Exact la fix!

Caruta-i aducea acasa pe toti cei din familie plecati la camp sa munceasca pamantul. Si nu fusese deloc o zi usoara. Caci pe langa munca depusa vremea avusese capriciile ei peste zi si daca de dimineata seninul cerului ii facea sa isi ia provizii destule de apa, aceasta a venit mai apoi si din cer. Si nu putina. Asa ca sa te adapostesti pe timp de ploaie pe camp a fost o adevarata aventura. Si apoi sa revii sa continui munca la sapat, cand pamantul e deja noroi e tarie de caracter pentru cine alta data e ocupat si nu poate nici intarzia prea mult muncile ce se cer facute la timp pentru a nu risca compromiterea recoltei. Toamna si mai ales iarna nu te iarta daca nu ti-ai facut indeajuns de bine treaba, sa ai ce si cat trebuie hrana la  animale cele fara de care gospodaria n-ar mai fi altceva decat simplu adapost.
Si daca cina era de indata pregatita de maicuta care mesteca mamaliga in ceaunul de pe soba bine incinsa, de lemnele crapate de stapanul curtii ce le asezase pe cateva randuri, fetele si baietii familiei Olimpiu asteptau sa intre pe rand la baie.
In asteptarea momentului solemn in care chemarea la masa devenea dupa o asemenea zi de munca ceva ce-ti doreai cel mai mult, domnul Gheorghe Olimpiu raspunse la telefonul care suna tare de pe hol:

– Alo, da?
– Familia Olimpiu?
– Chiar ea. Spuneti, va rog, pe cine cautati?
– Unchiule Gheorghe, sunt eu Calin, baiatul Mioarei, sora dumitale. Viu in tara in curand ca sa ma-nsor si va anunt asa
pe aceasta cale, caci concediu prea mult n-am, sa stiti si daca vreti si oti putea sa veniti…sa ma si nasiti dumneata si tanti Lenuta.
– O, dar se mai pune problema nepoate, cand vii, cand ajungi acasa?
– Peste o saptamana, unchiule si te rog mergi si la ai mei si anunta-i sa stie ca vin atunci!
– Cum sa nu, cum sa nu, bucuros!
– Multam unchiule de serviciu, ma bucur nespus ca te-am prins pe matale la ureche, saluta-i pe toti si pupa-i din partea mea sara buna!
– Sa traiesti, fiule, sanatate!
Si pe cand masa era pusa, doamna Lenuta isi auzea sotul vorbind la telefon si nestiind nici cu cine si nici de ce a trebuit musai sa lipseasca pentru a vorbi la telefon in timp ce ea a ramas singura-n bucataria mare, vazu doar o liniste si o bucurie usor descrisa de zambetul ce-i umplea arareori chipul sotului si intelesese ca fusese un motiv bine intemeiat. Nici ca se putu veste mai buna pentru toti ceilalti sa afle ca se pregatesc de sarbatoare si de petrecut in curand la nunta varului lor. Cina fu mai usor de asteptat sa se raceasca pentru ca povestile n-au mai incetat de cum vestea i-a prins pe toti din casa. Dupa aceea duminica dimineata biserica din sat se umplea cu mic cu mare si voiosi fiecare isi lua locul pentru slujba.

Unchiul Gheorghe se tot intreba mai apoi ajuns acasa, cum si de unde sa faca el cumparaturile de bijuterii pentru miri, caci asa se cade ca nasul sa asigure perechea de inele celor tineri ce-si vor lua viata in maini impreuna, cand mezina familiei aduse in vizor tatalui ei urmatoarea veste: OnlineBijoux este un magazin online de bijuterii cu produse la indemana oricui si de o diversitate foarte mare. Intram chiar acum tata pe internet si vizitam siteul sa vezi ce-ti place sa le iei finilor!
In plus, intri, cauti, compari, vezi si alegi ce-ti place, comanzi si produsele ajung la noi fuguta!
Satisfacut de ce vazu pe site, omul nostru comanda pentru fini inelele potrivite si avu grija ca sa le puna la loc sigur de unde sa le ia la momentul potrivit pentru a oficia ceremonialul religios. In acest fel n-a mai patit si altcineva ce a patit chiar el si doamna Elena cand la nunta lor, nasii au uitat unde le pusesera inelele si au improvizat pe loc ceremonia folosind cercei in loc. Chiar daca ulterior s-au descoperit inelele imaginea a ramas in amintirea celor prezenti o buna perioada, de aceea in calitate de nas, domnul Gheorghe a vrut si a reusit sa indeplineasca rolul acesta ireprosabil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: