nici gatul, nici plamanii pentru ca cineva  n-ar detine si bagajul cu deprinderi manuale in a face totul sa fie mai bine! Dar ca noua dupa ce mami o schimbase, incepu iarasi sa rada si sa slefuiasca franturi de cuvinte pe care le mai percepea auzind in treacat conversatiile parintilor sai. Si indiferent de era bala, adica ce putea ea acum exprima ca fiind banca, sisu echivalentul adaptat pe limba Biancai a lui desisul, armonia predomina intr-unul din aceste patuturi bebelusi unde mica printesa invia atmosfera in diferitele ore ale zilei, de cum se trezea. Pentru ca somnul micii sirene cum amandoi parintii o numeau pe Bianca e cel mai important, el e cel care odihneste si pe langa alimentatie si oboseala adunata peste zi in jocuri si alte activitati funny la care mami se pricepe sa intre in mintea copilului mic, bebelus, el, somnul si siguranta celui mic in patutul special creat sa asigure linistea parintilor sai, face bebele sa creasca! Ca o Xena din legenda antica, Sena, patutul Biei e pliabil, demontabil, usor de dus oriunde si amplasat unde nu-ti vine a crede si-i asigura confort si somn bustean celei mici, siguranta ca puiul li-e ok celor doi de au iubit mult fiecare si unul pe altul pana ca ea sa fie o realitate a lor!
O noua zi incepea cu roua diminetii pe iarba ce-o vedea de la fereastra parterului in fata aleii de la bloc in mica gradinita unde pomi si copii stateau marturie vie a faptului ca viata-si urmeaza cursul ei firesc. Dan plecat la birou, ea Dalia acasa in concediul postnatal avand grija de cea mica si de casa! Si dupa scurta privire afara pe fereastra la ce misuna acolo, gandurile o purtau pe tanara cu parul ondulat frumos lasat sa curga despletit pe umerii delicati de femeie iubita in acea noapte de dupa concertul din capitala cand cazati amandoi in aceeasi camera s-au iubit cum ar spune-o unii nebuneste, dupa ea n-a fost decat o noapte de pasiune si de traire autentica ce a presupus dupa o luna de zile la primul consult la cabinet o veste super pentru amandoi! Vor avea un bebe mic, iata de ce, trei luni mai tarziu nunta se grabea sa se faca pentru ca nu cumva sa existe in vocea cuiva dinafara perceptia eronata ca bebele va veni din flori si nu barza-l va aduce care se va aseza pe acoperisul cuibului unde amandoi, soti fiind vor astepta copilul sa-l ia in brate! Acum bebele era deja sufletul cuibului lor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.