Pentru un viitor eco!

Traim pe o planeta denumita albastra. De ce? Pentru ca ea detine atmosfera propice respiratului. Pentru ca ea detine un circuit complex de ape, la randu-i un mediu propice vietii. Viata care abunda-n trupuri de o diversitate complexa in regnurile sale.
Omenirea este creierul acestei vieti pe planeta. Functie de hotararile vointelor de a schimba si dezvolta standarde tot mai ridicate de viata, omul dispune. Iar in general planeta isi consuma din resursele de energie de care dispune pentru a da  curs deciziilor pe care omenirea le ia. Asa s-a intamplat din toate timpurile. Azi in schimb, planeta trebuie sa faca fata, sa sustina deci, un numar din ce in ce mai mare de indivizi umani. Indivizi care se nasc si isi incep lantul neintrerupt de asteptari pe care lumea in care s-au vazut aparand in viata l-a adus pana in stadiile actuale.

Exploatari neintrerupte ale resurselor vitale unei biosfere care sa poata prelua noxele tot mai ridicate s-au continuat. Sa nu uitam ca daca in trecut, cand omenirea abia palpaia ca specie, alte vietuitoare ducandu-si viata pe planeta albastra au fost cand si cand oprite  accidental din exterior de a-si mai continua viata, in actualitate planeta a avut deja de suferit experimente decise si aplicate de om si care au transformat-o simtitor. Am avut bombe nucleare, am avut si inca asistam la exploatari irationale ale resurselor naturale ale Terrei in ideea unei dezvoltari industriale care sa asigure prin locurile de munca oferite de investitori hrana de zi cu zi a cat mai multi indivizi. Daca la inceputul secolului al XX-lea nu exista la nivel global o retea de industrializare puternica pe baza careia sa se dezvolte viata, astazi, in mileniul al treilea avem peste 7 miliarde de oameni raspanditi pe areale tot mai putin capabile sa le ofere standarde minime de sanatate. Asta pentru ca industrializarea necontrolata, defrisarile abuzive, incoerenta pastrarii unei rigori la nivelul standardelor de protejare a mediului ne aduce astazi in fata o statistica deloc imbucuratoare. Sunt regiuni intregi pe glob unde poluarea, prin emisiile de carbon ce produc efectul de sera sufera schimbari majore si posibil chiar ireversibile in materie de clima.

Observam pe zi ce trece cum anotimpurile nu mai sunt ce erau odata, iar neputinciosi cum am putea crede ca suntem speram doar ca ziua de maine sa produca undeva o schimbare. Cumva, la nivel mental, la nivel de perceptie, deciziile luate de marile concerne care investesc si exploateaza resursele planetei sa fie repuse in alte paradigme, iar efectele actiunilor lor sa nu mai afecteze intreaga planeta.
Nu demult, cam de pe la finele mileniului trecut, omenirea a inceput sa reconsidere tot acest declin inregistrat de pe urma subtierii stratului de ozon, care pe fondul unei poluari crescande produce efectul de global warming, incalzirea crescuta, efectul de sera, cu repercusiuni vizibile, simtitoare in calitatea zilelor noastre pe parcursul anotimpurilor. Anotimpuri care, in mod clar nu mai sunt ce erau odata, iarna-iarna, ninsoare si temperaturi scazute si vara-vara, cald si soare.
Notiunile elementare de ecologie, de imbunare a ideilor in vederea exploatarilor de tip industrial, care au secat de vitalitate areale intregi la nivel mondial, producand prin efectul de sera schimbari dramatic la nivelul climatic, au inceput sa prinda un tot mai mare interes in modul de a pune problema.

Au aparut noi reglementari regionale si statale in privinta protejarii bunurilor cele mai de pret pe care natura si noi oamenii le avem in zonele unde locuim, iar solutiile adiacente, viabile si ele la exploatarea resurselor terestre produc energii alternative, fara a consuma si fara a periclita calitatea vietii in arealul respectiv pentru ca poluarea creste. Din contra producerea energiilor prin care asiguram un climat dezirabil si un set de standarde multumitoare traiului nostru se obtin folosind fortele naturii, fara a le exploata, ci acumulandu-le si servind ca un substitut pentru celelalte care provin din extractii. Conservam astfel natura, n-o mai pagubim, iar standardele de mediu se pastreaza  in parametri acceptabili. E vorba de producerea energiei pe calea morilor eoliene, a panourilor solare, a captarii apelor.
Acum, pentru ca se constientizeaza problema in care s-a ajuns, protejarea mediului devine o prioritate de prima clasa, iar incercarea atingerii unei cote cat mai reduse in ceea ce priveste poluarea are un nou sprijin. Tipul de activitate economica desfasurata de investitori se clasifica in mai multe grade ce impart functie de ramura si tipicul activitatilor emisiile de carbon.

Facebook Cover 5
Functie de acest aspect, sunt organizatii ce au in raspunderea lor emiterea unor astfel de certificate de carbon, prin care la fiecare certificat obtinut o tona de emisii poluante nu se mai produc in atmosfera. Si pe aceasta linie sustinerea programelor de reimpaduriri in zonele defrisate, coroborate cu alternarea producerii energiei pe cai ecologice devine o piata de servicii.
Unde jucatorii au ca principal tel pastrarea unei atentii ridicate in ceea ce priveste mediul, paradigmele ecologice facand din ce in ce mai mult parte din modul nostru de a percepe lumea. Un actant cunoscut este si Carbon Solutions Global Ltd., o companie cu sediul central la Londra, care aplica prin bblue un nou model bussiness care asigura infrastructura pentru participarea la o piata mondiala noua in care construirea unui viitor sustenabil bazat pe ecologie, regenerare si conservarea mediului natural sa fie prioritara.

http://youtu.be/JlH0WYuDuj4
Stimularea unei astfel de “competitii” in care actantii mediului socio-economic ajuta cat mai mult protejarea mediului, nu poate aduce decat mari beneficii tuturor, iar tonele de emisii nocive pe care le salvam astfel se transforma in profit economic pentru companii. Csg global propune la nivel mondial tuturor celor care vor sa se implice in acest program de protejare a mediului si constientizarea companiilor in achizitiarea de certificate de carbon, sa i se alature in acest sens. In plus, programele de colaborare aduc beneficii tuturor, iar calitatea vietii prin conditii mai bune de sanatate in mediile in care traim trebuie constientizat de toata lumea, e un castig ce nu se poate cuantifica nicicum. In plus, sa nu uitam ca a pastra, sau a oferi conditii prielnice vietii si generatiilor urmatoare e unul dintre aspectele esentiale ale preocuparilor noastre. Fiecare om consuma pentru a trai, iar crearea unei amprente individuale de carbon constientizeaza si mai bine importanta reducerii poluarii planetei. Chiar, tu ce amprenta ai?

336x280_privat_01_RO (1)

32 thoughts on “Pentru un viitor eco!

 1. Fa un bine si se va intoarce inzecit, insutit, inmiit. Fa naturii un bine, fa-ti tie un bine, iar in final iti vei multumi pentru pasul pe care l-ai facut. Nu vei regreta.

 2. Fa un bine si se va intoarce inzecit, insutit, inmiit. Fa naturii un bine, fa-ti tie un bine, iar in final iti vei multumi pentru pasul pe care l-ai facut. Nu vei regreta.

 3. Dincolo de orice reglementari, dincolo de orice lege care te obliga sa te comporti intr-un fel sau altul, cred ca instinctual ar trebui sa reactionam si sa protejam mediul natural; el este cel care ne asigura traiul zilnic.

 4. Dincolo de orice reglementari, dincolo de orice lege care te obliga sa te comporti intr-un fel sau altul, cred ca instinctual ar trebui sa reactionam si sa protejam mediul natural; el este cel care ne asigura traiul zilnic.

 5. bblue este oportunitatea care doar o data iti bate la usa si care are rezultate pe masura implicarii tale si a eforturilor tale. Sunt convinsa de aceste aspecte, deoarece am profitat de ea si acum castig atatia banii cati imi doresc, dar fac si ceva bun pentru natura.

 6. bblue este oportunitatea care doar o data iti bate la usa si care are rezultate pe masura implicarii tale si a eforturilor tale. Sunt convinsa de aceste aspecte, deoarece am profitat de ea si acum castig atatia banii cati imi doresc, dar fac si ceva bun pentru natura.

 7. Blamam anotimpurile, le consideram vinovate pentru ca nu se mai incadreaza in limitele cu care eram obisnuiti odinioara….fara a mai lua in calcul aspectul ca aici s-a ajuns doar din cauza noastra si a actiunilor noastre.

 8. Blamam anotimpurile, le consideram vinovate pentru ca nu se mai incadreaza in limitele cu care eram obisnuiti odinioara….fara a mai lua in calcul aspectul ca aici s-a ajuns doar din cauza noastra si a actiunilor noastre.

 9. Cresterea numarului populatiei a adus dupa sine un consum excesiv si implicit imposibilitatea planetei de a face fata. Motiv pentru care, e timpul sa ne comportam rational si ecologic, daca ne dorim sa mai putem fi gazduiti.

 10. Cresterea numarului populatiei a adus dupa sine un consum excesiv si implicit imposibilitatea planetei de a face fata. Motiv pentru care, e timpul sa ne comportam rational si ecologic, daca ne dorim sa mai putem fi gazduiti.

 11. Amprenta de carbon? Toti avem asa ceva. Dar, o solutie viabila, indiferent ca este vorba despre companii sau despre indivizi, ar fi sa fim mai cumpatati si daca totusi poluam sa incercam sa remediem acest lucru investind in proiecte verzi, care urmaresc reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera.

 12. Amprenta de carbon? Toti avem asa ceva. Dar, o solutie viabila, indiferent ca este vorba despre companii sau despre indivizi, ar fi sa fim mai cumpatati si daca totusi poluam sa incercam sa remediem acest lucru investind in proiecte verzi, care urmaresc reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera.

 13. Ma consider un ecolog inascut, motiv pentru care am si intrat in structura bblue. Am vazut o oportunitate de a salva natura si daca mai ies si bani de pe urma lucruuil acesta, e foarte bine.

 14. Ma consider un ecolog inascut, motiv pentru care am si intrat in structura bblue. Am vazut o oportunitate de a salva natura si daca mai ies si bani de pe urma lucruuil acesta, e foarte bine.

 15. Omul si mediul inconjurator coexista de mii de ani. Cel care ne-a fost mereu aproape a fost mediul inconjurator, oferindu-ne mancare, spatiu unde sa locuim, haine etc. Acum e timpul sa ii dam si noi o mana de ajutor, fiind mai rationali in actiunile noastre, adoptand un stil de viata sustenabil.

 16. Omul si mediul inconjurator coexista de mii de ani. Cel care ne-a fost mereu aproape a fost mediul inconjurator, oferindu-ne mancare, spatiu unde sa locuim, haine etc. Acum e timpul sa ii dam si noi o mana de ajutor, fiind mai rationali in actiunile noastre, adoptand un stil de viata sustenabil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.