Mituri, sau povesti mai de cand e lumea asa cum o stii

Zice-se ca gumele facute din esenta de arbore de cauciuc tin bine la drum!
Celelalte facute din amestecuri de chimicale dupa retete nu foarte analizate-n prealabil se uzeaza mai repede si mai usor.
Ca sa nu faci pana trebuie s afii un sofer inteligent, cu capul pe umeri si cu cheile masinii uitate pe undeva … ca sa nu iesi pe drum cand ar trebui sa aduci cu remorca lemne din padure, noaptea de-ti bagi mana-n ochi! Sigur faci pana pe undeva, ca cel de sus nu bate cu paru’, nici cu lemnu’, da-ti da de te-ndoaie si te lasa-n drum, de nu-ti mai trebuie lemne in veci. Masina, daca esti comod, sau iti plac prea mult motoarele, sigur iti va mai trebui, asa ca de ea nu ai cum te lecui!
Niciodata nu pleca baut bine de la nunti, chefuri, botezuri, caci pana sa iesi in strada la volan, sigur faci pana, la cate sticle s-au spart de bucurie, sau de oftica…
Nici aici nu are cine din ambient sa se puna cu tine, dar cand ti-e lumea mai draga-draga si crezi ca nimeni nu te vede, de undeva dintr-un boschet, sau de prin alta parte tot te vede careva. Si nu e foarte bine ca te vede, ti-o spun eu, cel care doar prevad ce se va-ntampla, nu te si urmaresc atunci!
Cauciucurile uzate-s bune la facut drifturi cu carutele prin sat. Iarna, pe langa sarbatori crestine, mancat si baut bine de toate, colindat, urat, voiosit, un nou sport national prinde prin satele noastre: sanius cu carutele fara sine, ci cu rotile-ncaltate cu cauciucurile alea vechi! Ce va iesi, imaginati-va si voi, ca nu-i scump deloc!
La cat mai multe cauciucuri stricate de tot, la cat mai cald cand e frig! Cand e prea multa aroma si savoare, nu-i nicio problema c-aprindem cauciucurile si se duce repede… Ramane doar fumul toxic si sigur vine ambulanta sa va ajute sa respirati, daca nu stiti sa v-adapostiti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.