Avocat in Bucuresti. Noi provocari.

Romania anilor 2013. Noi reglementari sociale vin sa tina loc de actualitate intr-un prezent intr-o continua schimbare, o  adaptare din mers la normele de functionare a societatii deschise odata cu aderarea tarii noastre la UE. In ceea ce priveste capitolul cheie ce a stat la baza admiterii Romaniei printre tarile Uniunii Europene, justitia este vizat de noi completari si modificari. In acest sens se stie ca atunci cand un litigiu de orice fel intre doua parti nu-si gaseste o solutionare amiabila, instanta juridica este cea careia i se recunoaste ulterior autoritatea prin sentinta pronuntata in procesul intentat de una dintre parti. Reclamantul are de formulat la adresa partii cu care se gaseste intr-un litigiu o plangere si pe baza acesteia se achita si taxa de timbru pentru ca cererea sa capete valabilitate juridica.
Taxele judiciare de timbru sunt o categorie de venituri ale bugetelor locale care se percep cu ocazia formularii/ introducerii  unor cereri sau actiuni la instantele judecatoresti (de orice grad) ori adresate Ministerului Justitiei sau Parchetului de pe  langa inalta Curte de Casatie si Justitie. Prin plata acestor taxe se acopera o parte din cheltuielile facute de stat pentru  distribuirea justitiei.

Recent s-a dispus ca in cazul unor situatii in care valoarea sumelor ce vor fi platite ca taxa de timbru va fi crescut in unele situatii si de 25 de ori, timbrul judiciar  sa fie eliminat. De asemenea, va fi introdusa si obligativitatea achitarii taxelor de  timbru pentru unele categorii de cereri (in prezent ele sunt scutite de la plata).  Mai multe despre aceste detalii gasiti in Taxa de timbru – Blog Eugen Titu.
In lumea agitata a societatii bucurestene unde populatia intr-o permanenta crestere a ponderii pe acelasi areal da mereu batai de cap diverselor probleme de ordin administrativ pentru autoritati, sa fii avocat nu este tocmai usor. Dar pe cat de incarcata poate fi agenda unui om care a absolvit dreptul si a jurat sa apere dreptatea in salile de judecata, nivelul incarcarii demografice aduce cu sine si o ocazie de a dovedi potentialul sau profesional, cautarea acestui tip de servicii fiind la nivel mare. Pe langa barou, e indicat sa stii sa-ti promovezi serviciile pe care le oferi, asa ca sa te ocupi de intalniri in care sa iei pulsul fiecarui solicitant ce ti-a trecut pragul biroului tau e tot mai des o necesitate stringenta. Nu vrei sa scapi din vedere acest lucru si te orientezi ca amplasarea cabinetului tau juridic sa fie intr-o zona populata si pe cat posibil aglomerata, asta  credit si impune respect, da importanta si impact cuvintelor tale care sfatuiesc. Mai mult decat atat sa stii sa-ti promovezi serviciile e alta treapta pe care e imperios necesar sa stii s-o poti urca, asa ca promovarea cabinetului tau in mediul on-line are si de unde invata: Cabinet avocat, avocat Bucuresti Titu Eugen: Site online.

Daca ai ceva experienta Baroul Bucureşti. Angajare avocat pentru coordonarea Biroului sesizări te anunta ca te vrea alaturi. Inscrie-te la concurs si succes! Vei avea posibilitatea de a lua contact direct cu cele mai multe dintre nemultumirile oamenilor si gestionand bine toate acele informatii ce-ti sunt aduse la cunostinta vei putea contribui prin eforturile tale la rezolvarea lor. Nu uita ca orasul da ora exacta in Romania si ca tinerii din ziua de azi, vad, aud, simt tot ce misca si se orienteaza bine, isi cunosc drepturile si au luat deja masuri: Liceenii din Capitală au propriul avocat. Asa ca ai o atitudine corecta, elevata, in ton cu principiile si normativele prezente si fa din lumea in care si tu esti o parte un loc mai sigur si mai bun, in care corectitudinea si respectarea legilor sa guverneze viata de zi cu zi a cetatenilor in mijlocul carora si tu respiri. Doar asa putem cu totii, si tu si eu si ea si ei si toti ceilalti sa imbunatatim realmente imaginea orasului si a tarii in care traim, dovedind pasare si implicare pentru ce-i al nostru. Preconceptiile altora pot printr-o devotare in cauzele acestea sa sufere tulburari mari, dar asta e tot ce-si poate dori orice om, sa fie mai bun si sa locuiasca intr-un loc laolalta cu alti oameni buni si in care lucrurile ghidate de respect reciproc si atitudine civica sa mearga de la sine!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.