Consilier electronomic, da!

Florinei, lucrurile ce o fac sa fie pe deplin incantata sunt…mai multe. Ca sa enumar doar cateva, ar fi intr-o ordine fireste aleatoare: piersicile, pisicile, catelusii flocosi, plimbarile cu bicicleta pe cararile montane dis-de-dimineata cand aerisirea plamanilor e foarte importanta pentru ea ori de cate ori ajunge intr-un weekend macar la munte si ar mai fi vreo cateva, dar n-o sa vi le dezvalui asa, taman acum. E prietena mea buna si de cum o cunosc eu asa de bine mi-am si zis ca ar sta bine ca subiect al acestui articol despre pasiuni si dedicare de timp, sacrificand alte ore si zile muncind pe branci pentru micile bucurii personale ale vietii. Am sa spun doar ca e o persoana generoasa, activa, iubitoare de frumos si de ordine in jurul ei, perceputa ca normalitate si firesc nu obsesie personala, nu, deloc! Preda filosofia la facultate, are in permanenta timpul ocupat cu o gramada de indatoriri pedagogice, strict profesionale, atat in tara unde colaboreaza la trei universitati din marile orase, cat si in strainatate, unde de cateva ori pe an merge la intalniri, conferinte si reuniuni de specialitate, unde felul in care isi mentine spiritul mereu tanar o avantajeaza de numa’-numa’!

Nu prea multe surate de-ale ei au ales cararea ciocanitului la usile incercarilor de a intelege viata punand intrebarile corect enuntate, asa incat stiinta intelepciunii sa avantajeze purtatoarele de plete, caci de obicei, statistica vorbeste la nivel mondial de mult mai multi barbati ca pondere intre cei care aleg sa se sacrifice pe altarul stiintei studiind aceasta frumoasa si incalcita latura a preocuparilor intelectuale umane.
Trebuie sa va mai spun ca de cand sotul ei Dragos Alecu i-a murit intr-un accident rutier pe cat de banal, pe atat de grav, ironia sortii am putea spune, Florina, ca o femeie la varsta a doua ce nu a cunoscut din motive biologice maternitatea s-a atasat tot mai mult de latura popularii interiorului casei sale cu suflete animate necuvantatoare. Si-a cumparat mai intai un papagal pe care a avut rabdarea sa-l bazaie la cap pana i-a descusut limba si sa-l vedeti acum ce repeta baiatul ei, ca asa-i zice lui Bimbo, ca asa l-a numit, ce face mama, baiatu’, ce face? Mai apoi a adoptat o pisicuta care o ajuta in fiecare seara cand isi pregateste cursurile de a doua zi pentru studenti sa nu uite nimic, stand alaturi pe birou, langa monitor si torcand bland, atentionand-o de fiecare data cu labuta cand simte ca lipseste ceva. Asta e semn pentru profesoara ca ceva lipseste si cauta pana descopera si ce si rade bucuroasa ca pisa i-a amintit!

Cum este mai mereu plecata din casa, de fiecare data cand revine pe seara, pisa si Bimbo jubileaza, striga, da din coada, toarce. Cina cea de taina a omului ce studiaza problematica disponibilitatilor facultatii mintale in a cunoaste viata punand mereu si mereu intrebari la care incearca sa si raspunda alaturi de animalutele sale de casa se compune mai mult din convorbiri, stai Bimbo, nu mai tipa, atentie pisa sa nu-i dai colivia jos si tot asa. Dar cand prepara masa de seara, e ceva pregatit cu drag si impartit asa ca si Robinson altadata cu animalele domesticite pe insula cu necuvantatoarele ei, ma rog semicuvantatoare, ca v-am spus, Bimbo rupe ceva grai! Frigiderul ei inteligent asa ca si ea de altfel, e din noua gama de electrocasnice inteligente, facute cu cap, de producatorul roman de la Gaesti, Arctic. Si pe timpuri, dupa nunta tot frigider Arctic a avut si a tinut-o bine, pana mai recent cand ideea riscurilor de a plati facturi mai mari pe masura ce tehnologia energetica de consum a electrocasnicelor avanseaza si ea ramane conservatoare, a pus-o pe ganduri. De pilda acum s-a convins ca noua gama TET, – ce frumos suna, fonologic apropie frigul lui Arctic de poezia rostirii inteligentei in franceza, unde tête denumeste partea superioara a trupului ce orienteaza restul in spatiu, capul- de elecrocasnice de la Arctic referindu-se prin acest acronim inspirat la Tehnologia economisirii pe termen lung, e realmente o alta decizie buna pe care a luat-o in viata ei. Dintre multitudinea de functii eco pe care le detin noile aparate electrocasnice Arctic Tet, ca Eco frost free, ecobuzz, ecobreeze, ecofresh rezulta importanta economie de energie, timp si bani. Asa pentru ca fiecare detinator ca Florina de produse de uz casnic Arctic Tet sa-si poate reorienta surplusul rezultat inspre altceva. Dupa ce v-am descris-o pe ea, a si plecat azi-dimineata cu trenul la munte sa se incarce de alte energii benefice! Am stat, m-am gandit si am zis, daca tot a plecat, eu as putea fi consultanta in electronomie, nu?

Cu acest articol m-am alaturat campaniei “Consultant in Electronomie”. Poti castiga saptamanal, in luna iunie, electrocasnice din gama TET. Vino si tu pe www.consultantinelectronomie.ro.

arctic-tet

2 thoughts on “Consilier electronomic, da!

  1. Mai, sincer sa-ti raspund la intrebarea finala, nu cred, pentru ca din articolul tau nu reiese legatura dintre papagal, filosofie si frigider si mai ales cum o ajuta pe o fiinta care pare mereu plecata. Dar poti fi consultant literar, pentru ca scrii foarte frumos despre personaje. Mult succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: