Sisteme de supraveghere pentru siguranta afacerii tale

Aurel si Viorica sunt doi oameni gospodari si cu spirit intreprinzator. De la un mic chiosculet in fostul garaj de pe timpuri cand in anii ’90 libertatea expresiei a presupus si proprietatea s-o poti construi activand ca propriul tau stapan si din punct de vedere antreprenorial si al activitatii zilnic depusa, ei au acum o afacere prospera, o alimentara in care se gasesc de toate de-ale gurii, dupa bunul gust al patronilor si cererea clientelei din oras. Toata lumea stie ca aici la ei gaseste produse de calitate la preturi nepiperate si ca seriozitatea dumnealor e o garantie sigura a calitatii, atat in calitate de cumparator cat si de angajat la firma lor.

Pentru angajatii lor, sotii Stoica au pregatit din timp leacuri pentru comportamente care tradeaza intentii meschine. Se stie bine treaba ca in comert si alimentatie publica a lucra cu produse alimentare si cu bani e mereu o tentatie care tine becul aprins oricui vrea sa-si insuseasca venituri sau bunuri necuvenite. Si ca sa iasa in intampinarea stocurilor verificate odata la saptamana preliminar inaintea zilei de inceput de luna cand sotii vor predate datele inventarelor care se fac pe fiecare linie si sector din cadrul unitatii lor, ei au comandat sisteme de supraveghere pentru siguranta suplimentara a tuturor. Li se intamplase la un moment dat ca vanzatoarele sa fie atacate si atunci sefii au recurs la alegerea unei firme de paza si protectie care sa le monitorizeze siguranta angajatilor, dar coroborat cu acest lucru, unde ochiul vigilent al celor pusi sa apere bunurile nu poate ajunge, ajunge buna intentie a patronilor.

Si asa a reusit acum o luna sa depisteze doua angajate care in tura ce se incheia noaptea intentionau sustragerea de la raftul cu carne a catorva pachete pentru uzul propriu. Tot asa, platite la timp mereu si cu facilitati in a cumpara produsele firmei la pret diminuat fata de cel cu care forma le comercializa in mod curent, in calitatea lor de angajati, cateva angajate au pus mana si au masluit casa pagubind cu sume deloc simple incasarile zilei respective. Or, oameni seriosi, sotii Stoica n-au inghitit acest lucru si acum fapta comisa a dus pe langa recuperarea golului si la urmarirea in justitie a hotiei, iar pedepsele privative de libertate a dus la ce e mai rau pentru faptase. Iar ca sa previna totul, ochii vigilenti ajuta siguranta, dar nu ajuta la iertarea faptelor comise care aduc denigrare legaturii interumane stabilite intre patroni si angajati.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s