N-o sa va vina sa credeti, multora dintre voi, poate, dar eu ascult, gandesc si apoi pun in aplicare. Nu va opriti aici si nu scoateti din acest context prima fraza, ar fi prematur! Si gratuit, si neinspirat si gresit pana la urma, ca tot ce se face fara o masura unitara! Pe multi dintre voi, cei care mai intrati pe aici, mai cititi, mai dati un like, sau poate cititi constant ceea ce scriu eu, v-am auzit, perceput intrebandu-ma si -va chiar si voi pe voi insiva, cine-i fata, aia, ch3si ceva, o parola, formula chimica, ceva!
Pe langa faptul ca m-ati perceput in felul fiecaruia dintre voi ca cititori, am inteles si constientizat necesitatea unui sprijin al meu in favoarea tuturora. Nu, nu este vorba despre vreun mit, sau actiune de vreo importanta demistificatoare, aceea a lamuririi unei bune parti dintre voi, dumneavoastra, toti cei care v-ati interesat de textele intalnite aici si poate ca v-ati intrebat cine le scrie, ce-o fi de gen si alte clase taxonometrice comportand in interesul vostru, al dumneavoastra o imagine despre autorul de texte de aici de pe blog. Ei bine, eu va zic acum asa: dragilor, valabil si acoperitor pentru ambele genuri (asa ca rog reprezentantele genului feminin sa nu mai comita, fie si involuntar faulturi asupra limbii romane, adresandu-se una celeilalte, sau celorlalte cu apelativul dragele mele, pentru ca e clar un singur lucru: o femeie draga, doua sau si nu ori mai departe, ci posibil mai multe femei dragi! atunci articuland cuvantul, iar nu imaginea reala a ceea ce reprezinta el, ca atunci suntem noi barbatii niste misogini, sau agresivi si poate nu e cazul, cuvantul devine o femeie draga, doua femei dragi, plus articolul hotarat aferent care la plural este -lor), fara vreo discriminare deci, ch3815h e clar ca e un nume, o insemnatate a unui cuvant compus. Si asa cum am spus cu mult anterior deciziei actuale de a face cunoscut acest lucru, cifrele din cadrul acestui nickname ziceti voi acum, am spus in convorbiri private ca reprezinta prin forma lor niste litere care arata asemanator, deci nu comporta ordinea fireasca a literelor acelora exprimate prin cifre in alfabet. Cifrele nu sunt prin urmare numerale ordinale! Si, nici formula chimica, organica din aia cu multe linii si…cu benzine si alchene si alcani si dinozauri de-astia, stiti voi, cei si cele care stiti, care nu aflati si daca vreti sa ma contraziceti in privinta acestui aspect, aduceti argumente solide! Va astept!
Asa ca, eu nu fierb lumea cum face Brenciu, o data si/sau alti jurati ale unor formate de emisiuni, pentru ca nu e nici septembrie luni, ci decembrie, marti inca si eu asta vreau sa fac, sa ascult opinia unanima a celor ce ma citesc si exprima dorinta de a cunoaste cine sau ce inseamna nicknameul ala! Si zic asa: este un cuvant din limba engleza, un verb care e incarcat cu sens deplin si adanc, serios si tumultuos, sincer si total si care verb da si titlul unei melodii care mie mi-a placut candva! Melodia e cantata de Pappa Bear si se numeste ChERISh, iar pretuirea, nazuirea, nutrirea sperantei in suflet pe care solistii trupei olandeze care a cantat pe la mijlocul anilor ’90 si a fost asimilata Germaniei, pentru ca acolo era the Dome, transmis pe Rtl 2 pe cablu-n Romania, se referea la iubire, da, Cherish the love. Singura, este o femeie deci, care a reusit decriptarea, dupa ce prieteni pe facebook fiind si nemultumita de scrierea codului aceluia numeric din nickname in formula de adresare catre mine, este Pishky, cea care a auzit piesa abia ieri, pentru prima data si deci nu stia despre ea.
In alta ordine de idei, cine scrie aceste texte gasite aici se numeste Adrian, de formatie profesionala este umanista (filolog), un pasionat de literatura careia i se dedica in mare masura cu tot ce este si face cu si pentru ea, oameni frumosi cu idei creative si originalitate in forma de expresie a lor, musai bine argumentata. Liber profesionist, blogger, blogger partener in sfera e-commerce si advertisingului ne-aliniat vreunei nise anume, fost profesor de romana, retras din sistem odata cu Boc si Funeriu’s play cu “nu sunt bani si alte ciuntiri, nu ciomiri, da?!”, fost sportiv legitimat, actualmente un slefuitor de expresie, in cel mai adevarat sens cu putinta.
Va multumesc pentru interesul dumneavostra, onoratii mei cititori si pentru ca numele ales acestui blog trebuie sa faca trimitere la cuvantul pe care vi l-am destainuit decriptandu-l, cifrele s-or transforma in litere, candva.
Alegerea acestui nume vine ca urmare a unui sentiment construit pe acelasi tip de senzatie dantesca exprimata in finalul prodigioasei lucrari renascentiste, Divina comedie, unde Iubirea muta sori si stele! Este un crez, o ambitie dovedita in biografie, despre care poate si vreau sa nu fie doar poate, am sa vorbesc mai multe pe pagina, sau coperta dedicata ei, cand in viitor vreau sa public ce exprim. Ambitie care exploreaza si tematic in creatiile mele universul feminin potrivit, in sensul de match, pereche de suflet, pentru ca eu asa vad alaturarea celor doua genuri intr-o iubire ferma, care transgreseaza barierele celelalte ce continua perceptia vietii drept un cumul de factori pragmatici si materialisti. Aia, nu e iubire, nu pentru mine, ca sa se inteleaga eronat, ci din puctul meu de vedere, acolo nu se poate vorbi despre asa ceva. Iubirea e o stare, e o realitate, e un fenomen, un fapt, o asumare, acceptare, traire, respect, devotiune, sacrificiu daca trebuie si daruire ca sa poti emite ideea ca vrei sa si primesti. NU, aceasta idee nu e de inteles in termeni economici, pentru ca ar crea discordante, pe care eu nu le intentionez.
Da, particip si la concursuri literare cu diverse creatii proprii, deocamdata drag mie, ramane Maratonul de poezie de la Brasov, unde si anul acesta am participat la a n-a editie, ce acopera cel putin jumatate din numarul anilor de cand aceasta provocare a tasnit in public o receptivitate acaparatoare si o dovada in plus ca poezia si arta in genere nu are cum muri, fie si-n vreme mai rea ca-n razboi zic eu, cand totul e aparent linistit, dar colcaie de viermi si latenta iminenta a izbucnirilor belicoase poate destructura orice fel de crez cladit pe caramizile sperantelor vii. Dar sa nu dramatizam nimic, pentru ca, inregistrarea evenimentului cultural petrecut pe 18 noiembrie 2013 se apropie si de mine in curand! Cititi tot despre, da?
Ehe, asa da, domnule Adrian! Sa stim si noi cu cine vorbim, sa intelegem de unde ai aparut si incotro te indrepti… Chiar era necesara aceasta pagina si ai facut-o in stilul tau serios si dedicat. Mi-a placut mult partea in care vorbesti despre iubire. Intr-adevar, iubirea nu are nimic de-a face cu partea economica a vietii. Iti doresc sa o intalnesti si sa o poti pastra intreaga viata!
Multumesc pentru lectura, intelegere si gandurile bune transmise! 🙂
Deci asa, ChERISh, mult mai frumos si plin de sens decat ch-ul aferent :-). Buna seara Adrian.
Multumesc pentru cuvintele care valideaza ce am zis: curiozitatea se cade a fi desconspirata, iar felul in care textul se recepteaza multumeste! 🙂 Buna sa fie si seara ta, Atena! 🙂
:)))))))) Cum simţeai tu nevoia să dai voalul deoparte! 😛 Acum, dezgolit, văd că eşti…flatat! 😛
🙂
bine ca nu zic flatulat, prietenii stiu de ce!
ma simt impacat cu ideea ca schimbarea de perceptie aduce un plus la capitolul deschidere spre cititori. 🙂
multumesc de lectura si cuvintele faine! 🙂
Pe mine să mă laşi cu ”mulţumesc pentru lectură şi cuvintele faine”, că nu-s juriu, da? :)))))
Ce atâta formalizare?!
🙂 noua colectie de haine dezgolirea! 🙂
:)))))))) Cum simţeai tu nevoia să dai voalul deoparte! 😛 Acum, dezgolit, văd că eşti…flatat! 😛
🙂
bine ca nu zic flatulat, prietenii stiu de ce!
ma simt impacat cu ideea ca schimbarea de perceptie aduce un plus la capitolul deschidere spre cititori. 🙂
multumesc de lectura si cuvintele faine! 🙂