Din librarie te faci om mare!

Pe cand era inca elev in ciclul primar, lui Dragos ii placeau lucrurile interesante. Un elev model pentru invatatoarea lui,  copil exemplar pentru parintii sai, dar nu pentru ca dorea sa pozeze in cel care detine niste atribute de care e in fond  strain, doar pentru a da bine in unele conjuncturi, ci pentru ca asa intelesese ca e bine sa fii si facea totul ca la carte convins fiind in toate actiunile sale, era pasionat de istorie, geografie, cultura generala, literatura, sah si sport in egala masura, caci intelesese de la tatal sau, el insusi un fost sportiv de performanta ca o minte sanatoasa e ideal sa fie continuta de un trup la randu-i sanatos, iar pentru ca acet deziderat sa fie si experimentat, musai era sa mai si alergi sa  faci putina gimnastica, sau un sport, sau mai multe pentru ca si cresterea sa-ti fie armonioasa, fetele cu zambete  atragatoare mereu aproape si inteligenta crescuta ca argument ca o minte bine oxigenata si un trup care are testate anduranta si rezistenta oricarui factor fizic stresant pot depasi oricand orice fel de probleme mai apar inevitabil in viata. Asa ca si-a petrecut copilaria si scolarizarea lui a fost motiv de mandrie pentru scoala in care profesorii i-au ghidat primii pasi in viata. De la librarie si-a achizitionat mereu carti care i-au facut inca din copilarie urcarea treptelor evolutiei ca om un drum mai usor de parcurs, cu increderea si bagajul de cunostinte aliate.

Liceul l-a format ca aparator al patriei si cu o educatie ferma atat a trupului cat si a mintii, a spiritului, caci disciplina breslei in care avea curand sa intre era una in care ordinul se asculta si retine mai intai si se urmeaza intocmai, iar ca student al academiei militare din capitala, ofiterul chipes cu un bagaj de cunostinte generale, acoperind deopotriva domeniul tehnic presupus de campul de munca in care isi va fi desfasurand activitatea si cel al artelor frumoase s-a remarcat si la concursurile tv specializate pe cunostintele de cultura generala acumulate de-a lungul timpului. Si cu o inteligenta remarcabila si-a rotunjit frumos si conturile inca de pe vremea cand nu iesise de pe bancile amfiteatrelor facultatii, ocazie cu care si-a cunoscut si viitoarea doamna a sufletului sau, camarad de vietuire pe drumul vietii pe care ambii si-l construiesc armonios si placut. Caci impaca in egala masura pasiunile comune pentru literatura si cultura si civilizatie, sotia fiind profesoara universitara la filologia bucuresteana, o tanara de succes ce s-a dedicat studiului la modul cel mai serios. Florin, kinderul lor de doar 5 ani, calca pe urmele celor doi parinti si este la randu-i un copil minune, scriind si citind inca de cand avea 4 ani, corect si perfect. Povestile spuse de mama lui in fiecare seara inainte de culcare au transformat universul nocturn intr-o visare placuta transpusa urmatoarea dimineata in fapte in lumea jocului pe care, copil fiind baiatul mamei si al tatalui il are ca aliat inca. Pentru ca povestile lui Creanga, Ispirescu au facut obiectul primelor lecturari, puiul de om a depasit faza locala si a trecut la lecturile atent ghidate de obladuirea specifica ariei de interes profesional a mamei, care i-a recomandat literatura universala. Principalele opere, capataiul oricarui cititor pasionat le-a gasit mama lui cu un simplu click pe aceasta librarie online care ofera cititorilor clienti fideli textelor scrise titluri din toate domeniile de interes stiintific. Evident si artistic, iar cum beletristica face parte din artele frumoase, nu avea cum fi altfel are sa spuna mama, a gasit aici intreg arsenalul de aliati de care avea nevoie pentru construirea unei educatii armonioase si din perspectiva intelectuala.

Caci samanta de timpuriu de sti bine s-o sadesti planta va creste frumos si sanatos. Asa si ea cu Florin al ei, l-a imprietenit de timpuriu cu logica si dialectica unui Aristotel si Platon, cu Herodot, cu Eminescu si Arghezi ca sa descopere de mic frumosul si-n florile mucegaiurilor unde slova de foc se plamadeste artistic creand emotia aceea unica a textului care da de gandit peste generatii si generatii de mentalitati si oameni care le poarta si le dau mai departe. Si tatal lui Florin, Dragos isi delecteaza dispozitia intelectuala recitind romantismul unor povesti captivante de iubire cand razboiul apasa asupra firilor umane ce trebuie sa treaca niste praguri inainte ca iubirea lor sa izbandeasca asa ca de pilda in romanul lui Ernest Hemingway Si soarele va rasari. Acum, pe cand pubertatea-l face mai adult decat atunci cand descoperea tainele literelor si textelor pe care mama lui i le citea devreme tare in cazul sau decat in al multor altor copii, decriptarea unor indicii si simboluri fac din personalitatea lui indrazneata si cutezatoare un castig pentru viitoarea sa cariera profesionala ce va tine mereu la suflet literatura. Dostoievskiana sa predispozitie pentru analiza si descoperirea pasilor inspre reusita pe care si-o propune de fiecare data fara a face rabat de la entuziasmul cu care calculat se avanta in valtoarea muncii presupuse de rezultatul scontat, el trece prin etapa inceputului adolescentin, varsta frumoasa si dificil de inteles, acceptat si gestionat cu toate cele pe care le presupune in materie de schimbari, transformari si adapatari la ele. Dar baiat inteligent si bine crescut, el stie ca prietenia este nu doar un concept lipsit de continut si Denisa, cea care e mandra cand o tine Florin de mana multumeste cerului pentru ca i l-a adus in viata ei! Formeaza un cuplu reusit de tineri si merg inainte pe calea vietuirii optimisti si zambind frumos de fiecare data cand iubirea lor depaseste obstacole ce apar in fiecare zi in activitatile in care fiecare este prins cu sarcini de rezolvat. Ca atunci cand s-au descoperit unul pe altul intr-o librarie!

2 thoughts on “Din librarie te faci om mare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: