ONGFest 2014, sa dam mana cu mana sa facem bine!

Traim intr-o societate actuala cu fiecare noua zi ce vine cu roua diminetii si aburii de cafea inclusi sau nu ce face sa-si piarda incet-incet din continut. Intocmai cu iluzia unui prezent pe care nu-l putem retine, caci fiecare secunda ce trece o abandoneaza pe cea care a fost imediat in urma intr-o memorie care nu dureaza prea mult si functie de intamplarile si actiunile ce-au umplut-o de rezultate mai mult sau mai putin semnificative pentru subiectivismul nostru, dar si pentru ca este o lege a firii, naturala care spune ca nu se pot inmagazina amintiri la nesfarstit si ca fisierul special dedicat de fiecare dintre noi acestor tipuri de informatii este unul limitat si prioritatile filtrului personal fac in asa fel incat doar lucrurile cu adevarat importante sa conteze. Anume cele care la receptarea carora am participat, am fost acolo, nu ele ne-au surprins, dar au lasat asupra-ne la momentul respectiv cand am luat contact prim cu ele un impact deosebit.
Acum, traim, visam, muncim la si pentru a ne indeplini prin felul nostru de a actiona visuri si idei despre care atunci cand le avem speram si credem ca pot schimba in jurul nostru viata noastra si a celor de langa noi, poate, in mai bine. Fireste, ar fi ideal ca fiecare sa gandeasca intocmai asa, iar pe parcurs, ideile tuturora de a pune in aplicare planuri de mai bine pentru umanitate sa nu intersecteze obstacole, fiecare idee a cuiva inspre indeplinire sicanand-o sau oprind-o de la dezvoltare pe alta. Dar nu toata lumea are si se preocupa de idei ce vor binele proximitatii imediate a celor de langa ei.
Cu toate astea, gandurile si sperantele celor ce simt si vor sa sacrifice din timpul si entuziasmul lor implicat in actiuni ce vor mai binele societatii pe diferitele ei paliere de actiune se grupeaza in ONG-uri. Legea de baza e aceea a voluntariatului, adica pasarea mai inainte de toate pentru comunitatea din care faci, ca individ social intr-o formatie de mai multi cetateni ce coexista peste tot si actionatul in acest sens, pas-cu-pas pentru ca atingerea unui echilibru firav al firescului sa izbandeasca palpaind in inimile si obisnuinta celor mai multi.
In Romania, weekendul acesta, in parcul Herestrau din frumoasa noaastra capitala se desfasoara Festivalul dedicat spiritului civic si implicarii sociale active nu doar prin critici la adresa unora si altora, ci inregimentare efectiva, cu idei, planuri, dedicatie, timp si actiune ghidate toate in a vedea cum, solidari cu alti simtitori de aceleasi convingeri si dispusi a sacrifica o altfel de intrebuintare a libertatii timpului lor si de a-l petrece pentru un mai bine inconjurator.
Pe diferite sectoare de activitate, ONG-urile se pot inscrie pe siteul evenimentului, urmand pasii regasiti pe homepageul organizatorilor care pregatesc la mijloc de mai, o adunare festiva de idei, zambete, sperante si optimism pentru a face lucrurile mai bine alaturi de partenerii sociali de decizie in mersul lucrurilor in Romania. Nu uitati, ONGFest 2014, parcul Herastrau din capitala va asteapta sa dati mana cu mana, cei cu inima romana si cu simtire si pasare pentru ce este in mijlocul fiecaruia dintre voi si noi! Fundatia DIGNITAS participa la acest eveniment important. Ea a luat fiinta acum 2 ani, dintr-o viziune indrazneata, recladirea solidaritatii unei natiuni prin promovarea valorilor autentice. O societate civila dinamica, care influenteaza politicile si actiunile la toate nivelurile. Deviza lor e asumarea misiunii producerii unei schimbari semnificative la scara larga in societatea romaneasca, investind in, conectand si premiind idei inovatoare, oameni si proiecte. Constituirea unei platforme de concentrare a initiativelor si resurselor.  Sunt alaturi de ei, pentru simtamant, responsabilitate si interes public si national al fiecaruia dintre noi! Pentru mai bine, haideti sa ne vedem, sa ne ajutam si sa incercam sa facem totul mai bine! Nu cum promit unii si altii si pretind stampile pe poza lor, ci ca niste oameni cu capetele plecate cand e vorba de identificarea problemelor reale si gasirea solutiilor care cu munca multa si devotament se vor rezolva colaborand! Toate bune! Pe weekend!

Articolul participa la provocarea Blogal Initiative.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: