Bucatareste mai usor!

De cand se stie Livia nu este o persoana atenta si grijulie. Asa a fost de cand era mica, in dese randuri avand genunchii si bratele julite, capul spart de cateva ori si asta pentru ca un diavol impielitat cum o numea bunica ei de la tara se juca mereu cat era ziua de lunga si nu statea o clipa locului, precum alti copii, ce-i drept nu prea multi. Cu timpul a inceput sa inteleaga ce o tot facea sa fie atat de agitata si a depus serioase eforturi de a-si controla pornirile si a-si educa felul de a fi, astfel incat sa nu fie reperata drept o persoana dizgratioasa. Asa se face ca acum cand este studenta la educatie fizica si sport, cum se putea altfl, nu? – ea duce o munca sisifica de a-si dobandi priceperea si cizelarea de femeie ce-si asteapta alesul, care candva o va purta pe un cal alb, sau in brate, sau pe locul din dreapta undeva la cuibusorul lor.

Vise-vise ar spune-o unii, sau altele dintre persoanele care o cunosc mai demult pe ea, dar ea are ambitia si tot timpul din lume sa creada in sine si sa astepte ca timpul sa-i respecte eforturile si sperantele. In acest sens, pentru ca programul ei este unul incarcat si nu are timp sa-si controleze asa cum ar dori comportamentul alimentar, in weekend incearca fel de fel de retete de bucatarie pentru a-si dezvolta creativitatea si indemanarea si taina gatitului sa nu mai fie una ascunsa si pentru ea. Si poate asa, cine stie, o aparea si un individ care sa se potriveasca felului sau de a fi si cu care impartind pasiuni si crezuri apropiate sa incerce sa le puna in aplicare amandoi. Impreuna, iar nu separat. Din cautarile sale prin magazine si pe internet a descoperit accesorii bucatarie ce o pot ajuta sa devina incet-incet femeia de care pana si bunica ei care-o binecuvanta cu cate-o vorba grea ar fi mandra.

Are o buna prietena in caminul studentesc unde locuieste si ca doua fetite care in copilarie joaca din timp rolul matern cu papusi si bebelusi din plus, amesteca fel de fel de substante si legume, uleiuri si alte sosuri asa incat sa poata sa-si potoleasca mai apoi foamea. Si de la una la alta dintre retete, fetele reusesc sa faca progrese notabile, vadite chiar si din aprecierile colegilor de grupa care mai vin dupa cate-un curs solicitant sa le mai deguste preparatele.
Pentru ca lunea trecuta era aniversarea ei, sambata de dinainte a folosit-o pentru a incerca alaturi de Anca, prietena ei gospodina sa incropeasca un tort si ceva dulce pentru a putea face o cinste cu ocazia asta colegilor de an. In plus, nu toate fetele stiu a gati, sau cofetari, asa ca stradania merita apreciata, nu? Asa s-au gandit ele si pentru ca de data asta sa iasa si tortul tort s-au gandit sa comande un ajutor de nadejde in bucatarie, special indicat pentru astfel de ocazii speciale in care timpul este unul scurt si asteptarile prea mari pentru a suporta oarece dezamagiri. Au descoperit mixere kitchenaid pe net si pentru ca descrierea tehnica si felul in care arata le-a convins ca vor putea sa isi rezolve stringenta problema, l-au achizitionat pe  acesta rosu si zau ca n-au avut umbre de regret mai apoi!

rosu

Au primit doar laude pentru munca lor, aniversata pupaturi si cadouri si felicitari, iar ajutorul special din bucatarie ramane arma lor secreta pentru restul weekendurilor in care in camin se face o adevarata culinariada! Speranta Liviei pare chiar a se transforma in mai mult, caci lui Petru i-a placut tare mult tortul si  da cam des pe la ea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.