Nana, Doina din viata ta

Lili, sau 2li cum se semneaza ea in online pe retelele de socializare este o tanara frumoasa foc de la mama natura si care nu face o cauza pierduta din faptul ca uneori femeie fiind zilele nu-i sunt tocmai pe masura asteptarilor sale. Stiti si voi cum e, ciclicitatea timpului face ca unele istorii care ne umplu temporal viata din momentul cand tipam tare spre deliciul urechilor asistentelor maternitatii unde venim pe lume ca sa luam nota zece si sa dovedim ca admitem inspiratia aerului natural, nu doar  celui diluat in uterul matern si pana cand ispasind toate evolutiile incercate si reusite in parte sau total de noi ne ridicam la ceruri se repeta si nu de fiecare data ne prind intr-un moment bun ca sa le trecem rapid cu vederea si sa nu le dam importanta. Asa ca atunci cand prietenul ei cel mai bun, ce putea sa-i fie chiar iubit mai pe urma dupa ce ar fi depasit amandoi pubertatea intrand cu inimi si suflete curate incarcate de sperante animate de sentimente pure ca dragostea juvenila instalata odata cu adolescenta care face din muzica, poezii, citit si scris, iesit cu prietenii afara sa fie reguli de bun simt intr-un trai ce se descopera cu fiecare noua zi tot mai zambitor si mai senin, a fost victima unui accident rutier, ea a murit inauntrul ei odata cu el, Viorel, prietenul ei bun si alaturi de care spera sa fie regina balului in deschiderea liceului si mai tarziu amici pe viata intr-o relatie ce ar fi presupus dupa ea o casnicie careia i s-ar fi devotat cu trup si suflet total.

Dar n-a fost sa fie si atunci a fost o perioada tare grea pentru ea, cand l-a intrebat e Dumnezeu, de ce el, de ce tocmai ea, n-a fost langa el, daca tot a trebuit sa moara. Si pentru ce? Pentru ce a ramas ea vie, ca sa duca inainte, toata viata ei povara neimplinirii unei prietenii frumoase ce dorea sa fi evoluat precum bobocul de floare spre cer intr-o iubire de-o viata, pentru ce? Si negasind ea insasi raspunsurile si niciun diacon neputandu-i-le oferi oricat de mult parintii si mai ales mama ei insotind-o in pelerinaje la manastiri pentru salvarea sufletului ei credincios pana la un punct, dupa care resimtit ca pierdut, haituit de povara lipsului ei cel mai mare din viata, s-a retras interior si nu a mai dorit sa fie o ea in exterior cu nimeni.
Retrasa, anxioasa, timida, crezzul era zadarnicit si nimeni si nimic nu i-a mai aparut ca firesc in aceasta lume care i l-a deposedat miseleste pe el, elul ei!
S-a retras in carti, in literatura si asa a descoperit-o pe Margot, o regina si o femeie de toata isprava care a incurajat-o sa accepte realitatea factica asa cum e ea si sa poata dupa cativa ani admite ca viata e un dar si ca prietenia ai cui s-o mai acorzi daca merita cu adevarat si crezurile tale sunt cel putin in parte idei agreate si de partener si din relatii o asociere contextuala in care tu ca subiect te provoci la evolutie personala pentru a ajuta macar scopului aceluia sfant de a da mana de ajutor cuiva in nevoie. Asa l-a descoperit in facultate e Gabi, un baiat sincer si bun la suflet, nu timid, dar nici expansiv si extrovertit si ei i-a lacut felul sau de a fi si au devenit mai intai amici.

Pe langa faptul ca erau deja colegi de grupa la facultate si se ajutau reciproc la cursuri si la pregatirea examenelor, incet-incet sentimentele li s-au descoperit  reciproc si in locul supararii si amaraciunii mortii primei sale iubiri neimpartasite pentru Viorel, femeia de acum, nu fata de atunci isi deschidea inima si bratele primindu-l cu toata dragostea ei pura pe Gabi, cel ce o merita pe deplin. Asa au ajuns sa fie complici la iubirea lor adevarata, portarii caminelor unde erau cazati si colegele de  camin si de scoala, care nu erau invidioase, pentru ca educatia filtrase invidii si rautati gratuite feminine cum se mai intampla uneori intre Eve pe alta gradatie de ethos.
Insasi domnii si doamnele profesoare de la facultate stiau ca ei doi sunt nedespartiti si ca atunci cand unul lipseste, celalalt duce temele gata facute si pentru cine n-a fost.
A fost si acest caz cand viata i-a indemnat sa accepte de nevoie provocare serviciului combinat cand se putea cu frecventarea cursurilor, asa incat sesiunile si pregatirea lor era o perioada de foc. Pentru amandoi. Iar ea, asculta o melodie ce-i amintea mereu de starea ei de dupa moartea lui Viorel cand trista si epava sufleteasca prinsa intr-un trup de copila nevinovata ce simtea ca o adevarata femeie, doar pentru ca ritmurile erau la moda atunci, iar versurile o ajutau sa pastreze o vie memorie celui la care a tinut enorm.

Si langa cana de cafea si cartile insirate in stive pe masa, el si ea, insemnau de zor si citeau cu spor cursuri peste cursuri, pentru a nu dezonora impresia lasata de studenti activi si merituosi.
Astazi, Lili si Gabi sunt casatoriti si au impreuna o frumoasa fetita pe nume Doina, intocmai dupa cum alaturarea numelui solistului pe care-l asculta cu drag ea atunci in sesiune i-aduce si acum aminte de ingerul pe care ea l-a pretuit si care i-a fost rapit de moarte prea devreme. Ca mama stie ca cel mai bine pentru fiica ei este s-o poata creste in liniste si pace sufleteasca pe care in caminul sau le are si asta pentru ca Gabi, profesor ca si ea stie care sunt metodele eficiente de a-ti face din propriul copil aliatul de nadejde al sperantelor si dorintelor tale ca parinte ce-i vrei doar binele. Ea le-a inteles preocuparea parintilor pentru propria persoana si nu a dezamagit deloc asteptarile acestora fiind premianta scolii inca din clasele primare si obtinand rezultate remarcabile la olimpiadele internationale unde a participat alaturi de mentorul sau un fost coleg de facultate cu mama si tatal sau. Iar pentru ca tati si Doina au pregatit de ziua celei mai iubite femei din viata amandurora o surpriza placuta, de tinut minte mai mult ca acel episod melancolic ce o transborda intr-un trecut care o doare oricum ar fi stand lucrurile colaborare KREM i-au facut pe cei doi, tata si fiica ambasadorii mezinei Doina, crema hidratanta special creata sa incante si sa descante mainile femeilor pentru a asigura pielii elasticitatea, stralucirea si senzatia de confort interior prin inlaturarea senzatiei de rece.

Asa ca starea de rece pe care mami o resimtea mai mereu e de acum uitata, iar Nana, sau Doina e unul si acelasi lucru: un lucru din trecut inspre care privesti fara ca sa mai doara, sau sa te afecteze, ci din contra, sa te multumeasca! Mama Lili o ia cu ea pe Doina oriunde caci e nelipsita dintr-a ei poseta. Crema nutritiv-vitaminizanta ce-o face sa straluceasca de iubirea familiei ei.

Asa ia sfarsit si editia Superblog 2013, unde participa si acest articol.

4 comments

  1. Articolul tau este foarte sensibil, imi place! Dar, sincera sa fiu, mie mi-a placut cel mai mult parte cu Margot, regina si femeie. Mi-a trezit amintiri pe care le pierdusem o perioada si despre care parca as povesti intr-o zi pe blog.

  2. Articolul tau este foarte sensibil, imi place! Dar, sincera sa fiu, mie mi-a placut cel mai mult parte cu Margot, regina si femeie. Mi-a trezit amintiri pe care le pierdusem o perioada si despre care parca as povesti intr-o zi pe blog.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.