Kolo k(u) pasiune si devotament pentru iubire!

George si Denisa formeaza un cuplu tanar care se iubeste. Mult. Sunt amandoi studenti si daca el a ales calea calculatoarelor ea tine cu dintii de traditiile limbii si portului si studiaza filologia. Viitoare profesoara isi formeaza inca de pe acum discursul cu care-i va cuceri pe micutii pe care-i va forma drept noua generatie de romani! Inteligenti, demni, increzatori in sine si capabili sa ia propriile decizii dupa atentele analize pe toate partile in orice cumpana a vietii. S-au cunoscut  cand acum doi ani, la balul bobocilor de la Litere, Denisa a fost luata de val si s-a inscris, dar nu pentru ca si-ar fi dorit sa descopere printul care vine inainte-i pe un cal alb, motorizat automat in vremurile actuale, ci pentru ca a tentat-o ideea de a incerca sa fie cat mai tenace in ceea ce priveste perspicacitatea si spiritul de improvizatie in tot ceea ce presupune adaptarea in mers, din zbor in decursul probelor unei asemenea sarbatori pentru studentii unei facultati. Pasionata de teatru si avand din asta un puternic aliat in ceea ce se va chema pe viitor in cariera sa didactica un atu in relationarea cu generatiile pe care le va forma si-a folosit armele acestea letale care au impresionat juriul format din profesorii care incepeau acum  s-o cunoasca din ce in ce mai bine.

Regina balului a fost aleasa, cu tot farmecul inteligentei sclipitoare a Denisei, o colega de-ale sale, o anume Anemona care era toata un zambet, dar care a punctat poate in fata ochilor juratilor mai mult prin aportul scurtimii rochitei cu care a fost saltata mereu pe brate de partenerul ei din acea seara, un fost campion la dans sportiv, care n-a punctat mai deloc la probele in care inteligenta era atributul forte al castigatorului. Regina balului a fost in schimb pentru George, studentul de la automatica, un tip inteligent si cu bune maniere si desi nu lecturile literare printre atributele forte ale pasiunii sale de-o viata, aprecia orice elevatie feminina care pleca de la aceste fundamente. L-a cucerit cu simplitatea ei de Jane Doe, cu o sinceritate si un autentic zambet special care au facut sa accepte cu drag invitatia unui necunoscut la proba misterioasa, haioasa a balului si sa-i faca o declaratie de dragoste asa incat sa ia ochii si inima juriului de parca el, baiatul pe care-l vedea prima data era si alesul!

Coincidenta s-a concretizat ulterior, cand la o zi dupa eveniment, George a cautat-o pe culoarele facultatii ei si a gasit-o  si tot de atunci, asa cu bun gust si cu masura cum se face de altfel, ei sunt impreuna. Declaratia cu care l-a cucerit a fost o-ndrazneata spontaneitate pe cat de expresiva, tot pe atat de surprinzatoare. Semn ca actoria pe care o si practicase alaturi de profesoara ei din liceu participand la concursuri tematice in care a cunoscut aplauze si si-a facut un larg orizont de receptare si dincolo de jocul scenic, nu a fost o intamplare, ci un hobby, o pasiune care nu doar ca o prinde, dar vorba unui jurat esti chiar facuta pentru asta, fetito! Iar aprecierea profesorului in varsta, coroborata cu adresarea catre el, tot jocul interpretarii dincolo de un simplu monolog neutru in traire scenica a declaratiei aceleia speciale au avut asupra lui George efectul inmuierii picioarelor. De la genunchi chiar, si interior simtea cum asemenea unor oameni care au baut mai mult decat pot duce si care se  clatina, o stare euforica, ce era si o exaltare, o incantare spirituala. Spera si nazuia ca fiinta gingasa dinaintea lui chiar sa vorbeasca serios si prin fapte si destinul sa nu le joace vreo festa, decat in intelesul unora potrivnici lui, sau ei, sau lor impreuna:

Dragul meu esti pentru mine
Tot ce natura mi-a dat voie
Sa inteleg si-n vis noaptea
Gandul catre tine sa-ndrept
Asa cum soarele-nainte sa dispara
De pe cer, lun-asteapta ca sa vie
Si-ntalnire ei doi isi dau
La cumpana dintre lumi
De aici de la mine
Si de-acolo de la tine…

(si-atunci inspre locul din public unde George, ales, pentru ca asa sunau enunturile probei balului fata arata cu palma deschisa-n semn de chemare)

Asa ca mine si cu tine.
Comoara redescoperita
Si stearsa de praful nisipurilor ude
In care-am fost un timp uitata
Tu ai facut acum din mine
Cand ai inceput sa-mi zambesti
Si margele din pietre semipretioase
tu la gatu-mi fad sa-mi-nsiri
precum soptirile-ti dulci
ca-s cea mai frumoasa
din univers si pentru tine aleasa.
la fel o cred si eu despre tine
chitara o tin pe umar c-o curea
de piele maronie si coada-i gadil
cum pot si cum as vrea sa stiu
mai bine si-ti cant acum
balada ce sper c-are sa-ti placa
e despre viata si despre moarte
despre doua inimi care mainile-si
apropie doar pentru c-o simt
si-aleg sa nu se mai desparta!


Apoi dupa ce-a reusit sa puncteze la capitolul interes pentru printesa de la balul Literelor, George i-a pregatit iubitei sale si-un cadou ce-a semanat in parte cu marele ei cadou pentru el atunci din acea seara, cand inima i-a crescut asa mai ceva ca  unui cardiac, dar nu pentru c-ar fi avut probleme biologice, ci pentru ca emotiile l-au cuprins pana-ntr-acolo incat a simtit totul personal si spera ca interpretarea ei pe care urechile sale nu o mai puteau uita vreodata sa  fie trecuta candva si din idee in fapt, concret in viata lui sa fie ea, ca de aparut aparuse si chiar i se adresa cu acel text denumit de organizatorii balului Declaratie de dragoste ad-hoc unui necunoscut!
De ziua ei, ca si cand ar fi fost vreo Andree, Denisa primea la fel si ea o felicitare in care informaticianul isi adunase toata sensibilitatea si emotia posibila deodata ca sa incropeasca textul care sa-i reprezinte simtirile pentru adorabila fata care-l descoperise si-l acceptase alaturi in viata ei si nu oricum, ci ca jumatate!

Asemenea limpezimii unei ape curate
In tine ma oglindesc, fata draga
Ce frumos pot spune ca sunt
Cu certa impacare cu sine
Doar tie ti-o datorez
Pentru ca m-ai facut sa zbor
Si sa nu stiu alt drum
In care s-apuc, altul
In afara de cel catre tine
Si nu, nu aiurez, bijuterie de om
Frumos la trup, minte si spirit
Iti spun acum ca te iubesc
Si-o scriu ca sa ramana
Peste timp si-o dovada dincolo
De soaptele mele pe gatul tau fad
Pentru ca e ziua ta si
La fel si pentru mine ziua asta
Inseamna sarbatoarea vietii
Celei pe care-o iubesc
Si pentru c-o pretuiesc
O si cadorisesc cu… iubirea mea!

Asta a fost primul semn ca scrisoarea a devenit realitate inainte ca George sa plece la cumparaturi cu ocazia evenimentului  de acum cel mai important din viata lui! A cautat el ce-a cautat si a deschis usi si-a intrebat, dar n-a gasit specialul cu care voia s-o multumeasca pe Denisa. Pana la urma pragmatismul sau de buyer s-a concretizat cand de pe net a gasit prima optiune. Bijuteriile Kolok si a gasit aici frumosul pe care i l-a oferit. Si de vreti sa stiti cum s-a bucurat ea, imaginati-va traita ultima parte a poemului Divina comedie dantesca, intre ea si George si veti intelege perfect cum Iubirea misca sori si stele!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s