Deziluzie cu Turcia, realitate indezirabila, mondialul e tot mai departe

Locul al treilea nu duce nicaieri. Nici la o clasare pe podium, caci nu este vreun turneu final si nici altceva, este doar o simpla campanie de calificare la turneu de campionat mondial ce se va disputa vara viitoare pe plajele braziliene, unde, sau la care, imediat dupa consemnarea tragerii la sorti a echipelor adversare ale tricolorilor, multi specialisti, antrenorul selectioner si presedintele FRF acordau Romaniei mari sanse de calificare macar la locul al doilea, care duce la baraj. De unde printr-un joc de imprejurari, sau o dubla evolutie intr-un ipotetic duel, am fi putut accede din toamna aceasta la mondialul de fotbal din 2014. Acum, dupa ce s-a jucat aseara si cand toata echipa tricolora era constienta de importanta semnificatiei jocului cu Turcia nu mai putem conchide doar ca ne-am facut singuri soarta grea. Caci simpla nu ne-am facut-o deloc. Am scutit poate doar cheltuielile de deplasare si cazarea in Brazilia, pentru ca Piti’ nu a vrut sa mergem la mondiale. Nu poti juca in teren cu adversari montati sa-si recapete punctele dupa esecul din toamna trecuta de la Istanbul, cu oameni care nu joaca mai nimic.

Nu poti titulariza jucatori in nationala si sa nu ai argumente pentru acest lucru. Cine sa fi fost Hoban? Poate un alt Florescu, chemat mai deunazi la nationala, caruia i se dadea sa poarte in teren numarul zece, numarul lui Hagi, cum se mai spunea,  cand el la un moment dat nu avea echipa pentru care sa joace? N-a fost Bourceanu, dar unde era Maxim, sau Keseru, sau Banel Nicolita din Franta, in atac jucam cu turcii si lasam sa doarma pe teren pe Stancu, doar pentru ca joaca in campionatul turc si vezi Doamne-si cunoaste adversarii? Mutu nu-l chemam pentru ca a avut cutezanta sa declare ca vrea sa-l intreaca pe Hagi la goluri pentru nationala? Ce face Tatarusanu, incaseaza primul gol pe coltul scurt, printr-o lovitura de cap a carei intensitate n-a fost una cat sa-l bage-n poarta cu totul? Repeta si el reactia lui Lobont de a scoate mingea din poarta dupa ce ia gol cu ceafa, dat de albanezi la Bucuresti in preliminariile europeanului ce a trecut? Se pare ca da.
Contract baban, prea mare pentru ce servicii ofera un om catalogat selectioner, a carui comunicare oficiala, mediatica sufera mult. Contestatarii nu sunt de cele mai multe ori rau-intentionati, sunt doar atenti la detalii, la cum si mai ales ce face Piti’ din tot ce ar trebui sa faca si nu ajunge sa faca.

In alta ordine de idei, Romania a coborat pe locul al patrulea in grupa D a calificarilor unde Olanda e lider detasat, virtual si cel mai probabil castigatoare a grupei, sigur prezenta la mondiale, pe doi Ungaria ce a invins aseara acasa Estonia cu 5-2, Turcia ce beneficiaza de rezultat direct mai bun si de un golaveraj superior tricolorilor incheie podiumul grupei. Unde, doar prin miracol tricolorii ar mai putea urca in clasament, cu o conditie multipla ca Olanda sa joace cu adversarii nostri nimicitor, iar elevii antrenati de Piturca sa joace ca in meciul cu Ungaria si sa castige tot ce a mai ramas. Doar-doar prindem in-extremis vreun loc doi si un baraj tur-retur pentru calificare.
Dar pana acolo, campionatul intern se reia in acest weekend dupa o pauza de trei saptamani la capatul carora nu s-a consemnat decat vorbarie multa netradusa si in fapta prin rezultatele unei munci perseverente de a urma calea victoriei ca modalitate de a indeplini deziderate pentru cei implicati direct si bucurii si multumiri celor mai multi.

4 thoughts on “Deziluzie cu Turcia, realitate indezirabila, mondialul e tot mai departe

    1. teoretic se mai poate, dar depinde totul de mai multi factori de conjunctura, externi, or a nu-ti asigura ce vrei e mai curand vina, decat simpla cauza. dar, cum bine zici, mai e de jucat si vedem rezultatele abia la final. mersi de citire si de cuvinte. 🙂

    1. teoretic se mai poate, dar depinde totul de mai multi factori de conjunctura, externi, or a nu-ti asigura ce vrei e mai curand vina, decat simpla cauza. dar, cum bine zici, mai e de jucat si vedem rezultatele abia la final. mersi de citire si de cuvinte. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.