Urca muntele cel mai mare si respira aerul zeilor cu produsele Himalaya

Atrasa de tot ce inseamna orient si intelepciunea acelei parti geografice de lume, fiind o urmasa a lui Marco Pollo, Casandra o urmeaza si pe Julia Roberts cu al ei frumos film Eat, pray, love si se regaseste pe sine intr-o calatorie initiatica in Indochina. Pe langa patria Gangelui si a Indusului, femeia tanara in cuget si-n simtiri, afectata dupa moartea neanticipata de absolut nimic a sotului ei intr-o circumstanta care a lasat-o fara suflare aproape si pe ea, a trecut si granita patriei despre care si Herodot a scris ca ca popor, aproape cei mai multi de pe planeta si a vizitat si Cambodgia, Vietnam si Thailanda cu ale lor obiective istorico-turistice despre care se informase in prealabil inca din tara. Sotul ei, scriitor de profesie, participa la o conferinta stiintifica undeva in provincie, cand spre miezul noptii, cineva din colectivul organizator al evenimentului unde lua parte a anuntat-o ca a suferit un infarct si a decedat. Condoleantele deja rasunau gol in difuzorul telefonului scapat pe jos si dezintegrat tasta cu tasta, caci ea trecuse intr-alta dimensiunii a trairii, in cea a difuzei dileme existentiale.

Problema ei de adaptare atunci cu realitatea transmisa prin fapt de vocea de la capatul celalalt al telefonului era acea a simtirii. Ea nu o mai facea. Socul o facuse leguma, pierderea simtului echilibrului o facuse sa se piarda si ea pe podeaua incaperii in care langa telefon in scurt timp si-a gasit si ea loc. Dezintegrata doar pe dinautru, nu si pe dinafara, caci nu s-a descompus. Rudele care au gasit-o apoi a doua zi, au inceput munca sisifica de a o readuce la firesc. Au apelat la camera de garda a celui mai apropiat spital si o mica ameliorare se simtea. Apoi a urmat restul, aducerea trupului neinsufletit, lumea toata care s-a perindat prin casa ei, suportul prietenilor si rudelor apropiate si-n tot acest timp ea a simtit ca nu este singura. Si asta a ajutat-o pe moment, chiar daca fara jumatatea sufleteasca a povestii ei de viata, mersul mai departe prin viata nu era acelasi, nu avea acelasi farmec si nici cutezanta sperantelor ei nu avea cum sa o aduca la un liman de care ea insasi sa se simta cumva multumita pe de-a intregul. Mai ales ca de la stresul si socul suferit de aflarea vestii si apoi tot evenimentul ce l-a avut in prim-plan pe cel care a fost prietenul si iubitul ei sot, au lasat urme. Vizibile la o doamna ca ea. Parul a inceput sa cada in anumite parti, iar asta a facut-o ca interior ea sa se retraga in ea si sa nu fie incantata de prea multa comunicare si relationat. Si la serviciu, trauma pierderii celei mari se simtea ca mai lasa greutate asupra umerilor ei plapanzi acum mai mult ca nicicand. Sora ei in schimb, a fost mereu, ingerul ei pazitor de cand erau fetele mamei, acasa, la tara. Si ea s-a zbatut si a incercat sa gaseasca o cale de a remedia problema surorii ei afectate de moartea jumatatii ei.

Au vizionat intr-o seara linistita, acasa la Casandra filmul Mistress of spices si apoi ea singura a descoperit-o pe Julia Roberts cum isi regaseste fiinta dincolo de simptomul crizei existentiale a femeii de varsta mijlocie si a propus calatoria aceea pe urmele lui Marco Pollo si a Juliei Roberts! Mediul, lumea, saracia, firescul, autenticul uman, apropierea oamenilor datorita preceptelor budhismului si confucianismului, solidaritatea intru ajutor au impresionat-o pe doamna noastra vaduva. Acolo a luat contact si cu plantele si produsele naturale bune pentru absolut orice afectiune a trupului si sufletului uman, iar pentru problema sa i s-a recomandat sa urce un munte, cel mai mare din lume. Himalaya, platoul care impinge sufletul umanitatii cel mai aproape de spiritul zeitatilor cerului are pregatite creme si sampoane speciale pentru regenerarea si stimularea cresterii firesti a firului de par, folosind extracte de Butea Monosperma si de Butea Parviflora. Iar dupa consultarea istoricului companiei, a zis clar: jos palaria! Caci, pornind de la textele Ayurvedice, seva intelepciunii hinduse vechi se transpune astazi in folosul gasirii remediilor farmaceutice pe baze de plante naturale absolut in orice fel de afectiune. Traditia si experienta companiei indiene o recomanda in cele aproape 100 de tari in care-si distribuie produsele cu certificarea si garantia testata in prealabil chiar in laboratoarele apreciate si-n mod stiintific de catre auditurile de specialitate. Calatoria initiatica in mediul acela al umanitatii aceleia despre care si ea si fostul ei sot sperau candva sa o poata simti indeaproape i-a prins foarte bine, femeii. Si Himalaya boutique a ajutat-o sa treaca peste problema ei de ordin estetic ce-i afecta si increderea in sine si o pastrau intr-o stare de letargie interioara, departe de a reveni la cea care stia ca poate deveni. Pierderea a zdruncinat-o in cele mai adanci rarunchi ale fiintei sale, iar efectele au accentuat acea criza de ordin psihologic. 

Privitul in oglinda, adunatul firelor smoc cazute pe perna nu era imaginea pe care dorea sa o poata lasa in urma ei oricui. Mai ales acum, dupa decesul sotului. Tot Casandra a facut si pasii acestia spre gasirea solutiei celei mai potrivite, cand intr-un butic din New Delhi a dat peste o doamna in varsta, o mistress of spices ca-n filmul acela vazut cu sora ei, care i-a recomandat ca leac produsele Himalaya, iar apoi auzind si despre finalul povestii prin care a trecut sora ei, femeia locului ii recomandase sa urce metaforic muntele cel mai mare! Pentru increderea de sine recapatata odata ce produsele naturale contra caderii parului au ajutat-o, Casandra este acum aceeasi persoana pozitiva si zambitoare ca inainte, a inteles ca accidentul petrecut cu sotul ei nu are de ce s-o invinovateasca asa cum socul acela si efectul ei devastator asupra fiintei sale o lasa sa se intrevada si intelege faptul ca poeziile si povestile prind bine si zeilor nu doar oamenilor, asa ca are un trimis special acolo care le va incanta zeitatilor zilele. Iar ea va fi mandra de asta, fara sa se mai lase afectata de suparare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.