Nicu Alifantis, Mozaic, 40 de ani de cariera muzicala

A fost odata ca niciodata la debut o dorinta si-o vointa mari, de tot. Mai apoi au inceput si ele sa cizeleze si simt si tact apropiind cu fiecare noua fiica a artei ce se facea si artistului i s-au deschis porii prin care continua sa respire bine muzica ce-i placea, iesita din plamadirea sa. Si tot asa, la fiecare piesa, la fiecare concert si alte si alte albume muzicale, editate solo, sau compilat, maestrul Nicu Alifantis implineste patruzeci de ani de cariera artistica si asa cum sade bine marilor artisti lanseaza albumul aniversar de cariera printr-un dublu concert la Opera Nationala din capitala in zilele de 20 si 21 mai anul curent. Nicio sarbatoare fara sarbatorit aparte!

Povestea in sine a albumului ce apare pe piata acum la patruzeci de ani de cariera pe care mereu Elefantisimul Nicu Alifantis ii aduna precum alti trecatori prin viata primaverile si toamnele roditoare este adunarea laolalta a paisprezece piese speciale pe care artistul le va interpreta si pe scena alaturi de prietenii si invitatii sai speciali. Semne ale margelelor ce umplu siragul vietii de clipe placute si amintiri cu zambete ori de cate ori timpul poarta spre ele prezentul rutinier, acestia si-au dat acordul si mainile intre ei si vor fi pe scena Operei Nationale bucurestene in prag de sfanta Elena si sfant Constantin si chiar in zi de asa o sarbatoare, ca sa recite, sa cante si sa incante auditoriul printr-un amestec reusit de stiluri si ritmuri muzicale.

Intreaga cariera a maestrului ajunge zilele acestea la respectabila varsta de patruzeci de ani, care dupa Nicu Alifantis a fost o poveste de dragoste, spusa in diferite feluri, graiuri, aidoma unui mozaic. Iar pana la dublul concert, parti din piesele regasite pe albumul special pot fi ascultate pe websiteul construit pentru acest eveniment:  alifantismozaic.ro 

Alifantis-40-de-ani-pt-site22

In cele paisprezece cantece regasite in albumul muzical aniversar regasim acelasi entuziasm juvenil si sinceritatea unui rapsod ce-si canta nedefinit dragostea si prietenia, pretuirea pentru genul feminin care nu a apus odata cu timpul.

 Albumul in format CD + Carte e disponibil din 7 mai 2013 in toata tara la: Carturesti, Librariile Humanitas, Librariile Librarium, Librariile Alexandria, Mediagalaxy/Altex, Domo.

Biletele pentru spectacolele din 20 si 21 mai 2013 sunt puse în vânzare la Opera Națională București și online pe eventim.ro, myticket.ro și bilete.ro

Iar ca sa inchei aceasta relatare cu ceva ce-mi place, iata versurile poeziei scrisa de Nina Cassian, Dorul, care au devenit prin muzica lui Nicu Alifantis piesa Liniste-n cer:

 LINIȘTE-N CER

(Dorul)

Nicu Alifantis / Nina Cassian

Dragostea mea,

ancoră grea,

ţine-mă strâns;

toate mă dor:

gura – de dor,

ochii – de plîns.

Dragostea mea.

Vîntul căzu –

– poate că nu,

dar s-a făcut

linişte-n cer,

fără puteri,

ca la-nceput.

linişte-n cer.

Nu mai visez

paşi pe zăpezi,

urme de vulpi;

nu mai sunt flori,

sufletul lor

doarme în bulbi.

Nu mai visez.

Singurătăţi…

Nu mi te-arăţi,

nu-mi trimiţi veşti.

Cat fără rost.

Oare ai fost?

Oare mai eşti?

7 thoughts on “Nicu Alifantis, Mozaic, 40 de ani de cariera muzicala

  1. Pingback: Mozaic | Alma Nahe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: