Final de sezon pentru fotbalul romanesc in editia 2012-2013

Cu o victorie aseara in fata tribunelor nepopulate, ramase goale prin decizia de interzicere a clubului rapidist de a fi asistat la meciurile de acasa de spectatori si galeria sa, Rapidul din Bucuresti a invins in ultimul act al editiei 2012-2013 de campionat Ceahlaul Piatra Neamt, cu 2-0.
Desi retrogradati deja dinainte de terminarea ultimei partide, nu prin cumulul de puncte din clasament, ci prin motive administrative, ce tin strict, nu de jucatori, ci de conducerea clubului, contabilizarea veniturilor si declararea lor la stat, clubul giulestean e deplans pentru soarta harazita de comisiile forurilor organizatoare ale intrecerii nationale, de majoritatea echipelor ce au fost prezente pana ieri in liga 1. Asta pentru ca o parte dintre ele au retrogradat.
In locul lor din esalonul secund au promovat 4 echipe, Fc Botosani, Sageata Navodari, Corona Brasov si Acs Poli Timisoara.

Maine seara cupa Romaniei va mai ferici una dintre combatante cu un trofeu castigat in acest sezon, ce poate fi singurul pentru oricare echipa ce se intalneste cu adversara sa pe National Arena, maine seara. Pentru Cfr-istii clujeni ar fi repararea morala a unui sezon nereusit, pana mai ieri fiind totusi campion en-titre ai editiei trecute de campionat, echipa romaneasca cu cel mai bun rezultat in materie de puncte stranse intr-o grupa de intrecere in fotbalul european intercluburi. Pentru lupii galbeni petrolisti ar fi dupa o seceta de mai bine de 15 ani o emulatie binevenita.
Cu toate astea, daca ploiestenii au asigurat macar un inceput de sezon pe plan competitional european, calificati fiind in Uefa Europa league, clujenii nu au inca acest drept, pe care-l pot prinde maine seara in ultima intrecere a sezonului.
Sa vedem ce va fi, atat maine seara si cine va castiga cupa Romaniei, dar si cine si cum va reprezenta si cu succes tara noastra in cupele europene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: