Don’t push that button!

Strangea fasolea de pe aracii culcati de soarele arzator al lui august si inceputului de septembrie si de vantul si ploile ce au urmat mai apoi spre pamantul care se cerea curatit in gradina casei ei. Dorina preschimba cateva zile de concediu de odihna de la serviciu cu munca in gospodarie, o necesitate si o modalitate de a inlatura stresul acumulat acolo unde solicitarea si dispozitiile trecatoare ale sefilor o cam obosisera in ultimul timp. Si pentru ca si piata trebuia facuta in vederea pregatirii camarei din bucataria unde era titulara de drept in familia ei, legumele cautate si cumparate cu sotul cu masina-i ocupau pe mai departe ziua de munca acasa in liniste si tihna. Printre un mieunat intreit, caci trei avea la numar femeia prin batatura si doua-trei latraturi de caini chinuiti de stransoarea lanturilor ce-i tineau in frau din pornirea de a zburda cat era gradina de  mare, femeia se gandea in timp ce lasa in urma portiunii in care fusesera aracii infipti sa sustina sinuoasa ascensiune spre cerul inalt a plantei cu teci care acum coapte scoteau la iveala boabele alunecoase si bine crescute de fasole, la ce-o sa-i mai placa deseara cu mamaliga calda fasolea cu carnati barbatului ei. Si zambind asa satisfacuta de senzatia pe care multumirea lui tacita din impresiile si gesturile prin care-si va arata recunoastinta pentru felul in care se va fi gatind pentru cina, femeia mergea si mai inainte cu gandul si isi punea asa in gand problema cum isi va surprinde ea barbatul cu fidelitatea si grija materne de care se stie in stare, ei bine si altceva in plus, care sa iasa din tiparul monotoniei, ce cadouri sa-i mai ofere?

Petre isi sarbatorea a cincizecea aniversare si merita pentru trainicia povestii lor de iubire din tinerete care a evoluat frumos si altceva decat o pupatura si o strangere in brate sanatoasa dupa o saptamana de munca la gradina, asa cu vigoare. Asa credea si pe langa acest crez, stia ca vor avea casa plina de musafiri, socrii si cumnatii, copiii vor umple casa pentru ca sa fie alaturi la bucuria strangerii de urechi a omului care in ciuda schimbarii prefixului nu incaruntise si nici nu era afectat de calvitie, de ochelari n-avea nevoie nici la citit ziarul sau vreo carte si nici la sofat, treaba facea zi de zi la serviciu si-n gospodarie, deci rosu ca un mar sanatos mancat dimineata pe burta goala care-ti face viata viguroasa si sanatatea sora cu longevitatea acesta era sotul Dorinei, el, Petre Dascalu.
Mai intrebase asa consultativ colegele la serviciu, poate asa doar-doar i-o veni vreo idee care sa o faca bine vazuta in ochii tuturor celor din familie si mai ales ai sotului pentru viitoarea ei alegere atunci cand ii va inmana cu toata dragostea ei  neapusa inca darul ei. Daca una sau alta dintre suratele de la serviciu pomenea ba un ceas, ba o pipa, ba o carte buna, o bicicleta, colectie de Cd-uri cu muzica aleasa, Dorinei ii trecu prin minte tot timpul care de atunci si pana acum i l-a adus in viata ei pe el, pe Petre. Si prima ei impresie cand l-a vazut i-a dat raspunsul pe care-l cauta. Va merge la magazine daca
va avea timp, in oras si va intreba si acolo ce cadouri barbati potrivite pentru nevoile ei i-ar multumi si asteptarile.

Si totodata va intra pe net sa caute si acolo ceva, doar-doar va gasi ceva fain de tot si va scuti si timp si bani cu deplasarile si oboseala unei zile de iesit in oras. In plus, sarbatoritul s-ar prinde ca i se pregateste ceva si mai bine asa, sa-l lasi sa creada ce vede, ca e de treaba si cand vine ziua cea mare vine si cadoul si surpriza sa fie mare, nu?
Imaginea tanarului bine facut si legat la mijloc, cu pectoralii vuind, mai-mai sa rupa camasa cu care era imbracat atunci cand se cunoscusera facuse de atunci incoace o impresie mare-mare de tot pentru tanara Dorina de atunci. Si acum Petre arata  la fel de bine, iar pentru ca doar ce vorbise cu fata la telefon, stia ce va alege. Vazuse un site unde cadouri personalizate erau apanajul tuturor clientilor care in criza de idei si de timp voiau sa fie ceva special pentru ocaziile speciale, sarbatorirea celor dragi sa poarte ceva din dragostea lor pentru acestia, dar in egala masura sa-i reprezinte cat mai bine, sa-i defineasca.      cadouripersonale
Ramona, fiica cea mare a sotilor Dascalu vru sa le inchirieze pentru weekend o pensiune in care sa fie doar ei doi, singuri si linistiti, bucurosi de timpul petrecut si altfel decat muncind in gospodarie, petrecand dupa voia lor, sau ascultand muzica si dansand intr-o relaxare a muzicii pe care o ascultau impreuna si atunci cand s-au cunoscut si care de atunci a ramas mereu o incantare interioara pentru fiecare dintre ei.
Dar mama a convins-o pe fata ca lui Petre-i va sta foarte bine printre musafiri la el in casa, cu cadourile primite de la fiecare, imbracand camasa si sacoul si fiind cald la fel ca si caldura cu care va fi inconjurat. La care, Ramona a venit cu o propunere la care fireste ca nu a mai acceptat vreo impotrivire. Karaoke mama, da, ce nu-l vezi pe Petre imitandu-l pe Elvis, cu butoni camasa deschisa usor la piept sa se vada masculinitatea cu care va ataca fiecare acord din Love me tender!
– Stii ca ai dreptate?
– Normal, tot timpul!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.