Iunie, luna serbarii copilariei si prefigurarea verii pe biciclete

Este 1 iunie si lumea celebreaza copilaria. Peste tot in lume se obisnuieste ca azi copiii sa fie rasfatati cu atentie suplimentara, cadouri si distractie, pentru ca este ziua internationala dedicata lor. La o zi dupa ziua copiilor, pe 2 iunie, organizatorii Skirtbike dau startul, in 11 orase din tara, din care fac parte si capitala si Brasovul, ultimul pentru prima oara, femeile fiind invitate in orasele lor sa vina sa pedaleze si sa dovedeasca tuturor celorlalti ca gratia si grijile pot tine bicicleta in echilibru si respectand si codul rutier. Despre acest eveniment in cele ce urmeaza.

In Bucuresti, SkirtBike este organizat in parteneriat cu Asociatia Green Revolution si va incepe de la 15.30.  Locul de intalnire este Parcul A.I.Cuza (IOR), la statuia lui A.I.Cuza, iar traseul pe care ne vom plimba este Str. Baba Novac – Sos. Mihai Bravu – Bd. Stefan cel Mare – Calea Floreasca – Bd. Mircea Eliade – Parcul Herastrau (intrarea Pescarus).

La Brasov, oras care intra si el anul acesta pe harta acestui eveniment initiat acum trei ani in capitala, Skirtbike aduna orice doritoare de pedalat in fata primariei Brasov cu incepere de la ora 16, cand se va da startul defilarii prin oras.
Defilare care nu-si propune altceva decat sa constientizeze pe orice femeie care stie sa mearga pe bicicleta, ca pe doua roti e mai simplu, usor si chiar mai rapid de anjuns dintr-un loc intr-altul intr-un oras aglomerat, mai ales la orele de varf, cand parca toata lumea vrea s-ajunga oriunde toti odata. Totodata printr-o reusita pe care organizatorii spera s-o aiba in fapt, la eveniment participand cat mai multe femei pe bicicleta, se doreste atragerea atentiei aasupra faptului ca in traficul rutier, nu exista doar masini si vitezomani, ci si alte categorii de participanti la trafic de care in special soferii trebuie sa tina cont. Skirtbike Brasov este organizat alaturi de asociatia Brasovul pedaleaza.

2 thoughts on “Iunie, luna serbarii copilariei si prefigurarea verii pe biciclete

  1. Si in orasul meu a avut loc un astfel de eveniment, ce e drept a fost putin dezordonat dar totul a decurs normal, mare pacat ca nu am castigat nimic decat o minunata diploma de participare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.