Impozite wireless

Mergeam weekendul trecut spre capitala, acolo unde prietenii nostri ne primeau cu bratele deschise si nu faceau nici fite de piti de Dorobanti, ca aia e asea, ca ala e bunoc, aia bunaciune si tot setul de termeni de argou de sector 3 de Bucuresti, in apropiere de Pantelimon si nu departe de groapa lui Dinamo. Isi platisera dari la primaria de sector, care implementase o inovatie ceruta poate demult care permite plata electronică a impozitelor şi taxelor aferente bugetului sectorului 3 direct pe  internet. E super ingenioasa chestia asta, ca uitasem ca prin capitala chestia e peste tot adusa in discutie, mereu, de oricine. Orice om are chestia lui, face ce vrea cu ea, altii mai au combinatii, altii au o chestie tare de tot, de parca ar fi mereu vorba de rezistenta materialelor de la cursurile din facultatea terminata in trecut…
In orice caz, cand ne-au aratat si explicat in linii mari procedura, am zis si noi ca mai ales ca e si promotie, unde putem castiga premii faine daca ne cream cont de utilizator pentru achitarea darilor pana la finele anului, ne bagam, ca-n reclama aia, stiti voi de-ntreaba unu’ ne bagam ? si raspund ceilalti in cor: ne bagam! Si ca sa nu mai stai la cozi si sa pierzi nervi, bani si sanatate, adunand draci si frig si coate, ori bulane peste tot, ca asa stim noi romanii sa ne impingem si sa ne bruscam toti deodata, iar jandarmii sa dea cu tomfa, de parca nu noi cu banii nostri i-am plati pe ei, ci invers ei pe noi cu bate peste cocoase, deschizi contul, tii minte parola si platesti de oriunde te loghezi si salvezi o gramada de timp cu care dupa bunul plac il umpli cu ce vrei.
Tombola cu premii se anunta ofertanta, castigurile imediate sunt cele care te scapa de anxietatea cozilor si a unei ordini care nu se respecta pentru ca suntem in tara tuturor posibilitatilor, uite ca cineva cu cap s-a gandit bine si a implementat sistemul asta pe care-l laud si-l pup! Chiar, pai se poate tu ditamai statul ca re aduni bani de peste tot si ce faci cu ei, numai cine-i acolo stie, ca restul contribuabililor sunt preocupati fiecare cu grijile sale, sa ne lasi sa stam la rand, sa pierdem tot ce avem. Pai cand dai bani, nu trebuie sa fie primitor, ca nu-i musai interesul meu ca cetatean sa scap de bani si sa raman sarac, ci datoria ta ca organism colector sa faci cadrul primitor, asa e normal! Un pic de normalitate nu strica, dar nici nu e cazul sa ne dam cu totii ochii pe spate ca picam prea tare si dureros cu picioarele de pamant! Realitatea e in general cea care e, doar unde e ceva partial, benefic, trebuie adus in fata si recunoscut. Asa ca mai zic o data! Nu mai stati oameni buni la cozi sa va ia banii, faceti-va cont pe ghiseul.ro si folositi sistemul electronic de plata online cu cardul bancar ca sa aveti macar timp liber apoi, pe care sa-l folositi cum doriti! Relaxandu-va daca aveti destule resurse din ce castigati dupa ce platiti taxele, iar daca nu sa mai munciti extra ceva ca sa aveti de unde plati alte dari, ca acum e mai usor!
Si cu sistemul asta in cap, numai la bani dati statului nu ne-am gandit, caci si ei, in mod curent ocupati si in weekend  s-au abatut de la uzanta si ne-au plimbat pe unde-am vrut si la piscina si prin parc si la cumparaturi prin hipermarketuri si la cinema si inapoi noi spre casa si ei la fel, din benzinaria in care noi ne-am facut plinul pentru drumul inapoi spre casa si ei plinul lor pentru noua saptamana de munca in care deplasarea e cheia unei indispensabilitati molipsitoare.
Buna asta cu ghiseul, ne-am zis mereu pe drum si la popasul pe valea Prahovei unde-am pranzit ceva usor, pana seara tarziu cand acasa am ajuns si noi, caci am plecat si noi la drum laolalta cu toti ceilalti care dinspre noi merg acasa spre capitala! Ce sa facem, daca asa avem cum, asa facem, rabdare trebuie sa avem, ca daca nu, inca nu se poate! Strazi nu-s altele, ce se face se face scump, foarte putin comparativ cu necesitatea, garantie nu se ofera, iar bani de elicopter inca n-am pus chiar atat deoparte!
Poate cu timpul, salvand statul la cozi pentru impozite si dari, mai stii?

8 thoughts on “Impozite wireless

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: