O altfel de apocalipsa ce urca omul spre lumina!

adisor book guideAdriana Craciun ne propune in cartea sa Apocalipsa altfel, Apocalipsa lui Ioan un ghid pentru dezvoltarea omului, aparuta in 2012, la Bucuresti sub pecetea Epublishers, fosta editura Coresi o calatorie initiatica pentru om. O explicare in stilul filosofului german Rudolf Steiner care denumeste antroposofia intelepciunea omului in sens profund pentru acele tipuri de mesaje ce transcend imediatul opinabil in care vietuirea se scalda, sau o intelegere pragmatica a excursului dantesc din Divina comedie, iata ce dubla formatie profesionala a autoarei reuseste sa imbine intr-o carte de dimensiuni apreciabile care nu descurajeaza, ci din contra starnesc atentie si interes pentru parcurgerea tuturor pasilor necesari asa incat lectura sa isi urmeze menirea urcarilor de trepte spre lumina calauzitoare.

Pe de o parte inginer, pe de alta parte filolog si umanist, decripteaza simbolistica alegoriei textuale a partii biblice din Noul Testament asa incat sugereaza tuturor celor care in anul aparitiei cartii erau speriati la gandul terminarii timpului pentru toata omenirea ca astfel de mesaje chiar nu-si au rostul! Adica nu o parte lipsa dintr-un calendar al unei civilizatii rase de pe fata pamantului de o invazie istorica a armatei spaniole in America de sud atrage dupa sine prin exploatarea comercial-mediatica o adevarata isterie mondiala, caci uite mai sunt si oameni cu capul pe umeri ca Adriana Craciun care inteleg rostul unor scrieri si le ofera cu o generozitate filologica aparte intelegerea pe deplin adecvata textual. Asa de pilda alegoria pe care evanghelistul Ioan o prezinta in partea finala a Noului Testament e cu rabdare si inspiratie care imbina ambele filonuri profesionale ale formatiei sale redand fidel in cele 300 de pagini format A4 ale cartii sale, un  ghid pentru cunoastere si dezvoltarea unor oameni in vremuri de cotitura privind constientizarea importantei dezvoltarii personale povestea scrierii biblice. O initiere gnostica pe care o traieste omul Ioan si care scrie impresiile sale folosind alegoria ca mod de redare a povestii pe care o prezinta lumii intregi. E povestea initierii profunde, ce va lega om muritor cu nivelurile sale de evolutie slaba, care-l retin aproape de pamant si de pacat, de omul spirit din final, un om care isi poate reuni trupul fizic cu spiritul, Cuceritorul initierii de ordin interior.

Formulelor ce pe multi i-au pastrat in umbra in a se raporta corect la semnificatia mesajului din aceasta parte finala a Bibliei, autoarea le da rand pe rand miezul sensului lor in decriptarea naratiunii de tip matamorfic interior, ce face uz de ana- si cata-baze interioare pentru a deslusi ceea ce si Dante afirma la capatul lungii sale calatorii din iadul interior: Iubirea ca sentiment uman deplin misca sori si stele! Si aici, in Ghidul pentru dezvoltarea omului, Adriana Craciun aminteste omului prezentului postmodern ca vremea schimbarii axei de interes in preocuparile cotidiene dinspre maruntul opinabil in care destui semeni se lamenteaza curent la cele care intrevad intelegerea de sine intr-o evolutie interioara care sa fie in acord deplin cu maxima antica Cunoaste-te pe tine insuti/insati!– evolutie care leaga microsmos din om, suflet, farama de divin sadita si rasadita cum ar spune-o Arghezi pana si-n cremeni de macrocosmos, univers, sursa energiilor superioare, care este Dumnezeu. Nivelul energetic tranzitand dupa ce se trezesc receptorii interni organismul uman, dincolo de trup si de suflet, activeaza prin campul electric din chakrele ce descriu acest traseu din zona biologic raspunzatoare de perpetuarea speciei si pana la nivelul sistemului nervos superior, cap, creier, o aura ce activeaza spiritul si permite omului muritor sa se poata numi corp, cu aura energetica deasupra capului si sa se inscrie astfel pe traseul comunicarii energetice cu sursa divina. Momentele cand in viata omului se simte cel mai bine activata starea de corp este cea de iubire, fie proiectate spre gasirea si aflarea sufletului-pereche, cu care individul nu doar in ideea perpetuarii speciei, ci in semanarea adevarului dincolo de fiinta proprie face din vietuire o excursie initiatica in doi, ca perteneriat devotat iubirii neconditionate, fie spre divin, fara intermedierea sufletului pereche, prin care iubirea adevarata atinge universalitatea divina.

10525098_304923383001812_1544851565_n
Cititi, intelegeti, purcedeti la active modificari in propria persoana in locurile in care simtiti ca ceva se poate imbunatati si incepeti ascensiunea treptelor spre lumina! Drum bun calauzit de iubire!

Advertisements

One thought on “O altfel de apocalipsa ce urca omul spre lumina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s