Buchetul de clinici si speranta ta

N-am intrat inca in Europa ca spatiu recunoscut al celor realmente occidentali ce fac parte din Schengen, caci la ultimele verificari ale comisiilor europene de profil, dovedeam ca tara ca scartaim la capitolele securitatii transfrontaliere nedand probe si motive de siguranta pentru restul Uniunii, asa ca ne-au pus doar eticheta de UE, dar nu avem acelasi statut cu cei din acel spatiu. Cu toate astea, desi mai avem inca multe de imbunatatit ca sa intram in standarde europene, noi in Romania nu avem sanatate si nici educatie de calitate. O spune simplu cifra arondata de guvern pentru fiecare din aceste doua sectoare de activitate, esentiale pentru bunastarea unei societati si dovedind cultura si civilizatia de care e capabila un popor.
La noi in Romania sistemul asigurarilor de sanatate e obligatoriu, banii sunt colectati de Cnas si de alte case de sanatate  colaboratoare ce exista la nivel local, dar ofera o realitate sumbra atunci cand se intampla sa ai nevoie de o consultatie, de un tratament, de o internare, sau alte investigatii medicale. Din start ti se cere sa te imbolnavesti cu programare, sa anticipezi adica momentul in care vei avea nevoie de consult, pentru ca medicii nu mai au  voie sa consulte decat o medie, un numar de cazuri pe zi, pe saptamana, pe luna, nu sa salveze si amelioreze vieti asa cum juramantul hipocratic zice.

Daca Doamne fereste patesti ceva mai rau, adica ai vreun accident, te doare rau ceva si mergi la urgenta si incep investigatiile atunci sa te tii bine! Coruptia macina din interior, salariile mici din sistemul de stat face personalul sanitar sa se creada stapan in institutia in care lucreaza, nu pentru a salva vieti, ci a pretinde si a aduna extracash pentru sine. Farmaciile de spital fie nu mai exista, fie sunt goale, serviciile medicale gratuit asigurate de stat pentru ca asigurarile de sanatate sunt obligatorii devin facultative si daca nu scoti banii pentru medicatii si materiale sanitare, mori cu zile, in spitale unde ajungi nu ca vrei si pentru functionarea carora ti se opresc bani de catre stat, entitate care nu se asigura ca cetateanul si primeste la schimb atunci cand mult mai rar decat frecventa cu care i se iau bani din buzunar pentru “sanatate” servicii menite sa-i amelioreze suferintele si sa-i salveze  viata, cea pentru care repet, a platit deja o data.
Mai nou, in peisaj au aparut investitori in sistem, entitati cu capital privat, care sunt dotate cu aparaturi, mijloace si personal gata sa suporte ajutorul pentru viata ta. Serviciile lor in schimb costa. Statul recunoaste la un moment dat faptul ca esti contribuabil si asigurat, iar daca se intampla ca afectiunea de care suferi sa nu poata fi tratata in sistemul de stat, iti poate deconta o parte din costul serviciilor pe care le platesti clinicii sau spitalului privat unde hotarasti sa te operezi pentru a mai trai o perioada.

Cum organizarea e cea mai buna cheie a accesului la succes in bilanturi economice, actorii privati de pe piata serviciilor de sanatate s-au adunat intr-un loc in care astazi e inevitabil. Mediul on-line pune la dispozitie diseminarea informatiei si asigura o rata multumitoare a retentiei sale. Astfel se da bine de stire, de pilda ca Romania asigura posibilitatea accesului la servicii medicale pentru cetatenii sai oriunde in Europa, prin intermediul vizitarii portalului www.clinicbouquet.ro direct pe site, sau pe contul de pe pagina de facebook. Acolo sunt prezente cu datele lor spitalele si clinicile medicale ce prezinta dotari si personal specializat pe diferitele sectiuni dupa care se impart afectiunile medicale. E astfel oportunitatea potrivita pentru orice roman sa acceada la informatii de care are nevoie si mai departe la servicii medicale la care poate spera ca are dreptul dupa ce analizeaza atent conditiile necesare pentru a putea fi primit ca pacient intr-un loc anume.
Pentru servicii medicale transfrontaliere consulta asadar siteul ClinicBouquet si raportat la afectiunea ta, cauta in Romania sau in Europa, tarile si locurile unde se poate sa fii si tu tratat! Atentie mare la conditiile necesare admisiei, verificarii modului de operare a agentului medical cu sau fara Cnas ca sa nu-ti faci vise si iluzii si durerile tale sa creasca si mai mult pentru ca ai pierdut timp crezand ca poti fi consultat aici si acolo. Sa dai acum un simplu clic si sa vezi informatiile de care ai nevoie pentru cazul tau inseamna sa scutesti timp pretios, care e chiar vital uneori. Cu astea fiind zise, fii sanatos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.