Openul Frantei la tenis

Ieri a fost o zi supriza in intalnirea fetelor la French open. Samantha Stossur din Australia a dovedit o buna conectare la joc in partida cu oponenta ei si a trecut cu bine in turul urmator al competitiei.
Intreaga zi de concurs de joi, 30 mai 2013 a fost intrerupta in mai multe randuri de aparitia ploii, in diverse intensitati si rafale, in momente diferite si abatandu-se nu deodata asupra intregului complex de terenuri parizian.
Capul de serie numarul unu la baieti, a trecut mai departe si-l va intalni in turul al treilea pe rusul Dimitrov, care l-a invins in acest sezon pe zgura, in intrecerea romana. Surpriza spuneam, a venit la fete cand o americanca considerata sub chinezoaica Na Li, a invins favorita la capatul unei dispute transate evident de outsidera.

Ce e totusi de remarcat este ca Marc Rosset, un bun jucator de tenis al anilor 1990 din Elvetia, isi exprima intr-un interviu acordat anul acesta si cu referire la competitia suprema a zgurei mondiale. Ar fi de parere fostul jucator elvetian, ca meciurile ar fi mai greoaie, calitativ ar creste competitivitatea si implicit aparitia surprizelor ar putea creste odata cu reducerea numarului de capi de serie, de la 32 cat sunt acum pe tabloul principal, la doar 16, cati erau pe vremea sa.
Stand limpede si judecand, are dreptate omul, nu ar mai ajunge foarte repede in  fazele superioare toti acei favoriti, ca o regula pastrata ca de la sine inteles.
O fi o afectare a intelegerii pe care sponsorii o au cu organizatorii, ca interesul publicului sa fie acela de a vedea primii clasati mereu fruntasi, dar si spectaculozitatea are farmecul ei si excede acestei supozitii. Asa ca, sa ne si bucuram de reusita unei evolutii pe teren!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.