Scrisoare deschisa catre Brd Brasov

Stimati domni si doamne,

cu totii trebuie sa ne gandim la cum sa facem viata mai buna in jurul nostru. E alegerea dumneavoastra pe care ati facut-o atunci cand ati dorit sa puneti mai mult pret pe aspectul materialist al vietii si devenind oficianti bancari, economisti, ofiteri de credite si oricine o respecta. Dar, din postura in care dumneavoastra va aflati zi de zi in timpul programului de serviciu, pe langa ideea ca prin demersurile pe care le faceti ajutati ca visele multor persone sa devina realitate oferind palete diversificate si adaptate nevoilor clientilor dumneavoastra de credite, v-ati pus vreodata intrebarea oare cata energie electrica poate consuma doar o unitate a dumneavoastra?

Imaginati-va ca o cladire in care isi are sediul central o banca, pe langa faptul ca arhitectonic necesita un efort  in a o concepe printr-un proiect, apoi finalizarea efectiva a constructiei dureaza si ceva timp si implica ceva costuri si forta de munca mobilizate un timp oarecare ce nu este unul de luat in deradere. Ati facut efortul imaginativ? Mai ganditi-va ca dupa aceea, amplasarea la fiecare nivel, din cele cateva presupuse si anterior in proiectarea constructiei a unui numar de birouri aferent planului de functionare si deciziei boardului bancii. Doar in acest punct al descrierii, cand inca nu am populat cladirea cu suflete si minti si deja se simte deja o structura stufoasa. Este? Eram sigur, ca nu ma puteti contrazice! Dar pe langa toate acestea, banca nu poate functiona fara calculatoare, imprimante, faxuri, telefoane fixe si mobile, masini de numarat banii si cate si mai cate ustensile tehnologice adecvate campului dumneavoastra profesional.

V-ati pus vreodata problema asa, meditand fiecare dintre dumneavoastra in micul ragaz pe care vi-l permite inceputul serviciului la o cafea cu colegii de serviciu: oare cata energie electrica consumati? Si cum este, va mai amintiti, ori de cate ori firma de electricitate anunta intreruperea curentului pentru intervale orare diferite? Puteti urma acelasi flux, lucrati in acelasi ritm cu acelasi potential in ore de varf, cu clienti multi, fara sa va ajute alimentarea electricitatii in munca de zi cu zi? N-aveti cum sa negate ca raspunsul este evident negativ. Si la fel stau lucrurile si cu lumina artificial ape care o aveti fiecare lucrator al bancii la dispozitie dintr-odata in fiecare ungher al institutiei, indiferent daca este ziua, senin sau innorat afara. Nu sunt eu cel mai ecologist dintre oameni, deci nu pot arata cu degetul paiul din ochii dumneavoastra, cata vreme cu totii avem barnele noastre in ochi si ne mascheaza vazul in sufficient de multe alte dati.

Iar pentru ca am ajuns la ce ne doare, va invit sa faceti si dumneavoastra parte din programul Recolamp destinat institutiilor intitulat Recensamantul becurilor arse din Romania si sa aderati la ideea protejarii mediului inconjurator printr-o serie intreaga de masuri pe care vi le pot aduce la cunostinta partenerii inclusi deja in parteneriatul Comandamentului national pentru colectare selectiva, Recolamp si alte organizatii care sprijina protejarea mediului prin sensibilizarea spiritului civic si educarea simtului responsabilitatii in orice fel de activitate personala care are loc in natura si poate aduce prejudicii acesteia. Exista legi pentru protejarea mediului, dar fara o mai buna atitudine inculcata la nivel social in fiecare compatriot, atat teoretic la nivelul educatiei scolare, cat si la nivel practic in special pentru adultii iesiti de pe bancile scolii de ceva vreme, nu vom face decat sa privim cum lenea, proasta crestere, sau nepasarea si iresponsabilitatea ne vor afecta pe toti in viitor.

Si nu ne gandim acum ca lumea sta pe loc, ci asa cum nimic nu se pierde, totul transformandu-se copiii nou-nascuti, copiii nostril si asa mai departe ai lor ce fel de viata pot duce, daca mediul inconjurator este atat de afectat cu nonsalanta, buna stiinta, sau nepasare si iresponsabilitate? Ca sa putem avea speranta ca incercam sa oferim noua si copiilor nostri o lume in care normalitatea si mediul san u le afecteze cresterea in conditii prielnice, haideti sa va inscrieti si dumneavoastra, acceptand randurile mele in campania Recolamp, Recensamantul becurilor arse din Romania.

In numele vietii ce spera sa aiba in continuare conditii prielnice in jur, va multumesc anticipat!

14 mai 2013, Brasov                                                              ch3815h, blogger brasovean

Latest edit:  Conform sursei Roxana Sunica, directorul de marketing al asociatiei Recolamp, aflu ca destinatarii mesajului meu s-au achitat si se achita in continuare cu constiinciozitate de coletarea selectiva si printre filialele bancii sunt bine vazuti la acest capitol al furnizarii becurilor arse pentru reciclare. Asadar trebuie incurajati si felicitati sa continue acest obicei pentru a putea induce si la nivel social, clientilor lor si societatii in sine acest obicei sanatos care protejeaza mediul inconjurator! Bravo domnilor, bravo doamnelor de la Brd Brasov. Si haideti fiecare la locul sau sa incercam macar sa le urmam exemplul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: