Ai grija unde-o pui!

Pentru o tanara obisnuita sa puna zilnic stampila pe documente, Larisa este si acum oripilata la gandul ca lumea in mijlocul careia traieste este prea usor prostita. Ca sa intelegeti despre ce este vorba, ea spune asa: cum oare e posibil ca memoria colectiva sa fie atat de redusa? Cum poate o natiune sa fie prostita pe fata de un singur om, ajutat in fine de o echipa al carei scop unic nu este altul decat binele omului pentru care lucreaza, cand omul acela nu-si respecta cuvantul?
Cuvantul odata dat trebuie in contextul unor alegeri sa fie si respectat. Se pare insa ca desi nu asta s-a intamplat, omul respectiv a fost ales pentru ca si-a permis sa minta o tara intreaga, sa-si vada bine mersi de mandatul obtinut imoral si sa faca mai apoi ce vrea pentru ca instrumentele institutionale de recurs la o pedepsire a felului in care proceda nu confereau suficiente parghii de acces. Sau lipsa de vointa, sau temeri, in fond stim prea bine cum s-au derulat faptele si atitudinile de reevaluare permanente mascand in fapt nerespectarea unor promisiuni au ajuns ceva firesc. Culmea ca totul a inceput de la felul in care stampila a fost pusa de cei mai multi dintre votanti pe buletinele de vot, atunci. Lasand la o parte ca o prezentatoare TV la  un jurnal de stiri a adus prin anuntarea stirii cu pricina o nota de ilaritate (Mirela Vasadi pronuntand in locul penultimei vocale u, in loc de i), toti romanii, de prin tara si din diaspora se pare ca primeam din partea sortilor ultima parte a acelui cuvant compus inedit de crainica in buletinul de stiri. Ulterior, la o alta emisiune, de alt profil de aceasta data, George Buhnici prezenta binecunoscuta lui rubrica matinala si pocea acelasi cuvant intocmai ca si colega lui de activitate, dand ulterior o explicatie de un decent bun-simt si profesionalism jurnalistic de clasa cu care a inchis apoi gura contestatarilor sau celor care il luasera putin peste picior desi activau in acelasi sector de activitate  Pentru cine a uitat episodul e de gasit pe blogul personal al jurnalistului.

Se contrariaza in fiecare zi cand lucruri de genul acesta se intampla si nimeni nu protesteaza, sau si daca o face, gura lumii, da a acelei lumi tot prostite si care sufera cele mai multe din grelele decizii ce se iau chipurile in semn de redresare a economiei nationale, tot acuza. Mai ales ca a trebuit sa renunte la a mai profesa in spital, dupa atatia mari de ani de scoala, nu usoara, pentru a face si altceva ce a invatat pentru a-si castiga existenta. Este, in loc de medic in sistemul national de sanatate, in institutii subfinantate si in care mizeria si saracia lucie a dotarilor imbolnavesc cronic pe oricine, nu musai bietii  pacienti, sefa de departament intr-o fabrica ce produce piese pentru concernul al carei sediu principal se afla in Germania. Raspunde de eficienta biroului de vanzari si pentru ca viata a vrut ca ea sa fie prevazatoare, are acum si satisfactia ca desi a ramas in tara, castiga binisor si-si poate permite un trai ce tinde spre ceea ce spera ea ca poate realiza. La buna functionare a departamentului pe care-l are in subordine a ales sa-si procure resorturile necesare desfasurarii unei activitati fara cusur, mai ales ca au si oferte ce-ti fac cu ochiul. Documentatiile se pastreaza perfect in bibliorafturile Biblioraft-plastifiat-ingust-smallsi clasoarele unde arhivarea documentelor mentin disponibile oricand datele inregistrarii tranzactiilor ce se fac intre furnizori si clienti. De curand chiar a avut de furca la un caz de litigiu, cand departamentul condus de ea a trebuit sa faca dovada care exonera compania de culpa pusa in spate de acuzarea ce formula grave abateri de la normele instituite in concernul industrial german. Multumita felului sau de a fi,  organizarii ei impecabile, furnizorului de produse de papetarie la care a apelat ea, dar si a increderii si atentiei deosebite la recrutarea personalului cu care lucreaza, Larisa a fost asul din maneca al stabilor nemti si increderea acestora in lucrul bine facut in Romania a crescut cand a vazut ce caracter au unii oameni de aici.
In colaborare cu furnizorul de recuzite pentru birotica si papetarie, sefii cei mari chiar i-au oferit simbolic o recunoastere a meritelor sale printr-o stampila personalizata ce vorbeste de la sine despre profesionalism si incredere totala, pe care apare 100 %trusted. Logo-vectorial-stampile-onlineArticolul participa la Superblog 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.