Karla, zeita salvatoare a gratiei feminine

Simona este profa de romana in liceul din centrul orasului care a venit in toamna aici la colegiul national cu specific umanist. Tanara, foarte bine pregatita, cu o infatisare care intoarce mereu priviri si e tinuta minte de oricine, Simona isi facuse oaresice griji in privinta lunii mai, dar nu pentru ca elevii sai trec prin febra examinarilor, ci  pentru ca ei absolva si cu prilejul acesta se fac poze, se completeaza albume cu pilde pentru mai tarziu, se organizeaza banchetul si ea se vedea doar in postura unei angajate bugetare cu salariul inca neadus la zi de guvernanti, cu un iubit care nu castiga nici el cu mult mai mult decat ea si de aici grijile!
Noroc cu Ina, cea mai isteata eleva a promotiei de anul acesta, care-i zice intr-o dimineata pe cand profa iesea din cancelarie iar Ina intarziase putin la ore: stiu cum va pot ajuta, profa! Au preturi foarte bune si daca eu din alocatiile stranse cu grija mi-am permis, atunci dumneavoastra sigur veti putea achizitiona ce va place! Arata foarte bine toate aceste rochii karla.ro, iar ce va ramane din salariu si va ramane, credeti-ma puneti deoparte pentru excursia de dupa Bac,  asa cum ne-ati promis ca ne duceti la mare!
La vreo cateva zile dupa pontul acordat, Ina-i spune tot asa intr-o pauza cand Simona era de serviciu: mie mi-a placut Eve, pentru cum arata, am probat-o e parca turnata de mine, nu alta, pentru dumneavoastra la cum stiu ca va place si  va prinde bine verdele, cred ca o rochie Alesia v-ar face cu ochiul!
Ce spui tu ca mi-a facut deja, comanda e data, Nelu o achita, ca pana-mi vin mie banii pe card mai e, in schimb finalul vostru de an nu poate s-astepte cu blugi si camasute! Nu dau bine nici in poze, ca sa nu mai zic la banchet unde chiar vreau sa ma distrez cu voi odata!
Si pentru ca daca si elevii cu profesorii pot ajunge la un nivel de comunicare ce trece dincolo de strictetea presupusa de actul didactic si atinge si lectiile de viata, atunci vine intrebarea fireasca, ministerul de ce nu-si intelege angajatii, ci doar pretind calitate obtinuta din nimic? Finantarea-i slaba, retributiile la fel, calitatea si interesul pentru educatie tot mai slab, cum sa atragi elevii-nspre carte, daca doar pretinzi prin vocea directiunii cadrului didactic sa fie asa si sa se imbrace asa si pe dincolo? Pe ce, domnilor, ca tichete cadou nu sunt, preturile hainelor sunt mari, prioritatile oricarui tanar sunt multe si cand buzunarul se goleste, ce facem?
Raspuns final corect: exista solutia, Karla stie sa aprecieze feminitatea si a decis s-o faca accesibila tuturor evelor prin preturi avantajoase pentru zambete si bucurii in clipele de viata importante pentru fiecare! Iar pentru ca acesta e un deziderat, Ina si alte femei care deja si-au comandat rochiile preferate confirma reimprospatarea unei stari de spirit adaptata sezonului de primavara-vara 2014! Simona rasufla usurata pentru salvarea de ultim moment a pontului oferit de Ina, iar pe karla o recomanda tuturor colegelor ei aflate in situatii similare la alte scoli!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s