Reparatii electronice de clasa

Mirela Surugiu este o tanara care a trecut cu brio de prima etapa a examenelor scolare. Parintii ei nu au dorit s-o testeze prea mult, mai ales ca era ea destul de stresata psihologic de apasarea apropierii examenelor. Asa ca atunci cand telefonul i s-a stricat si modelul  era unul in acord cu avantul tehnologic tineresc, acestia i-au oferit suportul de care avea nevoie inainte de aflarea rezultatelor de la examene.  Trecuse fata atunci prin cele mai mare spaime ale copilariei sale. Cum sa traiasca fara telefon, sa nu mai existe ea ca fiinta pentru colegii si prietenii ei, mai ales acum cand examinarile bateau la usa si oricine era curios de cine si ce mai facea celalalt si cum sa faca sa treaca peste asta inainte de focul examenelor. O eventuala reparatie, de era posibila costa ceva, iar pusculita ei era goala, iar de cerut parintilor bani nu ar fi dorit, caci i se promisese un concediu alaturi de ei ca lumea in strainatate, dupa aparitia rezultatelor de la examene.

Dar ce i se intamplase fetei?  Telefonul inteligent si cam marisor pentru mana ei micuta de adolescenta care abia termina scoala generala si se si vede in febra examenelor, nu ca altii care isi petrec fiecare dupa posibilitati vacantele lungi de vara, ba la bunici la tara, ba prin excursii si concedii cu parintii la munte, la mare, sau in strainatate, era pe placul ei. Maxim, asa dupa cum  avea sa le spuna ca o multumeste, de cate ori in pauze discuta cu colegii ei de clasa.
Avea si internet pe el, muzici, camera foto inclusa, inregistrare foto-audio-video, ce  mai, o adevarata masinarie de tinut minte,  ghidat lumea prin viata, nu alta! Ce fericita mai era pustoaica, mai ales cand venea cu cate un zece pe final de an, scotea telefonul in pauze si raspundea mamei cand o suna, spunand ca da, e bine si dupa scoala va ajunge desigur sa pranzeasca acasa, asa cum de altfel se si cadea. Nu de fiecare data se putea intampla la fel, caci tanara era pasionata si de pian si lua de cateva ori pe saptamana lectii dupa orarul scolar, acasa la profesoara care-si punea sperante in evolutia ei.

Asa ca atunci cand se intampla ca profesoarei sa-i intervina altceva in program si sa nu poata onora lectia cu Mirela, aceasta suna si anunta, convenind de  comun acord cu copila o alta data pentru recuperarea lectiei. Intr-una dintre pauzele intre orele ultimelor zile de cursuri inaintea examenelor finale pentru admiterea la liceu, tot asa s-a intamplat ca profesoara de muzica s-o sune si nesansa Mirelei sa faca sa-i cada telefonul din mana cand daduse sa-i raspunda. Si cum telefonul nu era unul cu tastatura qwerty, ci unul cu touch screen mare, cazandu-i pe betonul terenului de sport… Ireparabil, ce soc era pentru ea saracuta! Nu se gandea atunci decat ca fara telefon era o modalitate de a-si dovedi ei insasi ca poate sa obtina note bune si rezultatul sa-i permita sa studieze din toamna la un colegiu national bun, nemainteractionand cu nimeni in lipsa telefonului. Speriata de perspectiva ce se anunta, aceea de a ramane fara telefon, timp in care pana dupa examene nu va mai putea vorbi cu nimeni, nici cu colegii de clasa, cu profesoara de muzica, nici cu absolut nimeni, fata  ajungea acasa fireste suparata.

Nu in lacrimi, pentru a nu ingrijora pe nimeni de ce i se intamplase, dar preocupata in egala masura sa vada cum si daca s-ar putea cumva remedia problema ei. Asa ca nu statu mult pe ganduri si intra de la calculator pe net si scrisese pe cateva forumuri sa vada asa orientativ cam ce-ar putea avea telefonul ei, tragand ea insasi o concluzie initiala in privinta dificultatii problemei intampinate.
Nu fu foarte speriata de opiniile celor cativa sfatuitori de pe forum, asa ca sperand ca ecranul sa i se poata inlocui, se interesa acum de cine si contra carui pret ar putea sa-i remedieze si ei problema la telefon. Scrisese acum inlocuire sticla display Samsung si motorul de cautare o dusese direct la sursa, anume pe un site specializat in depanarea electronicelor. Fireste, avizatele  sfaturi ale specialistilor firmei prezentau pe site diferite situatii cu care s-au confruntat anterior si pentru ca au multumit si alti clienti inainte, asta i-a dat si fetei mai mult curaj si incredere in faptul ca pana la urma telefonul ei va putea fi si el la randu-i reparat.

Asa ca a mai studiat siteul, a mai adunat impresii si si-a facut un curaj mai mare decat acela mic cu care a intrat in casa venita cu telefonul spart de la scoala si dupa ce ambii parinti au ajuns acasa, le-a spus noutatea. Desi speriata de ipoteza in care acestia ar fi reactionat negativ, s-a bucurat tare mult de suportul lor, asa cum va spuneam la inceput. Constientizand
importanta rezolvarii acestei probleme acum cand examenele bateau la usa, acestia au dorit sa elimine factori perturbatori ai potentialului randament bun pe care copilul lor il putea dovedi la examene. Asa ca au preluat dansii sarcina de a duce  aparatul la reparat si sa se ocupe si de achitarea reparatiei in sine, mai ales ca perioada garantiei in care se aflase aparatul trecuse de o perioada de timp.  Preluand informatiile fiicei lui despre siteul cu depanari, tatal Mirelei a fost invitat la sediul specialistilor si dupa ce le-a explicat problema a lasat aparatul pe maini bune. Caci dupa ce l-au facut ca nou, l-au sunat pe domnul Surugiu sa vina dupa telefon. Merge si acum, parca si mai bine ca inainte de a fi cazut, iar ce sa va mai spun, Mirela a trecut de examinari cu bine, din toamna va studia unde si-a dorit, iar vacanta de vara va fi una de vis si pentru ea,  pentru ca merita!

Multumesc pentru telefonul meu! le spune ea celor de la Servicio!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: