Iubeste, traieste, munceste si castigi in plus de cum si cat ai gandit! Un plus cu Minimus

Sabrina este de curand casatorita cu Sergiu, un tanar cu viziune si atitudine de intreprinzator, fler si spirit de initiativa parca incluse la pachet in bagajul sau nativ cu care a si cucerit-o de altfel pe frumoasa lui partenera de viata, de acum. S-au cunoscut la facultate, cand ea alaturi de multele sale colege de grupa din an astepta pe culoar randul la examinarea orala pentru una din materiile importante ale specializarii sale de viitoare profesoara de limba si literatura romana si germana. Pentru ca dreptul unde studia el se afla cu o parte din salile de studiu in corpul unde fetele de filologie isi faceau veacul la cursurile si examinarile lor, Sergiu se oprise numai bine si intarziind ca de obicei pentru facultate, aborda cu o intrebare pe una din colegele ei. Si ca intr-un triunghi complementat numeric al iubirii si interrelationarii care duce inspre asta, misteriosul individ primise un raspuns dilematic completat cu scuzele de rigoare pentru nestiinta sau malitia colegei sale, chiar de catre ea. Si spre norocul ei, la iesirea de la examinare, el tocmai isi deschidea masina cand ea trecuse pe acolo, iar la propunerea lui drept multumire pentru ajutorul dat de informatia solicitata anterior ea se oferi bucuroasa a-l insoti la o cafea si-un pate la terasa.

Era dupa-amiaza, el doar ce iesise de la firma inainte sa dea pe la scoala, ea niciodata nu obisnuia sa manance inaintea vreunei examinari pentru a-si gestiona bine trairile interioare si emotiile, iar ideea prindea in fond amandurora. Mai ales ca au apucat a se cunoaste mai bine si discutand sub umbrela protectoare de soarele dogoritor au ajuns sa convina in curand asupra unei prietenii care a cotit-o rapid in cele din urma catre o poveste frumoasa de iubire si un consimtamant al ei ca individ matur in primul rand si abia apoi parintii fura instiintati sa participe la nunta. Pentru ca legislatia era problema sa de fond si aducerea informatiilor mereu la o actualitate adaptabila facea parte din fisa postului de om de justitie, Sergiu avea deschisa deja de 3 ani o firma care activa in sectorul de productie a exploatarii lemnului, in curand reusind printr-o portita deschisa mai nou de contactele de la facultate sa devina un furnizor de baza pentru Germania. Incet-incet IMM-ul sau a produs, a facut profit, si-a marit comenzile iar asta l-a facut pe tanarul sot de-acum sa se afunde si mai mult in incercarea de a dezvolta afacerea si de a o pune pe picioare cat mai mari. Asa a aflat despre programul minimis cu finantare de la stat unde a aplicat dupa ce s-a informat cu privire la conditiile necesare de indeplinit pentru aplicanti.

Si pentru ca avea firma de mai bine de 1 an si nu avea in rapoartele fiscale precedente datorii la stat care sa fie neacoperite a devenit eligibil si a primit si finantarea care i-a prins bine. Afacerea merge, cei doi soti sunt preocupati in egala masura de binele familiei si al afacerii personale asa incat calitatea produselor pe care le ofera este din cea mai buna, iar finantarea suplimentara isi justifica pe deplin gandurile lor de a dezvolta munca lor. Asa au putut utila si largi spatiul in care-si desfasoara activitatea cu tehnologie industriala aferenta, au putut mari numarul de salariati pentru ca sarja de comenzi a crescut anual si trebuia acoperita solicitudinea asta din partea pietii. Si unde se cere cand cauti, trebuie sa si gasesti o cale sa multumesti asteptarile! Iar cand ajutorul vine dintr-o astfel de aplicatie unde ai fost validat si primesti finantarea, mergi bine inainte cu gandul si pasii tai siguri ca munca ti-e rasplatita. Apropo de asta, omul nu doar ca munceste, ci si iubeste! De curand a aflat ca numarul membrilor familiei sale va creste, iar pentru asta va trebui pe langa sa fie mereu bucuros, multumit si recunoscator cerului pentru ca i-a adus-o in viata lui pe ea, dar si sa munceasca la fel cu acelasi entuziasm si putere de munca intocmai cum se stie de mic. De fiecare data cand dimineata inainte de serviciu ei doi isi beau cafeaua impreuna, zambetele de bucurie ca vor fi parinti ii ridica deasupra oricaror griji in viata asta. Muncesc mult, iubesc, pretuiesc, au tot ce le trebuie. Multumesc pentru asta cerului, statului pentru finantarea complementara si furnizorilor pentru ca au avut incredere in a le deveni parteneri de afaceri. Cand va fi mamica, Sabrina va avea si visul implinit si timp mai mult pentru lecturile ei cu bebele in brate, care astfel va deveni de mic inteligent asa ca mami…si ca tati!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.