Permisul de conducere o necesitate

Desi nu avem drumuri pe cate masini ne tot inunda traficul rutier zilnic peste tot, a-ti dori sa conduci o masina ramane un vis actual astazi poate mai mult ca nicicand. Pentru ca se poate. Au fost si vremuri cand nu se putea iar pentru ca mirajul cuprinde cat mai multa lume sa poata conduce masini pe drumuri, sa-si etaleze noile achizitii, sa faca impresii in jur, varsta la care astazi media celor mai multi pretendenti la obtinerea carnetului de sofer a coborat tot mai mult. Practic ajungi sa constati ca multi tineri au totul de-a gata pentru ca parintii s-au ingrijit, cum, numai ei stiu, ca odraslele lor sa aiba la majorat si masina si voie s-o conduca. De masina hai sa zici ca o iei din magazin, dar permisul, pentru asta trebuie sa pui copilul la invatat! Cand el altceva nu face, sau nu-i permiti ca sa se concentreze pe invatat ca astfel sa poata singur urma o cale in viata, initierea in tainele deslusirii legislatiei auto rutiere este o munca destul de solicitanta.

Nu de alta dar tu ca parinte stii bine cum invatai pe rupte dupa-masele spre seara, venind de la serviciu doar-doar sa incropesti o caramida-doua la ceva mai binele din viata ta. Ca mai tarziu asta se traducea in familie si griji aveai sa constati ulterior cand mediul social ti-a permis o dezvoltare de care ai profitat cat s-a putut de bine. Ai riscat sa te afunzi in necunoscutul unui stil de viata diferit, ca intreprinzator si pana la urma ai reusit sa pui cap la cap toate bine si sa ramai ferm pe pozitii.
Adolescentului nu-i ceri altceva decat sa fie atent la orele de sofat, de mancat legislatia il pui tu s-o faca el acasa, il mai ajuti si tu cu ceva explicatii, ba chiar in weekend cand iesiti din oras il lasi sa faca manevre de plecat din rampa si din a parca cu fata, cu spatele si in lateral sa fie ceva ce stapaneste. Fireste pe imas undeva, ca sa nu incurce pe absolut nimeni.
Numai ca ce nu stii tu, e ca legislatia auto se invata nu musai cum era odata cu cartea dupa tine, ci de pe net: permis-de-conducere.ro are sectiuni aparte de explicitari pe intelesul tau ale partilor din teoria legislatiei rutiere ce nu ti-e foarte clara.

Ai pe langa acest suport substantial in incercarea de a deveni sofer si o gramada de variante de subiecte posibile la examinarea teoretica pentru a deveni sofer. Pentru ca intai invatam cum si ce anume e voie sa faci la volan atunci cand iesi cu masina pe strada si abia apoi o si facem, nu invers, nu inainte! Cine crede ca merge altfel se insala.
Legislatia rutiera pe intelesul oricarui pretendent la calitatea de conducator auto, tutoriale si chestionare auto a caror rezolvare ti-e si explicata, contactele la nivel national ale scolilor de soferi si instructorilor avizati ce te pot ajuta oricand sa devii si tu sofer indiferent unde locuiesti, semne, marcaje si indicatoare rutiere, curs de mecanica. Toate pentru ca sa nu ai nicio surpriza neplacuta in visul tau de a deveni sofer sau soferita, dar nici toti ceilalti participanti la trafic odata ce si tu te-ai alaturat lor de la volanul masinii! Fii responsabil, condu preventiv si regulamentar, respecta regulile de circulatie si asigura-te de fiecare data inainte de a face orice fel de manevra. Doar asa putem da exemple de urmat in jurul nostru, doar asa putem merge mai in siguranta pe drumuri, doar asa putem spera ca accidentele sa fie mai rare si nu produse din cauze umane!

2 comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.