Brazilia castiga cupa confederatiilor 2013

O noapte/dimineata aparte a fost cea de 30 iunie/1 iulie 2013 la Cupa confederatiilor 2013. Pentru ca meciurile finale, pentru locurile 3 si 4, dar si pentru desemnarea castigatoarei competitiei s-au succedat furtunos asa. Italia a avut parte de inca o disputa decisa la loteria penaltyurilor, dupa ce timp de 90, apoi 120 minute scorul aratase 2-2. De fiecare data Italia a condus pe tabela si s-ar putea chiar spune ca si in ostilitatile din teren tot peninsularii europeni au fost cei cu initiativa mai mare. Uruguayenii nu au stat nici ei pe margine si au egalat de fiecare data, Cavanni fiind purtatorul de stindard in aceasta partida al micutei patrii sud-americane. Dupa penaltyurile incepute slab de uruguayeni prin Diego Forlan ce a ratat al doilea 11 m consecutiv la acest turneu, pe parcurs l-a imitat un italian, dar si alt coechipier, lucru ce a facut ca executarea ultimului penalty din seria celor 5 pentru italieni sa nu mai conteze din moment ce scorul era 3-2 pentru italienii care batusera doar 4 lovituri, iar uruguayenii 5.

Trecand la finala mare a Confederations cup, declinul anuntat oarecum in semifinale de jocul practicat de spanioli s-a concretizat intr-o partida asteptata demult de jucatorii si fanii brazilieni din tribune. Scor final 3-0 si gazdele aduna a treia oara consecutiv trofeul acestei competitii, spaniolii raman fara el si pana la mondiale mai e calendaristic mai putin de un an, timp in care se va incerca pregatirea cat mai buna a lotului si a tacticilor de joc.
S-ar mai cadea poate a mai spune cateva cuvinte despre cel supranumit senzatia braziliana in fotalul actual: Neymar jr. cunoscut publicului larg, poate mai mult din videoclipurile internationale unde aparea doar ca imagine, statica nu altfel, ale unui muzician compatriot ce a isterizat populatia mondiala cu doua-trei melodii pana nu demult, decat din fotbal sau stirile despre acest domeniu. Despre europeni in speta, nu s-ar fi putut spune ca ar cunoaste prea multe despre acest jucator din cateva stiri ce au parut laudative la modul vehicularii unor sume marisoare la adresa unor posibile transferuri ale lui.

Acest turneu ne-a cam aratat cu bune si cu rele de ce este el in stare, la doar 21 de ani duce dupa el o intreaga echipa, driblingurile sale, viteza si incisivitatea precum si tehnica executarii loviturilor libere directe il fac sa detina un joc bun. E mare jucator, asa de tanar. Partea sa sportiv-negativa e in ceea ce priveste prefacerea, simularile sunt prost jucate, exagereaza in tot ce face atunci cand pretinde a fi fost faultat de adversari cersind penalizari pentru ei. La partea artistica din acest punct de vedere ar trebui fie sa mai lucreze ca sa devina un actor desavarsit, convingator, ori asa cum sportivitatii-i sta mai bine alaturi de corectitudine, sa abandoneze aceste practici care-l defaimeaza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.