A fost bine Romania-Ungaria

Dupa o evolutie lipsita de indecizii in joc si eficienta maxima in ocaziile de poarta avute tricolorii au invins aseara selectionata Ungariei pe National arena cu scorul de 3-0 si a urcat pe locul secund in grupa D a campaniei de calificare la mondialul de fotbal gazduit de Brazilia in vara anului urmator. Marica a interceptat o minge in prima treime a jumatatii adverse si cu un dribling de mare finete si-a cautat drum spre poarta adversa pe mijlocul apararii adverse ramasa neacoperita. A avansat si  din interiorul careului l-a executat pe portarul ungar iesit in intampinare, trimitand usor mingea plasata bine si la firul ierbii in  stanga acestuia. Era minutul 1 si 40 de secunde cand uralele venite din tribune anuntau o seara frumoasa in teren.

Apoi jocul s-a mai echilibrat, posesia la fel, maghiarii fiind avertizati de doua ori in primul act care a mai consemnat doar golul de generic al lui Pintilii, mijlocasul stelist sutand de la 28-30 de metri imparabil pentru Bogdan. O executie de analizat a carei reusita pe tabela de marcaj merita inramata si predata la cursurile academiilor internationale de fotbal. Bara transversala si gol, mingea ocolind in aer adversarii maghiari pe post de fundasi, taria sutului nemiloasa facand scorul mai mare. 2-0 la pauza si pe fondul unor faze de joc care au mai echilibrat balanta reusitelor in teren maghiarii au ratat o ocazie buna cand in careu centrarea de pe dreapta a fost deviata incomodand destinatarul final ce nu a putut nici prelua corect si nici finaliza asa cum si-ar fi dorit-o. Adi Popa a fost lovit de aparatorul stanga al vizitatorilor la o faza de atac a noastra, dupa care o incursiune in jumatatea adversa trimite mingea lui Tanase care avanseaza spre partea central-dreapta a atacului nostru si de la limita careului traseaza o diagonala periculoasa ce scutura plasa lateral-interioara a portii maghiare. 3-0 si deja era prea tarziu pentru ca adversarii sa mai poata emite vreo pretentie sa ameninte tabela de marcaj.

Inaintea reusitei finale a meciului Bogdan Stancu scapase singur spre poarta ungara dar desi avea pozitie centrala si fundasul il pierduse pe drum, iesirea in intampinare a portarului Bogdan l-a emotionat pe varful de atac activ in campionatul turc care nu a reusit decat un sut telefonat spre dreapta portarului care a plonjat si a respins in corner.
Marti seara de la aceeasi ora 21, Romania joaca pe National arena  cu Turcia un alt meci important in campania de calificare la mondialul brazilian de vara viitoare. Hai Romania!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.