Confederations cup in ziua finalelor

In aceasta seara si maine dimmineata (pe fusul orar european) vom cunoaste castigatoarele celor doua semifinale de la Cupa confederatiilor 2013, o faza ce premerge marii confruntari de la anul a mondialelor de fotbal. Brazilia este gazda ambelor turnee internationale, asa dupa cum s-a incetatenit obisnuinta asta ca gazda mondialelor sa tina cu un inainte de marea intrecere mondiala competitia reunind campioanele continentale apartinand fiecare dintre echipe cate unei Federatii internationale care pastoreste intrecerile fotbalistice. Anul acesta, din cauza faptului ca Europa dadea prin natura rezultatelor prin aceeasi echipa campioana europeana si mondiala, Europa a primit dezlegare sa fie reprezentata de finalista de anul trecut a europenelor, Italia.

O tragere la sorti cum nu se putea mai buna, echilibrand sistemul de valori, fara a periclita sansele gazdelor de accedere mai sus de faza grupelor a permis brazilienilor si italienilor, in detrimentul niponilor si mexicanilor in prima grupa si spaniolilor si uruguayenilor intr-a doua, in detrimentul nigerienilor, – caci tahitienii amatori nu aveau cum ajunge nicaieri mai departe! – a consemnat doua semifinale distincte intre sud-americani si europeni. In prima dintre ele, atributul continental s-a pastrat in teren atat la jucatori cat si la arbitri, caci acestia au fost chilieni, iar coechipierii lui Neymar jr. au tremurat destul pana la reusita din finalul jocului, care avea sa-i trimita in finala. In semifinala secunda la fel, doua nationale europene, Italia si Spania, reeditau finala europenelor de anul trecut, iar la centru o brigada britanica sub comanda lui Howard Webb asigurau un ton de atribute categoric european.

In cea mai lunga partida a intregului turneu, semifinala a doua Confederations cup 2013 a decis dupa loteria loviturilor de penalizare ca Spania sa se dueleze pentru trofeu cu gazdele braziliene.
Italienii dau piept cu uruguayenii in finala mica ce va avea loc astazi cu incepere de la ora 21, iar Brazilia – Spania va fi luni dimineata de la ora 1.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.