Sarea si piperul vietii

Silvie e singura la parinti si cu asta se poate mandri si ea si parintii sai. A fost si continua sa fie un copil model, desi ma rog, adolescenta nu este o varsta la care sa mai poti spune despre un individ in continua formare spre adult ca ar mai fi tocmai copil. Insa ea este fata mamei si a tatei, nu a fost si nici nu este rasfatata familiei, dar se poate spune ca in familie oricine se poate baza pe ea. In orice fel de imprejurare. Bunaoara bunica ei se imbolnavise in vacanta petrecuta de fata la tara la bunici si cine ar fi putut-o obloji si ingriji cu atentie si rabdare migaloasa de copil caruia ii pasa de ai sai decat mandra fetita care termina clasa a opta cu diploma de merit si coronita de lauri la premierea oficiata in sala de sport a scolii din cartierul sectorului al doilea al capitalei? Ei bine a intrebat-o ce o doare, a dormit alaturi de dansa si i-a luat mereu temperatura caci batrana dadea semne ca ar fi avut frisoane si ceva stropi de sudoare pe fruntea-i lasata in semn de munca si de trecere a anilor peste trupul si asa firav la infatisare dar rezistent pana nu demult. I-a administrat frectii dupa frectii si masaj, pastilele saracului au fost de ajuns pe langa felul devotat in care copila arata o maturitate de necrezut pentru cei paisprezece ani ai sai de atunci.

Si acasa in Bucuresti in fiecare weekend dis de dimineata Silvie face piata impreuna cu mama ei pentru ca pe viitor cand va intra la facultate si drumul ei in viata va incepe sa capete usor-usor conturul pe care si ea si cei apropiati il spera sa stie sa se descurce in toate acele aspecte care fac viata o continua adaptare. Si pentru care ea trebuie, asa isi spune mereu incurajandu-se permanent, sa fie pregatita. Pentru absolut tot ce viata-i va fi scotand in cale ea sa stie sa faca ba una, ba alta asa incat nimic sa nu o poata lua prin surprindere nepregatita. Si acum cand este inca in vacanta de vara la liceu, intre clasa a zecea si a unsprezecea, cand gandurile si ideile sale se asaza pe tapet stiind conturul pe care-l vor lua deciziile ei ulterioare ea munceste zi de zi. Invatand lucruri noi, plimbandu-se, iesind in oras si toate acestea pentru ca are banutul ei atat din bursa de merit pentru rezultate bune la invatatura, cat si din salariile pe care le scoate ca lucrator comercial in complexul din apropierea casei. Experientele o motiveaza si o educa, programul i se schimba si asta o pregatesc tot mai bine pentru incercarile ce vor veni cat de curand in viata ei pe care stie si cum sa si-o pregateasca si cum sa o traiasca adunand orice lucru bun in calea ei pentru ca sa fie multumita de ceea ce traieste si are in viata ei.

Ca orice fata, adolescenta mai ales, are si ea gusturile sale, or cum gusturile nu se discuta caci risca polemici, vestimentatia si incaltamintea si le procura cu decenta si stilul cu care s-a obisnuit mai nou sa se incadreze in tiparele imaginii pe care doreste sa si-o construiasca. E tipul de viitoare femeie libera si independenta, autonoma in gandire si mod de exprimare multiplu vizand toate aspectele in care conceptul lasa loc interpretarilor. Asa deci, desi nu e tot timpul data in vant dupa mode, are si ea doza ei de excentricitate si si-a comandat cizme de vara care i-au prins bine si cand inundatiile in capitala au facut lumea sa se creada mai mult pescari, decat pietoni sau soferi. Plus ca, atunci cand alaturi de prietenii ei si-a petrecut concediul familiei la mare, felul ei total de a fi a ridicat clubul in picioare pe litoral in cele doua seri cat timpul si dispozitia fetei au concurat ca ea sa fie in gasca de tineri funny ce s-au distrat acolo.
Mai mult, in scurta ei abatere de la a fi langa ai ei pe durata celor zece zile cat au prins vacanta la mare, fata a mers si la Vama veche, unde stim bine e locul mai nonconformist unde tinerii ce asculta, simt si traiesc prin curentul muzical rock se aduna si pun cortul, beau ceva bere, se intretin in locul dedicat lor si o fac responsabil.  mov

Pentru ieseala la Vama, Silvie si-a pregatit ghete de vara, in care unii ar putea spune ca s-a copt, dar pentru ca ea le-a ales si nimic nu face fara a dezminte orice fel de zvon sau parere contrara a ceea ce ar urma sa incerce chiar ea, ghetele chiar au prins, atat la public, cat si pe ea, de aceea a fost nedespartita de ele.
Si cu astea v-am cam spus tot despre adolescenta care se pregateste acum de inceperea scolii, in anul scolar in care spera si va munci ca sa obtina iarasi rezultate bune pentru a se evidentia asa cum ii place si stie bine s-o faca.
Ii dorim succes in munca ei si parintilor multumiri pentru ca pregatesc in continuare un individ cu totul aparte pentru societate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.